Зорица екс Милева Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Песма златна Мајке Ангелине На небу високо Недремано око све види, гледа у срце дубоко. На златноме зраку небеских милина златну песму тка мајка Ангелина. Из лепоте њене чедности и сна сија наша молитва сија наша утеха. 2х Молитвама свете мајке Ангелине свака мука, туга жалосна му није. И песма ова нека се вије за васкрс Србије за васкрс Србије. Да се увек памте сви што живот даше нека сија, сија покајање наше. 2х На златноме зраку небеских милина златну песму тка мајка Англеина. 2х Златна песма њена вечно нек се вије љубав да дарује душа да верује. 2х Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 БАДЊАЧЕ, БАДЊАЧЕ Ој, бадњаче, бадњаче,ти наш стари рођаче,добро си нам дошаои у кућу ушао,мили србски бадњаче,ти наш стари рођаче.Бадњаче, бадњаче, рођаче, рођаче.Доносиш нам, много среће,сваког добра пуне вреће.Ти нам Христа објављујеш,Њега славиш и казујеш;мили србски бадњаче,ти наш стари рођаче,Бадњаче, бадњаче, рођаче, рођаче.Кол'ко, кол'ко варница,тол'ко, тол'ко срећица,и толико оваца, и толико јањаца,мили србски бадњаче,ти наш стари рођаче.Бадњаче, бадњаче, рођаче, рођаче. BADNJE VECE - 06.01.2010. - HRAM SVETOG SAVE Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 БОЖИЋ, БОЖИЋ Божић, Божић благи дан,Благог Христа рођендан,Божић, Божић светли дансав светлошћу обасјан.Дјева Христа родила,пеленама повила,у пећини Христос спи,Света Дјева над њим бди.Слама лепо мирише,Богомајка уздише,У том звезда засија,пећина се загрија.Анђели се спустише,пастирима јавише:Весел'те се сви ноћас,роди нам се Христос спас!Кад то чули пастири,сце им се умири,па кликнуше сви у глас:Нек се слави, Христос спас! Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
domestos Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Знаш ли ко те љуби силно? Знаш ли ко те љуби силно Ко те чува дан и ноћ, Ко ти даје изобилно Да одолиш врагу моћ? Знаш ли ко ти живот дао, Оца, мајку, брата твог, И ко те је обасјао Светлим зраком Духа свог? Знаш ли ко је умро за нас, На Голготи, знаш ли то, И радости обећате, Ко ти спрема знаш ли то? Мораш знати ко то чини, Ко то тако љуби нас, То је Господ са висине, То је Христос свима Спас! Зато и ти, ох, сети се, Па му срце своје дај, Кад му скривиш, заплачи се, И замоли опроштај! У тој сузи покајања Заблистаће Христов сјај, Имај у Њег поуздања, Отвориће теби рај! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 На теми ''Песма дана'', нађох ову дивну песму коју је поодавно поставио наш брат ribar, па одлучих да је пренесем овде, јер јој је и овде место, а надам се да се он неће наљутити. Јелена Бојовић ЦРВЕН ЦВЕТЕ Хеј црвен цвете прерасла те трава, Пет годиница ово је песма која је ушла у срца свих људи који још могу да осете и пусте сузу. Јелена је написала текст и музику. Црвен цвете Хеј црвен цвете прерасла те трава, Пет годиница нисам тебе брала. Косово ми пиле крилом сузу крије, Дадоше те питао ме нико није. А ја молим те... Због поноса јунака, И славе српског рода, Због среће девојака, И Божјег благослова. Ти недај да ти одем, Без крста и без Славе, Ти недај Видов дане Да име ми нестане. Цвете мој... Поноћ дрхти сви јунаци месец моле, Да с небеса сјајну звезду спусти доле. Да обасја чистом вером сина Христа Грачаницу, Девич, Дечане, Зочишта. Да се вратим... На Паштрик на планину Да јагањци изјаве, На Дриму да их појим Да драгог ми поздраве. Што мач истине носи А љубав му је име, На облак цркву зида Да у њој запросиме Цвете мој... Еј, анђели ће црквицу да спусте, На сред стара Душанова бела града, Метохија сјајна звездо биће моја Оче наш нек буде опет воља твоја. Ој, Божуре И живот бих дала, Кад бих тебе својом руком брала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 5, 2010 Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 ПСАЛАМ 23 Псалам Давидов Господ је пастир мој, ништа ми неће недостајати. На зеленој паши пасе ме, води ме на тиху воду. Душу моју опоравља,води ме стазама праведним имена ради својега. Да пођем и долином сјена смртнога, нећу се бојати зла, јер си ти са мном, штап твој и палица твоја тјеши ме. Поставио си преда мном трпезу на видику, непријатељима мојим, намазао си уљем главу моју, и чаша је моја преопуна. Да, доброта твоја и милост, пратиће ме у све дане живота мојега, и ја ћу наставити у дому Господњем за дуго. СВЕТО ПИСМО СТАРОГА И НОВОГА ЗАВЈЕТА. (Превео Стари Завјет Ђ.Даничић, Превео Нови Завјет Вук Стеф. Караџић) Marta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2010 0705_read Мирођијо, једна од мојих омиљених! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kika Написано Мај 7, 2010 Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Знаш ли ко те љуби силно? Знаш ли ко те љуби силно Ко те чува дан и ноћ, Ко ти даје изобилно Да одолиш врагу моћ? Знаш ли ко ти живот дао, Оца, мајку, брата твог, И ко те је обасјао Светлим зраком Духа свог? Знаш ли ко је умро за нас, На Голготи, знаш ли то, И радости обећате, Ко ти спрема знаш ли то? Мораш знати ко то чини, Ко то тако љуби нас, То је Господ са висине, То је Христос свима Спас! Зато и ти, ох, сети се, Па му срце своје дај, Кад му скривиш, заплачи се, И замоли опроштај! У тој сузи покајања Заблистаће Христов сјај, Имај у Њег поуздања, Отвориће теби рај! Kakva pesma!!! Prelepo,Hvala mnogooooooooo! 8086.gif Pogledaj, usliši me, Gospode Bože moj. Prosvetli oči moje da ne zaspim na smrt. Psalam 12:4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 7, 2010 Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Добродошла нам kika, и мени је ово омиљена, ако стигнеш, стави неку своју. Поздрав 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 ИЗНАД ГРЕХА ИЗНАД СМРТИ Од када постојимо,од када памтимо,светињу имамо, светињу имамокоју нам је, отац оставио.Изнад греха, изнад смрти,изнад духа времена,задузбину подиго је Стефан Немања.Изнад греха, изнад смртиизнад људске палости,молитвама Светог Ђорђастоје Ступови. Iznad greha i smrti_Pirg Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Псалам 150 1. Хвалите Бога у светињи његовој, хвалите га на тврђи славе његове.Псал. 68:342. Хвалите га према сили његовој, хвалите га према високоме величанству његову.3. Хвалите га уз глас трубни, хвалите га уз псалтир и гусле.4. Хвалите га с бубњем и весељем, хвалите га уз жице и орган.2 Мој. 15:20, Иса. 38:205. Хвалите га уз јасне кимвале, хвалите га уз кимвале громовне.6. Све што дише нека хвали Господа! Алилуја! Sve što diše neka hvali Gospoda Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 АНЂЕЛИ ПЕВАЈУ Ноћ прекрасна и ноћ тија, над пећином звезда сија,у пећини мати спи, над Исусом андјел бди.Андјели певају, пастири свирају, Андјели певају, мудраци јављају:Што народи чекаше, што пророци рекоше,ево сад се у свет јави, у свет јави и објави: Роди нам се Христос Спас за спасење свију нас.Алилуја, алилуја, Господи помилуј! Andjeli pevaju_studio Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 РОЂЕЊЕ БОГОРОДИЦЕ Роди нам се Дева чиста,света мати Светог Христа:радујте се стари, младиГоспод себи дом сагради.Роди нам се Дева красна,међ женама звеада јасна,радује се стара Ева,освети је Света Дева.Славље светло и огромно,роди нам се чедо скромно,што везује земљу с небом,сходио с Божјом предудредбом.То је иста чудна Дева,штo ју стари пророк снева,то је жезал што процвета,то је слава умног света.Крин мирисни јесте она,њом мирише васиона,и мост златни и лествица,бела чиста голубица.Радује се црква Божја,њој се клања до подножјаи пева јој стројно на глас; Пресвјатаја, помилуј нас. Rodjenje Bogorodice Моја омиљена slavabogu. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Хајте браћо белој цркви Хајте браћо белој цркви, да се Богу помолимоДародавцу свих добара, да се смерно поклонимоОставите бриге мале, одморите руке вреднеСетите се душе своје, душе гладне, душе жеднеОставите ситне злобе, благи Бог је Отац свијуОн све тражи, Он све зове, царство вечно да добијуДанас јесте, сутра нисте, та спасти вас неће благоСпасен биће који твори, што је вечном Богу драгоКад у цркви Бога славе, добри људи и анђели,Бог милосни на том збору и вас браћо видет желиХајте браћо белој цркви, да се Богу помолимоДародавцу свих добара да смерно поклонимо! Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 ШТА ЧЕКАМО 0110_hahaha Ми чекамо Христа, а не боље време, Време ће и сутра ка’ и данас бити, Колевке ће певат’, а гробља ће плакат’, Музика ће свират’, гробари се знојит’, Весеље и туга ткати шаренило, И сутра ће бити што је данас било. Ми чекамо Христа, а не боље време, Рај на земљи давно на небо је узет’, И са неба пушта своје светле зраке, Срца верних греје, пут им осветљује. На земљи је борба за рај и за Христа, И данас и сутра и до краја иста. Ми чекамо Христа, а не лепше дане, Дани су нам ведри, час тмурни и бурни, Падају ка’ лишће и ка’ лишће вену, А плод златни у рај анђели односе, У царство вечности, у Христово крило, По плоду знаће се што је негда било. Ми чекамо Христа, јачег од времена, Лепотом лепшега од свих лепих дана, Сладошћу слађега од свих сласти света. И Он журно иде нама у сретање, О, блаженог оног нашега састанка, У вечној радости, срећи без престанка. Св.владика Николај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука