Jump to content

Kuran i Nauka

Оцени ову тему

Препоручена порука

Или погледај од 3.25 до 3.28 минута на овом снимку па објасни научно како се оном једном лику у горњем левом углу благодатни огањ сам од себе пали свећу ако не уочиш из прве понови који пут видећеш сигурно можеш и да стопираш на 3.27 па ћеш видети сигурно у горњем левом углу

Подели на овим сајтовима

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ljudi kada u svojim izjavama ili clancima ili knjigama zele da govore istinu onda daju istinite cinjenice ili infomacije

Како ти мој брате све иделано схваташ. Па ти си већ у Царству небеском. Да, то би тако требало да буде, како си написао. Међутим, заборавио си две ствари:

1. Немају сви људи искрене намере, постоје и подмукли људи који свесно желе да искриве истину. То најбоље успевају када измешају истину и лаж.

2. Уколико, пак, нису лоших намера, људи су ипак бића склона заблудама. Што ће рећи, да и поред искрене жеље да говоре истину, често говоре лажи и заблуде, а да тога ни сами нису свесни.

Vi ste ipak osvježenje u čitavom ovom moru dijaloga i diskusa koji se vode na internetu između onih koji misle svako na svoj način...

Ali,sada si ovim ,brate Aleksandre,rekao nešto što donosi ne malu konfuziju...

Naime,iz gornjih dviju stvari može se i da se zaključiti da smo svi onda u zabludi. Ne postoji,dakle,čovjek koji nije u zabludi ako često govori laži i zablude...

Šta nam je onda potrebno da bismo došli do istine? Odgovor: Traženje znanja i nauke...

Čime će nas neko uvjeriti u tačnost svojih riječi? Odgovor: Dokazima...

Koji su nam dokazi potrebni u ovom fizičkom svijetu? Odgovor: Svi pojavni i razumu logični i pojmljivi dokazi...

Kako se do toga dolazi? Odgovor: Naukom,posmatranjem,eksperimentisanjem,istraživanjem itd....

Da li nauka zadovoljava odgovore na naša pitanja?

Naukom otkrivamo i dolazimo do saznanja,a odgovor na pitanje zašto nauka i Kur`an sam se nameće...

Moramo vjerovati u silu zemljine teže,ako ništa drugo ono makar onda kad nam jabuka padne na glavu;pa se sjetimo i Isaka Njutna.

A,cirkusanti na trapezu se ne moraju nikoga prisjećati,nego samo vješto ,snagom i vještinom svojih tijela koriste silu zemljine teže...i to je jedna vrsta nauke,i to primijenjene... 0104_cheesy

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

A od jedne vizije koju Sveti Pavle dobi i za koju niko drugi ne cu i ne vidje nista i koju Sveti Pavle uopste ne podijeli sa Apostolima koje nije ni vidio poslije toga necemo kazati da je mozda sejtanska

Па он је проповедао науку Христову.

А не као Мухамед, неку своју религију.

У томе је разлика.

Подели на овим сајтовима

А шта ћемо са ђаволом и његовим познавањем науке? Зар не знаш да ђаво зна и оно што наука не зна? Погледај само шта све људи не раде уз помоћ његову: магија, паранормалне појаве,...

Jest u pravu si.Dozvoljeno mu je ponesto

A sam sebi skace u usta kad u Kuranu govori protiv sebe  0202_238

Не говори он против себе. Научне истине њему не значе ништа, јер те истине не воде спасењу човека (нису битне да се човек спаси, може и неписмен да буде спашен). Међутим, он их је одлично искористио да смути људе, да их кроз релативне истине наведе на апсолутну лаж. То ти је као кад навучеш мамац на удицу, па глиста онако фина и хранљива за рибу, а испод тога удица. Тако, риба неће имати користи од хране које је загризла већ ће имати штрете која је испод хране сакривена. Управо вас је овако ђаво упецао. Иначе, добар је он пецарош.

Подели на овим сајтовима

Šta nam je onda potrebno da bismo došli do istine? Odgovor: Traženje znanja i nauke...

Čime će nas neko uvjeriti u tačnost svojih riječi? Odgovor: Dokazima...

Koji su nam dokazi potrebni u ovom fizičkom svijetu? Odgovor: Svi pojavni i razumu logični i pojmljivi dokazi...

Kako se do toga dolazi? Odgovor: Naukom,posmatranjem,eksperimentisanjem,istraživanjem itd....

Da li nauka zadovoljava odgovore na naša pitanja?

Naukom otkrivamo i dolazimo do saznanja,a odgovor na pitanje zašto nauka i Kur`an sam se nameće..

Добро, хајде сда тим начином дођи до одговора ко је говорио Мухамеду и да ли му је уопште неко говорио?

Не брате мој. То је варљиви пут до истине. Истина се познаје тако што се сама јави да је људи виде, чују и рукама опипају. Истина има Име: "Ја сам Пут, Истина и Живот" - Христос.

Подели на овим сајтовима

Мени већу тежину имају догађаји саме историје која је недвосмислено показала површну и насилну природу ислама и која је необориво потврдила крвав траг ислама где год је крочио,него било шта друго.

Већу вредност имају речи једног великог Ернест Ренана који је био дубоко разочаран када се упознао до краја са исламом.

Већу вредност имају речи једног академика К.С Луиса,В.С Најлпола,историчара,социолога и философа Арнолда Тојнбија,па речи једне Карен Армстронг,чувеног професора,историје,религије и хуманистичких наука Филипа Џенкинса,политиколога др.Валида Фареса,речи највећег орјенталисте свих времена Вилијама Мјура који је своју дугу и плодну каријеру завршио речима да су "Мухамедов мач и куран најнепомирљивији непријатељи цивилизације,слободе и истине коју је свет икада упознао" и да ислам представља "апсолутну катастрофу која парадира као божија воља".Веродостојније су ми речи др.политичке економије Анвара Шаиха ,убедљивије звуче речи Џејмса Џатраса о исламу и Ориане Фалаћи или речи Џејми Глазов и Динеша Д'Соузе као и Маурис Румани,Дејвида А. Хариса,чувеног професора Роја Оливијеа,Жил Кепела,чувеног аналитичара друштвених појава из 19 века,Алексиса де Токвила и безбројних других који су писали и пишу о правој природи ислама,него било шта друго. 0202_238

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

A od jedne vizije koju Sveti Pavle dobi i za koju niko drugi ne cu i ne vidje nista i koju Sveti Pavle uopste ne podijeli sa Apostolima koje nije ni vidio poslije toga necemo kazati da je mozda sejtanska

Па то што је апостол Павле видео Мухамед је дословце преписао: "Оно што око не виде, ухо не чу и у срце човеково не уђе."

Ето ти доказа, да Мухамед није слушао речи Божије, већ је преписивао. Ово су Павлове речи које он пише у ПИСМУ, у Посланици коју шаље одређеној Цркви.

Подели на овим сајтовима

Једну Саудијску Арабију, која је једно од најтамнијих места људских права и слобода, никада Америка није прозивала. Насупрот томе, нама је делила лекције. Шта мислиш зашто Амери не виде кршење људских права у Саудији? Нафта, брале. Интерес.

А откачених научника је увек било. Неко ко Куран мири са науком за мене је потпуно откачен.

Kad neko kaže za neko mjesto da je tamno ,odmah pomislim da je tu život zamro i da svi vrebaju na sve...

Međutim,to nije tako. Malu ću digresiju ovdje učiniti samo da još jednom napomenem da trenutni vladari Saudije odgovaraju Americi kao njihovi poltroni i marionete. A,upravo opet ponavljam da su isti Arapi poniženi zato što su dali prednost ovozemaljskim blagodetima,a odbacili nauku i traženje znanja...

Možemo se vratiti na temu.

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

А шта ћемо са ђаволом и његовим познавањем науке? Зар не знаш да ђаво зна и оно што наука не зна? Погледај само шта све људи не раде уз помоћ његову: магија, паранормалне појаве,...

Jest u pravu si.Dozvoljeno mu je ponesto

A sam sebi skace u usta kad u Kuranu govori protiv sebe  klapklap

Не говори он против себе. Научне истине њему не значе ништа, јер те истине не воде спасењу човека (нису битне да се човек спаси, може и неписмен да буде спашен). Међутим, он их је одлично искористио да смути људе, да их кроз релативне истине наведе на апсолутну лаж. То ти је као кад навучеш мамац на удицу, па глиста онако фина и хранљива за рибу, а испод тога удица. Тако, риба неће имати користи од хране које је загризла већ ће имати штрете која је испод хране сакривена. Управо вас је овако ђаво упецао. Иначе, добар је он пецарош.

Mi jasno znamo ko je Allah swt, sta je raj sta pakao.

Mi jasno znamo da cemo licno odgovorati za svoje grijehe i da niko nemoze za nas da odgovara za ono sto smo sami ucinili.

Mi jasno znamo da su i Mojsije i Adam i Avram i Isus i Muhamed s.a.w.s Poslanici od Boga.

Musliman uopste nije smucen

90% Hriscana ne razumije Sveto Trojstvo i smuceno je

Pa bas me interesuje sta je onda pravo?

Vjera koja jasno ukazuje na sve i vjera koja nema nikakve kontradikcije i koja je u potpunom skladu sa zakonima zemlje.

Ili vjera u kojoj mnostvo gresaka i kontradikcija i Sveto Trojstvo dovodi do smutnje i trazi stalno pojasnjenje svakog Stiha svake recenice.

Sta je ovdje od sejtana?

Подели на овим сајтовима

Мени већу тежину имају догађаји саме историје која је недвосмислено показала површну и насилну природу ислама и која је необориво потврдила крвав траг ислама где год је крочио,него било шта друго.

Већу вредност имају речи једног великог Ернест Ренана који је био дубоко разочаран када се упознао до краја са исламом.

Већу вредност имају речи једног академикаК.С Луиса,В.С Најлпола,историчара,социолога и философа Арнолда Тојнбија,па речи једне Карен Армстронг,чувеног професора,историје,религије и хуманистичких наука Филипа Џенкинса,политиколога др.Валида Фареса,речи највећег орјенталисте свих времена Вилијама Мјура који је своју дугу и плодну каријеру завршио речима да су "Мухамедов мач и куран најнепомирљивији непријатељи цивилизације,слободе и истине коју је свет икада упознао" и да ислам представља "апсолутну катастрофу која парадира као божија воља".Веродостојније су ми речи др.политичке економије Анвара Шаиха ,убедљивије звуче речи Џејмса Џатраса о исламу и Ориане Фалаћи или речи Џејми Глазов и Динеша Д'Соузе као и Маурис Румани,Дејвида А. Хариса,чувеног професора Роја Оливијеа,Жил Кепела,чувеног аналитичара друштвених појава из 19 века,Алексиса де Токвила и безбројних других који су писали и пишу о правој природи ислама,него било шта друго. klapklap

Ти мало кажеш брате, али кад кажеш казо си!  nasznak

Подели на овим сајтовима

Већу вредност имају речи једног академикаК.С Луиса,В.С Најлпола,историчара,социолога и философа Арнолда Тојнбија,па речи једне Карен Армстронг,чувеног професора,историје,религије и хуманистичких наука Филипа Џенкинса,политиколога др.Валида Фареса,речи највећег орјенталисте свих времена Вилијама Мјура који је своју дугу и плодну каријеру завршио речима да су "Мухамедов мач и куран најнепомирљивији непријатељи цивилизације,слободе и истине коју је свет икада упознао" и да ислам представља "апсолутну катастрофу која парадира као божија воља".Веродостојније су ми речи др.политичке економије Анвара Шаиха ,убедљивије звуче речи Џејмса Џатраса о исламу и Ориане Фалаћи или речи Џејми Глазов и Динеша Д'Соузе као и Маурис Румани,Дејвида А. Хариса,чувеног професора Роја Оливијеа,Жил Кепела,чувеног аналитичара друштвених појава из 19 века,Алексиса де Токвила и безбројних других који су писали и пишу о правој природи ислама,него било шта друго. klapklap

Opet digresija...možete vi pričati šta hoćete,ali možete i znati da je taj isti Muhammed a.s. došao da opomene i obavijesti,te je i rekao da su on i Sudnji dan kao dva prsta  sastavivši kažiprst i srednji prst...

Malo se trebamo zapitati kada će Zemlja početi izbacivati svoje terete o kojima je Uzvišeni Bog rekao u Kur`anu...nešto od toga već imamo i na djelu...ili opet ne vidimo. Ma da, oblak je tamo negdje daleko iznad Hrvatske.

Postavlja se i pitanje (a možda bi trebalo otvoriti i temu ako već nije otvorena) koliko je hrišćansko vjerovanje u poslanstvo Božijih poslanika prije Isusa (Isaa a.s.)?

Подели на овим сајтовима

Opet digresija...možete vi pričati šta hoćete,ali možete i znati da je taj isti Muhammed a.s. došao da opomene i obavijesti,te je i rekao da su on i Sudnji dan kao dva prsta  sastavivši kažiprst i srednji prst...

...још да сте видели и онај домали прст...све би вам било јасно. klapklap

Ви сте само,на жалост,"таоци бајке"...то је све.  nasznak

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

...још да сте видели и онај домали прст...све би вам било јасно. klapklap

Ви сте само,на жалост,"таоци бајке"...то је све.  nasznak

Eh,moj brate Solomon...drag si ti meni ipak. Božije si ti stvorenje kao i ja... Šta onda nije bajka? Cijeli ovaj svijet je bajka,a sam tražim način da se prilagodim i poštujem Božije zakone i da uredim sebe;a samim tim i uspostavljam red na Zemlji. Jel` to bajka? Koliko nas radi na tome?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...