Jump to content

Iskušeništvo

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 39 минута, Trifke рече

O imenu , pa [re mi se svidjalo Andrej, po Sv Andreju jurodivom a sada me je bas briga.

Nikada se ne oslanjaj na osecanje kada nesto odlucujes jer ces sigurno promasiti. Nista tu nema jasno ili nejasno nego odes i probas. 

Cim imas dilemu ne idi u monastvo! To ti i vladika Nikolaj kaze. 

Postoji jedna velika zabluda koja potice jos od Origena a to je da je brak nizi duhpvni podvig od monastva. To je velika LAZ. Brak je Bog uspostvio ne radi radjanja dece vec radi rasta u Hristu i suoblicavanja sa njime. Ako hoces vise detalja o tome citaj Efescima 5 glava. U nekoj tzv "duhovnoj" literaturi nacices da je seks necisto nesto i prljavo medjutim to je druga Laz za koju je kriv Origen a koja se provukla narocito kroz monasku literaturu. Sek k, kada je u braku je nesto divno i uzviseno.  

Te danasnje "duhovnike" okaci macku o rep. 95% njih nisu citavi. Moja ti je preporuka bezi od njih. A sto se tice svetitelja kada oni nesto kazu i napisu to ne znaci da su bez greske! 

E trifke brate, secam se jos onomad kad si otiso, neka ti je sa srecom! Puno mi je srce zbog tebe. 

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

То искушеницима питање. Да ли неко, на пример, посећује манастире па му се неки допадне. Или прво тражиш неки благослов..мени то тако непознато.

И кад мало походиш свет, у једном си месту стално..како да кажеш себи,

Ево сад сам слушала о том манастиру па ћу тамо..

:sunce:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...