Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 39 минута, Trifke рече O imenu , pa [re mi se svidjalo Andrej, po Sv Andreju jurodivom a sada me je bas briga. Nikada se ne oslanjaj na osecanje kada nesto odlucujes jer ces sigurno promasiti. Nista tu nema jasno ili nejasno nego odes i probas. Cim imas dilemu ne idi u monastvo! To ti i vladika Nikolaj kaze. Postoji jedna velika zabluda koja potice jos od Origena a to je da je brak nizi duhpvni podvig od monastva. To je velika LAZ. Brak je Bog uspostvio ne radi radjanja dece vec radi rasta u Hristu i suoblicavanja sa njime. Ako hoces vise detalja o tome citaj Efescima 5 glava. U nekoj tzv "duhovnoj" literaturi nacices da je seks necisto nesto i prljavo medjutim to je druga Laz za koju je kriv Origen a koja se provukla narocito kroz monasku literaturu. Sek k, kada je u braku je nesto divno i uzviseno. Te danasnje "duhovnike" okaci macku o rep. 95% njih nisu citavi. Moja ti je preporuka bezi od njih. A sto se tice svetitelja kada oni nesto kazu i napisu to ne znaci da su bez greske! E trifke brate, secam se jos onomad kad si otiso, neka ti je sa srecom! Puno mi je srce zbog tebe. Trifke је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ГрешниСлуга Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 По твоме мишљењу, да ли је у реду, препустити се вољи Божијој што се тиче монаштва или брака ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана, два Написано Новембар 8, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2018 То искушеницима питање. Да ли неко, на пример, посећује манастире па му се неки допадне. Или прво тражиш неки благослов..мени то тако непознато. И кад мало походиш свет, у једном си месту стално..како да кажеш себи, Ево сад сам слушала о том манастиру па ћу тамо.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука