Истина Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 ВИ и ми се Богу хвала мнооого разликујемо. Црква и секте су се увек мноооого разликовале. Поготово се разликују сада ове нове секте, које су комбинација верске небулзности и плотичког фанатизма. Тако, те секте веру доживљавају као партију. Ето, као и партијаши скупљају потписе.... bliss jeeee Твоји секташи, пардон партијски другари су данас били на Авали и презиру скупљање потписа исто као и ти ?! Да ли сад видиш разлику између вас и нас ?! Став о тим потписима дала је Црква. Што се мене тиче, то ми је сасвим довољно. Наравно да видим разлику: ја слушам Цркву а ти слушаш своје идоле, будуће секташке вође. Лаж и осуда, тешко теби са тобом ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Зна се како хришћани препознају истину: тамо где је Црква, тамо је и Дух Истине. Тамо где су усијане и опрелешћене главе - тамо је отац лажи. Бог нека вам подати памети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Нико те не тера да будеш овде ако ти се не свиђа. Морам да браним ИСТИНУ ... Baš mi je drago zbog tebe,samo bi te molio da to radiš na kulturniji način Наравно, а ја тебе да не скачеш за врат сваком ко другачије мисли ... Извини,једино ко је овде имао тенденциозни свађалачки наступ од почетка ове дискусије си ти и то нема онда везе за "другачијим мишљењем" за које тебе у ствари баш брига и ти га први не би толерисао,него са твојом унапред креираном намером и тежњом да изазовеш непријатне разговоре,што се код сваког иоле нормалног човека именује као безобразлук...то је тако очигледно да ја немам речи,а уједно је и показатељ инфантилног,незрелог и анимозитетом према сваком ко не дели "твоју истину" опседнутог духа који је очигледно твој господар. Јооој колико осуде на једном месту. Само ти суди и ударај до мила воље, али знај да вас је одала бејзбол палица и могу само да замислим шта вам је у главама. Узгред молим се Богу да ми се сестре што скупљају потписе не пожале јер незнам како бих прешао преко таквог искушења ... Што је за тебе "осуда",за мене је очигледна истина коју сам одајеш својим речима ,и коју не виде само слепи и не много интелигентни људи...све ово ти "желиш" у суштини.Таквих као што си ти,којима се никада ништа неће моћи објаснити,а ти си колико видим само "почетник" на том путу,сам се у последњих 23 године нагледао и мало ми је мука од вас са "месијанским синдромом". Срећом,нећеш дуго да узалуд трошиш ни своје ни туђе време овде на форуму..Није ми јасно само шта се моја браћа убеђују са тобом и твојим расколничким духом са којим нема никаквог смисленог разговора? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Zna li neko gde ima beseda starca Pajsija svetogorca o tome kako čovek stekne naopaku pamet,da ovde postavimo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Нико те не тера да будеш овде ако ти се не свиђа. Морам да браним ИСТИНУ ... Baš mi je drago zbog tebe,samo bi te molio da to radiš na kulturniji način Наравно, а ја тебе да не скачеш за врат сваком ко другачије мисли ... Извини,једино ко је овде имао тенденциозни свађалачки наступ од почетка ове дискусије си ти и то нема онда везе за "другачијим мишљењем" за које тебе у ствари баш брига и ти га први не би толерисао,него са твојом унапред креираном намером и тежњом да изазовеш непријатне разговоре,што се код сваког иоле нормалног човека именује као безобразлук...то је тако очигледно да ја немам речи,а уједно је и показатељ инфантилног,незрелог и анимозитетом према сваком ко не дели "твоју истину" опседнутог духа који је очигледно твој господар. Јооој колико осуде на једном месту. Само ти суди и ударај до мила воље, али знај да вас је одала бејзбол палица и могу само да замислим шта вам је у главама. Узгред молим се Богу да ми се сестре што скупљају потписе не пожале јер незнам како бих прешао преко таквог искушења ... Што је за тебе "осуда",за мене је очигледна истина коју сам одајеш својим речима ,и коју не виде само слепи и не много интелигентни људи...све ово ти "желиш" у суштини.Таквих као што си ти,којима се никада ништа неће моћи објаснити,а ти си колико видим само "почетник" на том путу,сам се у последњих 23 године нагледао и мало ми је мука од вас са "месијанским синдромом". Срећом,нећеш дуго да узалуд трошиш ни своје ни туђе време овде на форуму..Није ми јасно само шта се моја браћа убеђују са тобом и твојим расколничким духом са којим нема никаквог смисленог разговора? Лепо речено... трпимо јер се надамо његовом покајању... али тврдоглавост је била оличење непокајања још у Старом Завету као данас код ових "законика"... Предлажем да овај што се представља као "Истина" узме учешћа у богословским дијалозима - има овде доста постова а видим да моја палица ствара раскол - па да видимо шта дотични зна и шта не зна а покушава да брани... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Истина Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Зна се како хришћани препознају истину: тамо где је Црква, тамо је и Дух Истине. Тамо где су усијане и опрелешћене главе - тамо је отац лажи. Бог нека вам подати памети. Благодаримо, и вама такође ... И ако може без претњи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Зна се како хришћани препознају истину: тамо где је Црква, тамо је и Дух Истине. Тамо где су усијане и опрелешћене главе - тамо је отац лажи. Бог нека вам подати памети. Благодаримо, и вама такође ... И ако може без претњи... Prijatelju o čemu ti govoriš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Зна се како хришћани препознају истину: тамо где је Црква, тамо је и Дух Истине. Тамо где су усијане и опрелешћене главе - тамо је отац лажи. Бог нека вам подати памети. Благодаримо, и вама такође ... И ако може без претњи... Prijatelju o čemu ti govoriš?Стварно где ти видиш претње? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Зна се како хришћани препознају истину: тамо где је Црква, тамо је и Дух Истине. Тамо где су усијане и опрелешћене главе - тамо је отац лажи. Бог нека вам подати памети. Благодаримо, и вама такође ... И ако може без претњи... Prijatelju o čemu ti govoriš?Стварно где ти видиш претње? Па зар не видиш моју страшну палицу беса??? саблазнио се човек, ша ћеш? http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Зна се како хришћани препознају истину: тамо где је Црква, тамо је и Дух Истине. Тамо где су усијане и опрелешћене главе - тамо је отац лажи. Бог нека вам подати памети. Благодаримо, и вама такође ... И ако може без претњи... Prijatelju o čemu ti govoriš?Стварно где ти видиш претње? Рекох ја да су то случајеви за људе у белим мантилима. Халуцинација и манија гоњења, као почетна дијагноза. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жаре Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 По речима блаженог спомена,нашега светога оца и патријарха Павла,свако види оно шта жели..Наравно брате да никаквих претњи нема....ако смо Хришћани ваљда би смели прошетати том улицом где је штанд постављен и питати о чему се ради...Нисмо ваљда у некој опасности брате.А када већ браниш Истину,по својим речима....макар нам реци шта је то истина???Какву то истину браниш?? Сабор јошм није донео одлуку о томе да се еписком Рашко-призренски г.Артемије дефинитивно разреши дужности,свети отац је привремено разрешен.Истина је то да је дозволио да му неки човек врзма по епархији,води послове а да не показује резултате...Мислим показао је на крају. Све ово јер је сабор апеловао на владику Артемија много пута да му је тај човек "каменчић у ципели",а он то игнорисао...и сада су други сабору непослушни.Мислим молим вас...човек који има на приватном рачуну ко зна шта све,а као монах то стицао....и то нико не примећује.И то да се радило о цифрама мањим и о кратком времену.....дај човече,нико вама не прети и ако смо у Христу нема Вас и Нас....не рече ли св.апостол народа Павле да више нема ни Јудеја ни Јелина,него смо сви једно?Па и сам Господ се молио да једно будемо а ти сада помињеш МИ и ВИ...Не бих баш брате расудио да је подела такве природе,још у Цркви имало здрава...зна се ко заједнице цепа. Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 модератори, пре свега, и корисниче истина, и остали корисници. мени је доста да гледам ово спамовање теме на две претходне стране тако да ћу избрисати сваку следећу поруку која нема везе са темом. то изазивање, правдање, провокације и безобразлук ћемо да баталимо овде. пошто је истина од новијих корисника, само да напоменем да се за брисање спам порука не образлаже ништа. истино, видим да си зарадио две опомене, мислим да је безвезе да инсистираш на трећој. опусти се мало и уживај и учествуј на темама које те не узнемиравају, има доста богоугодног и корисног садржаја на овом форуму. хвала унапред на разумевању, Меда. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Узгред молим се Богу да ми се сестре што скупљају потписе не пожале јер незнам како бих прешао преко таквог искушења ... хахахах 0409_feel Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Овако по мени стоје ствари за почетак. Годинама , и вековима ми смо имали општу свест црквену какву смо имали.Мислим на то индивидуалистичко хришћанство, то које је било рецимо пре 25-30 година.То што сад ја видим у Русији. То не би да понављам. Та хришћанска "свест" то и ради, те петиције, побуне, неред. Или су у питању специјалне обавештајне службе. Црква мора да гледа боље на свој кадар. Како је могуће да један монах ( и то у високом чину ако не и у највећем могућем)пре свега управља неким парама уопште? То је све да би се пољуљао углед СПЦ. И то после патријархове сахране. Ја сам за то да се почисти СПЦ од свих могућих али и потенцијалних таквих људи. Тако је и у РПЦ. Али то је дело Сабора и Синода. Ми смо их зато и поставили на та места. Да. Ми народ верујући. Како се мени чини дијаспора је давала велике паре. И треба нека одговорност. Ту одговорност сноси епископ, па ондак Сабор и Синод, па и патријарх.дакле, они то решавају међусобом. Обично кад су проневере овакве то не треба да исцури у јавност. Али ако се јавно пише о томе и прича о томе плус медији наши ( најчешће накарадни) то значи да се арди о много тешком прекршају или о бољки која није од јуче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука