Александар Милојков Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Овде још боље: http://www.youtube.com/watch?v=xvpG3Je8q68&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=_EBHIDpGn_M&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=XLtqHTEDA5w&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=wR6J8S4EK0o&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=i8d_f0oB8Ac&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Овде још боље: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=xvpG3Je8q68&feature=related Ti očigledno nisi svjestan da si postavio videa gdje neko demantuje kur`anske "kontradikcije" tanning. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Поставио сам да се виде контрадикције и одговори на контрадокције. Па нисам ја Селкоба да само оговарам. Нека људи виде, па нека објективно размисле. Цитатологија је много подмукла и замршена ствар. Када се ствари чупају из контекста онда се врло лако мења смисао, било код оних који нападају, било код оних који бране неки текст. Бављење цитатологијом је секташки манир. Оно што сам до сада замерио вашим учењацима јесте управо цитатологија и секташко угуравање свега и свачега у стихове (тобожње слагање Куран и науке). У истом цитатолошком стилу напада се и Библија. Кидају се се стихови из контекста, затим се стављају у контекст науке и научних текстова и онда нормално да постоје неслагања. То је јако провидно и непоштено: лагање и лагарија, ништа друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Али сад видим да сам омашио тему. Ово је требало да поставим на теми "Контрадкције у Курану". Праштајте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Поставио сам да се виде контрадикције и одговори на контрадокције. Па нисам ја Селкоба да само оговарам. Нека људи виде, па нека објективно размисле. Цитатологија је много подмукла и замршена ствар. Када се ствари чупају из контекста онда се врло лако мења смисао, било код оних који нападају, било код оних који бране неки текст. Бављење цитатологијом је секташки манир. Оно што сам до сада замерио вашим учењацима јесте управо цитатологија и секташко угуравање свега и свачега у стихове (тобожње слагање Куран и науке). У истом цитатолошком стилу напада се и Библија. Кидају се се стихови из контекста, затим се стављају у контекст науке и научних текстова и онда нормално да постоје неслагања. То је јако провидно и непоштено: лагање и лагарија, ништа друго. Ljudi kada u svojim izjavama ili clancima ili knjigama zele da govore istinu onda daju istinite cinjenice ili infomacije Ja sam do sada navodio Ajete iz Kurana i objasnjenja ne moja nego ljudi naucnika na svojim poljima Akoje ko gdje sta ucitavao onda ne bi bilo problema naucnicima iz svijeta to da pobiju.Jer mnogi naucnici svijeta to i nisu do sada mogli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 ZEMLJA SE OKREĆE MADA TO NE PRIMJEĆUJEMO Ti vidiš planine i misliš da su nepomične, a one promiču kao što promiču oblaci - to je Allahovo djelo koji je sve savršeno stvorio; On, doista, zna ono što radite. (27- An-Naml, 88) Како из овога закључујеш да Куран зна да се земља окреће? То овде не пише. Meni nekako sasvim jasno: Ukazano je na to da se planine kreću zato što se Zemlja okreće noseći te masive na svojoj površini zajedno sa nama pa ih stoga vidimo u njihovom stanju relativnog mirovanja... Dakle,ako bi imao mogućnost da stojiš u svemiru i gledaš te planine vidio bi ih kako se pomijeraju kao što promiču oblaci,a to zbog okretanja Zemlje oko vlastite ose. Naravno,tu perspektivu ima samo Stvoritelj . Nama je jasno iz svakodnevnog iskustva i posmatranja tijela u okolini da se tijela nalaze u stanju relativnog mirovanja,pa tako vidimo i planine da su nepomične,a u stvari promiču kao oblaci. O stanju relativnog mirovanja smo učili u osnovnoj školi. Danas nam je jasno da se Zemlja okreće oko svoje ose i plovi kroz kosmos... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 ZEMLJA SE OKREĆE MADA TO NE PRIMJEĆUJEMO Ti vidiš planine i misliš da su nepomične, a one promiču kao što promiču oblaci - to je Allahovo djelo koji je sve savršeno stvorio; On, doista, zna ono što radite. (27- An-Naml, 88) Како из овога закључујеш да Куран зна да се земља окреће? То овде не пише. Meni nekako sasvim jasno: Ukazano je na to da se planine kreću zato što se Zemlja okreće noseći te masive na svojoj površini zajedno sa nama pa ih stoga vidimo u njihovom stanju relativnog mirovanja... Dakle,ako bi imao mogućnost da stojiš u svemiru i gledaš te planine vidio bi ih kako se pomijeraju kao što promiču oblaci,a to zbog okretanja Zemlje oko vlastite ose. Naravno,tu perspektivu ima samo Stvoritelj . Nama je jasno iz svakodnevnog iskustva i posmatranja tijela u okolini da se tijela nalaze u stanju relativnog mirovanja,pa tako vidimo i planine da su nepomične,a u stvari promiču kao oblaci. O stanju relativnog mirovanja smo učili u osnovnoj školi. Danas nam je jasno da se Zemlja okreće oko svoje ose i plovi kroz kosmos... Видиш ли да сада управо учитаваш? То је оно што све време говорим. Кидате реченице из њиховог правог контекста и стављате их у други контекст. Где се овде говори из које перспективе, о релативности и апсолутности? Израз "кретање планина" може да значи свашта када се извуче из контекста. Или ви замишљате Бога као Дива који буквално као човек гледа са небеса? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 18, 2010 Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Akoje ko gdje sta ucitavao onda ne bi bilo problema naucnicima iz svijeta to da pobiju.Jer mnogi naucnici svijeta to i nisu do sada mogli. Ма да. Све се убише научници расправљајући са Кураном. Ајде Селкоба, остави се тих неоснованих прича. Интересује науку Куран, као што мене интересује лањски снег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2010 ZEMLJA SE OKREĆE MADA TO NE PRIMJEĆUJEMO Ti vidiš planine i misliš da su nepomične, a one promiču kao što promiču oblaci - to je Allahovo djelo koji je sve savršeno stvorio; On, doista, zna ono što radite. (27- An-Naml, 88) Како из овога закључујеш да Куран зна да се земља окреће? То овде не пише. Meni nekako sasvim jasno: Ukazano je na to da se planine kreću zato što se Zemlja okreće noseći te masive na svojoj površini zajedno sa nama pa ih stoga vidimo u njihovom stanju relativnog mirovanja... Dakle,ako bi imao mogućnost da stojiš u svemiru i gledaš te planine vidio bi ih kako se pomijeraju kao što promiču oblaci,a to zbog okretanja Zemlje oko vlastite ose. Naravno,tu perspektivu ima samo Stvoritelj . Nama je jasno iz svakodnevnog iskustva i posmatranja tijela u okolini da se tijela nalaze u stanju relativnog mirovanja,pa tako vidimo i planine da su nepomične,a u stvari promiču kao oblaci. O stanju relativnog mirovanja smo učili u osnovnoj školi. Danas nam je jasno da se Zemlja okreće oko svoje ose i plovi kroz kosmos... Видиш ли да сада управо учитаваш? То је оно што све време говорим. Кидате реченице из њиховог правог контекста и стављате их у други контекст. Где се овде говори из које перспективе, о релативности и апсолутности? Израз "кретање планина" може да значи свашта када се извуче из контекста. Или ви замишљате Бога као Дива који буквално као човек гледа са небеса? Pa eto dokazi ti da sve naucne cinjenice iz Kurana nisu tacne pa ih naucno pobij Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2010 Akoje ko gdje sta ucitavao onda ne bi bilo problema naucnicima iz svijeta to da pobiju.Jer mnogi naucnici svijeta to i nisu do sada mogli. Ма да. Све се убише научници расправљајући са Кураном. Ајде Селкоба, остави се тих неоснованих прича. Интересује науку Куран, као што мене интересује лањски снег. Pa eto ti vjeruj sta hoces ali tako je Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука