Jump to content

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ поводом тзв. апела/петиције Сабору СПЦ

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

I ova peticija je totalno bezveze jer episkop Artemije ,po meni,ne može i ne sme da se vrati na čelo  raškoprizrenske eparhije

Шта је по теби уопште није битно јер на срећу и Богу хвала тебе (и сличне малце радозналце) нико ништа не пита братац.  klapklap

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Одговори 103
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ja se raskola ne bojim,jer ko će možda otići u raskol taj je već od pre u raskolu samo nije zvanično a i možda će malo glupo da zvuči ali bolje da su u raskolu nego da truju zdravo tkivo!

А ти и твоји истомишљеници сте вероватно по теби то здраво ткиво а неистомишљеници су, подразумева се, болесно. Ма ајде море.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

I ova peticija je totalno bezveze jer episkop Artemije ,po meni,ne može i ne sme da se vrati na čelo  raškoprizrenske eparhije

Шта је по теби уопште није битно јер на срећу и Богу хвала тебе (и сличне малце радозналце) нико ништа не пита братац.  klapklap

A tebe neko nešto pita???
Подели на овим сајтовима

Ако је неко читао јучерашњи број Вечерњих Новости,могао је прочитати један кратак интервју са преосвећеним владиком З.Х.П. г.Григоријем у којем он сматра владику Артемија одговорним за сва дешавања на тлу Рашко-Призренске епархије...можда ће неки сада осудити моје скромно мишљење,у потпуности се слажем са преосвећеним владиком,при том напомињући да и владику Артемија изразито ценим и поштујем,а и волим из много разлога.Чини ми се да је већ једном +Григорије исто напоменуо да ако се докаже да владика Артемије има умешаности у нелегално пословање које се збило са новцем из народних кухиња(у шта сви сумњамо)треба да сноси одговорност,ако се докаже да ипак нема одговорности,сасвим је јасно да није у стању да сам води Епархију...Мени искрено није јасно зашто један део вернога народа а на велику жалост уз подршку презвитера и монаштва је окренуо,да се тако изразим,једну вербалну рафалну паљбу на не један део,него на ВЕЋИНУ епископа наше помесне Цркве,користећи се притом паролама раколника и псеудо-ревнитеља којима нико и ништа не ваља??

Брачо и сестре са тла епархије коју погађа ова борба који заиста не би требало да постоји(а и из свих других епархија јер смо сви једна Црква,удови једнога тела)зар није тај исти владика Атанасије толико пута долазио на Косово и цео га је народ дочекивао са љубављу?Зар и данас иста та епархија која је некада му била поверена до умировљења,а данас под младим и достојним његовим наследником,не помаже свесрдно Косово и тај напаћени народ?Видим да неки од вас спомињу неке владике који се мешају у политику где им "место није",и имају низ приговора на то.Дозволите да вам пружим одговор на ту констатацију.Ја сам из епархије чијега владику највише мешају у Политику и називају свакаквим погрдним именима,избацују лутку са његовим ликом на спотове на интернету и полемишу о томе како се он крсти...Рећи ћу само толико да благодарећи пре свега Богу,који нам је послао таквога човека ми данас имамо сачувану црквену заједницу на тлу наше епархије и неизмерно ме боли када видим такве накарадне сцене са којима покушавају да га унизе,а да не спомињем и то да је помоћу Божијом обновио Црквени живот и евхаристијску свест над повереном му паством.Исто не кажем да није урадио и владика Артемије,и свакако га треба волети и поштовати,али не на један овакав начин који подразумева противљење уставу С.П.Ц. и јавним изношењем неистина на конто других епископа,јер нити је владика Артемије рашчињен нити је владика Атанасије неканонски постављен.Треба поштовати Богом повереног оца и Архипастира,као и одлуке синода и чекати сабор,а не под изговором да се брани вера Православна радити нешто што није у духу вере Православне,јер владика Артемије нема разлога да чува веру од верних.Моје мишљење јесте да је народ са пар отаца који су неке ствари мало више погрешно разумели и себи дали за право да устану на пола сабора створио већи проблем него што заиста постоји.

klapklap
Подели на овим сајтовима

Шетам данас центром Београда, и гле чуда...4 штанда "ревнитеља" од Теразија до Калемегдана скупљају потписе...

Шта рећи? klapklap

Јуначино моја, да ли је та палица намењена сестрама што скупљају потписе ...

Палица је символ бојкота овакве квази-православне пропаганде...

али, вама очигледно смета и сваки "смајли" који покушава кроз синтезу метафоре и осмеха да изрази истину и револт...

само ви скупљајте потписе...

пас који лаје сам се умори...

Подели на овим сајтовима

Опрости брате Дражо што морам упитати...................али нисам нешто баш убеђен да се Симеон може бранити аргументовано са боли које тачке гледишта...Шта више сва ова распра и завада људи у епархији настаде око његове народски речено "праљаве работе" .И то сам приметио исто...један добар део људи напада преосвећеног владику Атанасија да је међу онима који не поштују сабор?????Мислим да је свима јасно зашто је он ту убројан тако да о томе нема сврхе говорити,али зар исти непослушник сабору није био и преосвећени владика Артемије????Колико знам(сумњам да ову информацију погрешно знам)владика Артемије је већ дуже времена био под притиском да РАЗРЕШИ свих дужности архм.Симеона(наравно не да га рашчини).Сада треба доказивати да ли је он невин или није,а он бежао,служио под забраном(на жалост видим да се и на забране данас пуно не води рачуна)....Не кажем ништа против владике Артемија,али о Симеону причати тренутно као некоме ко није мало допринео садашњој ситуацији(не оптужујем га лично,док се не докаже)је мало и банално говорити.

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Подели на овим сајтовима

Опрости брате Дражо што морам упитати...................али нисам нешто баш убеђен да се Симеон може бранити аргументовано са боли које тачке гледишта...Шта више сва ова распра и завада људи у епархији настаде око његове народски речено "праљаве работе" .И то сам приметио исто...један добар део људи напада преосвећеног владику Атанасија да је међу онима који не поштују сабор?????Мислим да је свима јасно зашто је он ту убројан тако да о томе нема сврхе говорити,али зар исти непослушник сабору није био и преосвећени владика Артемије????Колико знам(сумњам да ову информацију погрешно знам)владика Артемије је већ дуже времена био под притиском да РАЗРЕШИ свих дужности архм.Симеона(наравно не да га рашчини).Сада треба доказивати да ли је он невин или није,а он бежао,служио под забраном(на жалост видим да се и на забране данас пуно не води рачуна)....Не кажем ништа против владике Артемија,али о Симеону причати тренутно као некоме ко није мало допринео садашњој ситуацији(не оптужујем га лично,док се не докаже)је мало и банално говорити.

Још једном Жаре :drugarstvo:

то се зове смирена и аргументована дипломатија....

о кад би научили без увреда да говоримо разумно једни са другима...

Подели на овим сајтовима

Ја сам људи први пут чуо за њега када је била фрка у манастиру Високи Дечани....Зар није чудно мало то,да су владику дочекали монаси са пуном чашћу,а о.Симеон је једини избачен из манастира??Мислим,касније је пар монаха,актера тог чина или посматрача испричало да је о.Симеон мало почео да провоцира при улазу....не кажем да ли је невин или није,али није тајна да сигурно није носио титулу најомиљенијег међу својима,ако не и насупрот томе.

Подели на овим сајтовима

Шетам данас центром Београда, и гле чуда...4 штанда "ревнитеља" од Теразија до Калемегдана скупљају потписе...

Шта рећи? amen

Јуначино моја, да ли је та палица намењена сестрама што скупљају потписе ...

Палица је символ бојкота овакве квази-православне пропаганде...

али, вама очигледно смета и сваки "смајли" који покушава кроз синтезу метафоре и осмеха да изрази истину и револт...

само ви скупљајте потписе...

пас који лаје сам се умори...

Јооој мудрице моја нема потребе да лажеш знамо шта бисте урадили, ево да ти признам онако најискреније мени би требало најмање 2-3 сата да исповедим шта сам све помислио и шта бих ти све урадио да сестрама захвали длака са главе.

Подели на овим сајтовима

Баш чудно мора се признати...када се говори о Истини са става Хришћана,она је увек и обавезно повезана са љубављу...и сам Господ нас саветује да ако нас неко удари по левом образу,ми да окренемо десни....а не баш да говоримо како би ми и шта би ми све урадили...мислим да не грешим пуно у овоме...ово више подсећа на старозаветног Ламеха,који ће убити младића за масницу своју....а сви знамо да је стари завет био више завет закона(иако је тада исто постојала љубав,нико не спори то),а ми као Хришћани(и цела васељена,јер каже свети отац да није битно које је човек вероисповести,људска је душа Хришћанка) са Господом примамо нови завет,завет љубави и праштања,тако да, а не бих желео увредити,сигурно није лепо за једног Истино-носца да прети шта би и како би...овим не желим да увредим никога,само констатујем како народски речено "ствари стоје".

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

шта бих ти све урадио да сестрама захвали длака са главе.

Мислиш зафали? У сваком случају, многима је јасно какве неуравнотежене особе стоје иза организације ових анти-црквених скупова. Надам се да ће ускоро и сам Владика Артемије да се огласи поводом ових лудорија црквених расколника који ће да к....у свештенике, како и сами кажу.

Подели на овим сајтовима

шта бих ти све урадио да сестрама захвали длака са главе.

Мислиш зафали? У сваком случају, многима је јасно какве неуравнотежене особе стоје иза организације ових анти-црквених скупова. Надам се да ће ускоро и сам Владика Артемије да се огласи поводом ових лудорија црквених расколника који ће да к....у свештенике, како и сами кажу.

Мудро зборите оче, пуно је неуравнотежених особа на овоме свету нарочито на овом форуму. Него оче ако већ подржавате линч сестара и спрдате се са свима који мисле другачије, јел можете да ми цитирате у ком делу ВАШЕ вере се спомиње бејзбол палица као средство убеђивање верника. Ето да и ми мали, јадни и слаби верници научимо нешто душекорисно.

Подели на овим сајтовима

Istina ,nema potrebe da se nerviraš i da biješ ljude u svojim mislima jer niko nije ugrožen ,ponajmanje sestre skupljačice potpisa

Слава Богу на свему и искрено се надам да ћу због вас морати само мисли да исповедам

Подели на овим сајтовима

Баш чудно мора се признати...када се говори о Истини са става Хришћана,она је увек и обавезно повезана са љубављу...и сам Господ нас саветује да ако нас неко удари по левом образу,ми да окренемо десни....а не баш да говоримо како би ми и шта би ми све урадили...мислим да не грешим пуно у овоме...ово више подсећа на старозаветног Ламеха,који ће убити младића за масницу своју....а сви знамо да је стари завет био више завет закона(иако је тада исто постојала љубав,нико не спори то),а ми као Хришћани(и цела васељена,јер каже свети отац да није битно које је човек вероисповести,људска је душа Хришћанка) са Господом примамо нови завет,завет љубави и праштања,тако да, а не бих желео увредити,сигурно није лепо за једног Истино-носца да прети шта би и како би...овим не желим да увредим никога,само констатујем како народски речено "ствари стоје".

Ето ја мали јадан и грешан оном који ми прети бејзбол палицом никако не могу да скувам кафу, шта ћу кад сам слаб и "старозаветан" ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...