Jump to content

Да ли вријеме заиста постоји ?

Препоручена порука

Да ли вријеме заиста постоји или је то илузија која је наметнута нама људима док не пређемо у рај или у пакао, зависи већ од заслуга ? Шта би се десило када би сунце престало да се окреће, да ли би и даље постојало вријеме оваквим каквим га ми поимамо ?

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Ми нисмо у могућности да било шта промјенимо у нашој прошлости или будућности већ једино у садашњости па је питање да ли прошлост и будућност постоје у овом облику у којем их ми схватамо. Врло битно чињеница за сваког хришћанина је да постоји само садашњи тренутак и да само у оквиру тога може да се дела.

Подели на овим сајтовима

Време постоји и садашња наука је доказала да време нe teče konstanto const. у свим инерцијалним системима. И када би се неко од нас кретао брзином светлости за њега би време ишло у назад.

Е сад ја сам у 4. разреду гимназије добио 5 из физике када сам доказао да се ни једно тело не може кретати брзином светлости, после једно месец дана сам гледао неку научну емисију где су нашли неке честице које се крећу брже...

У сваком случају време мора да се посматра заједно са простором.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%81_%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B0

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Како би текло време на месецу,марсу .... ?

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Време постоји и садашња наука је доказала да време нe teče konstanto const. у свим инерцијалним системима. И када би се неко од нас кретао брзином светлости за њега би време ишло у назад.

Е сад ја сам у 4. разреду гимназије добио 5 из физике када сам доказао да се ни једно тело не може кретати брзином светлости, после једно месец дана сам гледао неку научну емисију где су нашли неке честице које се крећу брже...

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%81_%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B0

kako????

Подели на овим сајтовима

Мало си погријешио, када се неко креће брзином свјетлости не би се његово вријеме кретало уназад него би га ми тако доживљавали а његово вријеме би и даље текло нормално. Све зависи од система у коме се учесник налази. То му дође на примјер као када се неко креће у чамцу на води он има неку своју брзину у односу на воду која према његовом схватању не тече јер се и он креће истом брзином. Мећутим када га посматра неко из другог система рецимо неко са обале , онда га тај посматрач доживљава другачије тј. брже се креће . Сви системи су исправни и овај у чамцу је управу што се тиче брзине и овај на обали. Не постоји један систем за све. Можда су сви ови системи "наметнути" од Бога нама људима док смо на земљи у виду неког ограничења да би се могло лакше прећи на онај свијет када за то дође вријеме јер тамо не постоји вријеме ни материја ?

Подели на овим сајтовима

Ево један сајт http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/

Овде можете да видите како се време понаша у црној рупи и како изледа то ономе који све то посматра.

@Лазар

Требало је да напишем у односу на посматрани систем...

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Да ли вријеме заиста постоји или је то илузија која је наметнута нама људима док не пређемо у рај или у пакао, зависи већ од заслуга ? Шта би се десило када би сунце престало да се окреће, да ли би и даље постојало вријеме оваквим каквим га ми поимамо ?

Ja na vreme, malkice gledam paradoksalno. Ko u stvari, može da kaže, jeste li to ili nije? Verujem, da je to samo naš subjektivni doživljaj istog. Da ga ograničiš, da se uspostavi neko vreme, ono, kao vreme da se pajka, lala, vreme da se ruča, vreme za ovo, za ono...a gde piše da je za tebe isto vreme da jedeš kad i ja, ili bilo šta drugo? Za sve segmente. Znači, samo zbog poretka stvari i lakšeg funkcionisanja, jer gledajući na to, kada ti je loše, imaš minut i kao godina je težak, a kada je lep, taman sedam sati gledala u ono šta voliš, prođe ti kao tren. A ko je taj/a koji/a može izmeriti minut onog lošeg dana ili ko može u gram da mi kaže, kolika je zaista realna dužina tih sedam sati, sem što su dve kazaljke više puta puta obišle sve brojkice unutar časovnika , pa ne? 

Ja nekada nemam pojma sta da mislim o tom vremenu. Najiskrenije.  Ponekad mi se čini da večno će trajati, a ponekad kao da sutra osvanuti neću. Kao da sve stižem, ma ono...nema govora da neću, a nekada kao da neću do kraja dana postići zacrtano. Čudan neki osećaj. 

To u moj glavi, je i dan danas, teška apstrakcija da se i sama sebi nekad čudim, pa čitam umne ljude, da vidim šta oni kažu, misle, kako su se nosili s istim problemom, pitanjem ili šta je vreme za njih značilo.

Ponekad mi je neumitnost a ponekad beskraj.

A ja sam negde - između. :)

Ništa neće ni stati, ni prestati...zbog nas. Ili nestanka našeg. Ni Sunce da se okreće, ni da sija...ni oblak da putuje ni crv u jabuci da brsti svoj obrok najdivniji kao kuća velik. :)

Čak i da sve to desi se, u šta ja ne verujem, da je moguće, jer proroda sama ima svoj neki mir, zakone, poredak i Skupštinu po kojoj dela i neki sopstveni Ustav koji nama je slabo razumljiv (što se vidi zbog načina na koji se odnosimo prema istoj) ja verujem da bi vreme opet bilo - čisto subjektivna kategorija. Kao uostalom što i jeste sve, upravo zato jer svi gledamo istim okama, ali zbog različitog ugla gledanja na stvari, istu stvar, percepiramo drugačije. :)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Pitanje vremena stvara pitanje reference.

Vreme u odnosu na šta? Vreme u odnosu na koji prostor?

Ni jedna očigledna referentna tačka ne pomaže objašnjenju.

I našu prolaznost tumačimo nekim prolaznim procesom 

i sve nas vodi ka pitanju prvog uzroka svega...

Možda je vreme samo jedna lekcija.

Подели на овим сајтовима

Vreme postoji. 

Evo,sada je na primer 7 sati i 20 min.

Na Zemlji postoji vreme,kaže se -sve u svoje vreme.

Na Nebu ne postoji vreme,samo večnost,a to je nešto pomalo nezamislivo.

Mi ne znamo još koliko vremena imamo na Zemlji,možemo i sutra da umremo.

Vreme je dobro,vreme nam je dato da ga na dobro iskoristimo,da zaslužimo večnos u raju.

Ja volim da pojednostavim stvari.

I mene ponekad muče neka pitanja,ali u to ime poslušajmo ovog Svetog Čoveka.

http://www.youtube.com/watch?v=iBfvcgWKY0w

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...