Гост Написано Јул 17, 2009 Пријави Подели Написано Јул 17, 2009 Medo,ne radi se ovde o oprastanju i osudi, bar ja to tako ne dozivljavam. Moje skromno misljenje je da ces nepismenom zaista pomoci ako ga naucis da cita i pise,a ne da ti to radis umesto njega; pod uslovom da vidi i ima ruke. Da se ne rasplinjujem previse.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 17, 2009 Пријави Подели Написано Јул 17, 2009 да се само цитирам 0442_feel svima treba dati, ne diskriminisuci. ko sam ja da sudim? kao da cu da osiromasim ako dam. sta ce ta osoba posle sa tim novcem, to je opet slobodna volja, naravno da mi nece biti svejedno sto ce da pusi ili pije, ali opet treba barem stici do toga da se moze progovoriti i koja rec sa unesrecenim. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђакон Ненад М. Јовановић Написано Јул 18, 2009 Пријави Подели Написано Јул 18, 2009 Неки дан после Службе, дочека ме пред парохојским домом један средовечан човек. Већ на први пиохглед ми би јасно да је алкохоличар... Моли за новац и ја му дадох 100 динара, На то, он ме гогледа, онако под око - к'о смнрдљив сир, што веле. Би ми непријатно. Хтедох у земљу да пропаднем и шмугнем унутра. Погледам напоље и видим спопада једног нашег појца и нешто му објашњава. Овај му ништа не даде и уђе, па прича: Вели, каже човек да му неко даде нешто мало, а кад му овај рече да му је то довољно за доручак и да је он доручковао и за мање пара, овај му само рече: ''А за вино?'' Мислим, мени је тешко да не дам, мада понекад проценим да не треба дати и после ми буде криво. Мучи ме савест, иако знам да није реч о невољнику, већ о ленчуги и обичној пијандури... Нема ту универзалнога рецепта. Право да Вам кажем, лакше ми је када идем негде са женом, јер она даје свима без разлике, а то му дође као да сам и ја дао... Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 http://www.czipm.org/bio-01.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 18, 2009 Пријави Подели Написано Јул 18, 2009 Има један код нас у Подгорици који салијеће народ и поштено вели:Оли ми дат брате 70 центи имам евро и треба ми још толико да купим по` литра ракије? Мој друг вели:Ај вала кад је за ракију ево ти 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2009 Пријави Подели Написано Јул 18, 2009 што се тиче проблематичних просјака ... ja све видим као детаљ у целој слици, као пут до неког, неосудивши га можда ћу и успети да допрем до њега да му кажем коју реч, можда ће коју и примити, можда и неће, али ја нећу одустати, барем не до неке границе. ако је новац пут до нечијег срца, ја ту не видим никакав проблем да платим улазак, има ли неко од нас ко може да се похвали да није разбојник? а опет постоји и граница, коју нећу прећи и неког гурати дубље у пакао, у ком већ јесте, по некој сопственој процени. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2009 Пријави Подели Написано Јул 18, 2009 иначе: Рече Господ: који иште у тебе, подај му; Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 20, 2009 Пријави Подели Написано Јул 20, 2009 Mени је тешко да не дам, мада понекад проценим да не треба дати и после ми буде криво. Мучи ме савест, иако знам да није реч о невољнику, већ о ленчуги и обичној пијандури... I ja se tako nekako osecam...opet kad dodje neko na vrata ili zove telefonom...sta raditi...pre sam obicno davala koliko mogu..mada je tu uvek minimum od $20 pa ako das vise dobro...ali kad te jednom imaju u njihovim fajlovima ne ostavljaju te na miru...i kad im kazem da ne mogu ovaj put da dam oni, a mogu da zovem opet sledeci mesec i tako redom....kad zovu ovi iz World Vision ili kako se vec zove organizacija koja nadje dete (u Africi vecinom) da ga sponzorujes sa $30 mesecno...kao obezbedjujes mu skolovanje, hranu itd...zao ti kad vidis sliku ali ja opet kazem da imam i ja gde da pomazem i saljem mesecno-u svoju zemlju gde isto tako ima mnogo sirotinje..... E sad se lomim sta je ispravno....jednostavno ne mogu svugde dati...a opet se ne osecam dobro kad recem NE... My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 20, 2009 Пријави Подели Написано Јул 20, 2009 јууу па то ко овај уницеф код нас у Србији, што штампа каталоге дечјих радова и то свега двадесетак, ко да их само толико има, а само цепау пежое около ... таквима баш не дам, уопште им не верујем да мој прилог, колики год да је, уопште икад стигне до некод сиромашка ... друго је улица или квака ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 22, 2009 Пријави Подели Написано Јул 22, 2009 Da upravo tako Medo, Kad na ulici sretnes prosjaka i pruzis mu nesto pa u vecini slucajeva su zahvalni...ako vide da pusis traze cigaretu i opet zahvalni... Treba se cuvati ovih koji su organizovani...ko eto ti spomenu UNICEF...ovde je Salvation Army, Mustard Seed itd...nisu dosadni ali imaju male kutije za donacije, obicno u prodajnim centrima-opet u redu ali kad dodje vreme bozicnih praznika onda se ne mozes braniti od ovih sto hoce (bar se nadam da je to u pitanju) da nadju dusi spasa pa udare sa dobrotvorstvom...te daj konzervu da mozes obuci farmerke na poslu (ovo je samo jedan primer). Sto moramo dati tu konzervu i za uzvrat ocekivati neku vrstu nadoknade i to odmah...ako je damo na blagodat i spasenje duse...pa ne mora odmah da sledi i nagrada i to vidljiva...nadam se da j razumljivo sto htedoh reci trening My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Све ми је јасно осим везе конзерва и фармерки... 0409_feel Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Када имам дам..нађе се скоро увек нека ситнина. Међутим пре једно две недеље тако нешток, ови се скупише пред цркуву и просе ништа ново нисам примећивао. Међутим видим једног пријатеља који често долази у цркви и који стварно даје сиромашнима , рече неколкио њима - како вас није срамота да просите види колики сте , што не идете да радите нешто - и ја се не мало изнанадих али после, када размислих па човек је у праву. Изненадило ме је како је приметио те који су јачи и како их је саветовао, јер ништа им није рекао у некаквом бесу, ваћ опуштено и ови се ућутише за трен, ваљда изненађени тим одговором који им је дао.. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Организовано просијачење је кривично дело.И сад кад дајеш тако њима испадне да финансираш организован криминал. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 ???????????? ??????????? ?? ???????? ????.? ??? ??? ????? ???? ???? ??????? ?? ?????????? ??????????? ????????. ?????? ?? ?? ?? ???????????? ????????. ??? ???? ?? ?? ???? ??? ???????? ?? ?? ?? ??????????? :smiley: ? ?? ????. ??? ??? ???? ??? ????? ? ??????? ??? ?? ?? ???? ?????? ??????? ?? ?? ???? ?? ???? ?????? ?? ?? ??? ????? ?? ?? ''??????'' ??? ??? ??? ????? ? ?????,..??????? ???????. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 ???????????? ??????????? ?? ???????? ????.? ??? ??? ????? ???? ???? ??????? ?? ?????????? ??????????? ????????. ????? ???, ?? ???? ?????, ? ??? ???? ? ????? ?? ???? ????? :cheesy2: ??? ?? ?? ???????? :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 ??? ?? ?? ????? ???? ???? ???????? ? ????????... :cheesy2: u vreme bozicnih praznika, vec pocetkom decembra se uveliko prica o tome kako treba da bar na taj dan svi imaju topao obrok pa i oni sto su na ulici tj. prosjaci. Mustard Seed je organizacija koja kuva svakodnevno tople obroke za beskucnike i samo to radi i svi koji su tamo su volonteri...ne primaju nikakvu nadoknadu...e za njih se skupljaju te konzerve hrane...jer su nekvarljive bez frizidera za dugo vreme pa mogu biti uskladistene cele godine....glavna kampanja se vodi oko Bozica da bi sto vise ljudi dali....regularni kod za oblacenje je busines like...odela i kravate za muskarce...za zene takodjer stofane pantalone, ili suknje sakoi...nista ber rukava...ne minici i ne farmerke....a u vreme tih kampanja je drukcije pravilo...ako zelis da dodjes na posao u farmerkama (casual) onda taj dan doneses konzervu hrane i u redu je. Ako nisi casual odeven...svi te gledaju kao sto je tebi ne zelis da pomognes....itd...nadam se da je jasnije... :cheesy2: My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука