Jump to content

(Пс)ихтус VS Отац Иван (ЖРУ)

Оцени ову тему

Препоручена порука

. Ко ће пре имати везе са неком службом да ли онај који нема ни леба да једе или онај који се возика масертијем између послова и фудбалице, који испија вина са државним поглаварима или ће онај који државним хеликоптером слеће у Грачаницу ненајављен или онај који србомрзца Бајдена и лобисту за  бомбардовање Србије прима у Дечане?

Да,да - Владике Атанасије и Григорије и Теодосије раде за тајну службу...

:)

Владике Григорије се возика масератијем, док се бивша управа РПЕ возикала разним колима од много хиљада евра, па и сам Владика Артемије.

Док +Теодосије прима србомрсца Баједна, а владика Артемије одмах након Бомбардовања,  србомрзицу Олбрајт итд....

:0104cheesy:

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Одговори 173
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Malo off, ali nije mi jasno zasto ljudi misle ili ocekuju, da se crkveni poglavari voze iskljucivo taljigama, rasklimatanim, kad bas ne idu peske? Mislim, zasto da koriste automobile. Svi se nesto hvataju za te audije, bmw-e, mecke (sad sam tek cula da + Grigorije vozi maserati. Svaka cast, covek sa stilom za svaku pohvalu!). Kao, kad bi isli dronjavi, prljavi, pesaka, i ziveli u pecinama-sve bi nam na planeti bilo strava dobro. Ali mi da ostanemo isti ovakvi. Ni piko metar da se ne popravimo, posto smo vec "najbolji i najpametniji na svetu".

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Док +Теодосије прима србомрсца Баједна, а владика Артемије одмах након Бомбардовања,  србомрзицу Олбрајт итд....

spam

:) некад си га бранио и волео,а сад си и ти почео да га кудиш.  :0104cheesy:

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Док +Теодосије прима србомрсца Баједна, а владика Артемије одмах након Бомбардовања,  србомрзицу Олбрајт итд....

мајкл

:) некад си га бранио и волео,а сад си и ти почео да га кудиш.  spam

Не знам одакле Ти закључак да га мрзим (не волим) и да га кудим?

Ово што сам изнео су само обичне чињенице.  :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

(sad sam tek cula da + Grigorije vozi maserati. Svaka cast, covek sa stilom za svaku pohvalu!).

Не вози, само га је једном неко повезао на утакмицу за време Сабора. А верни бранитељи Цркве од Цркве су то снимили и направили фаму.

Подели на овим сајтовима

Истину Христову Треба Устрајно Сведочити.То значи ИХТУС.Да ли вам је сад мало јасније???

Још када би сајт "Ихтус" - Истину Христову Устрајно Сведочио, било би лепо.

Он сведочи полуистине, лажи и клевете које устрајно трују необавештен народ и тиме води ка жестокој прелести, а преко прелести до духовне смрти. 

Иначе, када је неко тамо питао шта значи "Ихтус", нико није знао, нити могао да одговори, нити је одговорио ово горе написано.

Ихтус је једноставно грешка из незнања; желели људи да дају форуму име "Риба", али се прешли.

Подели на овим сајтовима

Да,да - Владике Атанасије и Григорије и Теодосије раде за тајну службу...

А значи ниси гледао видео снимак?   

Који видео снимак ?

Подели на овим сајтовима

Истину Христову Треба Устрајно Сведочити.То значи ИХТУС.Да ли вам је сад мало јасније???

Још када би сајт "Ихтус" - Истину Христову Устрајно Сведочио, било би лепо.

Он сведочи полуистине, лажи и клевете које устрајно трују необавештен народ и тиме води ка жестокој прелести, а преко прелести до духовне смрти. 

Иначе, када је неко тамо питао шта значи "Ихтус", нико није знао, нити могао да одговори, нити је одговорио ово горе написано.

Ихтус је једноставно грешка из незнања; желели људи да дају форуму име "Риба", али се прешли.

Када се стално говори о "грешци" у изговору ИХТУС, људи вероватно цитирају оно што је преосвештени владика Атанасије Јефтић рекао у једном интервјуу - "да се правилно КАЖЕ ихтИс а не ихтУс." Реч је наравно о грчкој именици "риба," која се и у Христово и у наше доба изговара ИХТИС. Међутим, велика ћирилична и велика грчка слова овде кореспондирају - реч се на грчком пише са υ (ипсилон), глас који се чита исто као ι (јота) - фонетска вредност "и." Али, ипак, у време Хомера и Хесиода, овај глас се чак и фонетизовао као наше "у" (за шта постоје метрички докази). Е сад, ако се реч користи као први хришћански символ, морала би и да се вокализује као "ИХТИС" како су то чинили и рани хришћани.

Наравно, ни ја као ни брат Искушеник не верујем да људи који су покренули овај форум знају превише о овоме, али није ни битно. Оно што мене лично више интересује јесте, да ли неко зна да ли постоји веза форума "ИХТУС" и истоимене издавачке куће др Ратибора Ђурђевића? 319.gif

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

valjanje od smeha valjanje od smeha smej.gif

Е стварно, ово је много моћно!

Мораћемо да контактирамо др Караклајића или Милку Цанић за овај реч "устрајно"...

Respect!  319.gif

Магдалина, заслужила си   zru постер  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...