selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Znaci nisu ni oni vjerovali sve sto je Isus govorio a pratili su ga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Још нешто неки од апостола су се одрекли Исуса када су га ухапсили, јер су се плашили да не заврше као Он, тек када су видели да је Васкрсо тек тада су стали на страну Исуса Христа.Kako sad to?pa zar nisu Apostoli najbolji od svih? Zar sad i njih dole na pod? Драги Селкоба, када је Исус ухапшен апостол Петар из страха да и он сам не буде мучен и разапет, одрекао се Исуса чак три пут. И сам Исус је то предвидео. То значи да којим случај Исус није устао из мртве да се о њему данас не би знало, јер је апостол Петар сведочио о њему. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Кад је васкрсавао мртве и чинио чуда они су назирали да се ради о Месији.До васкрсења нису били сигурни Ко је Био Христос. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Кад је васкрсавао мртве и чинио чуда они су назирали да се ради о Месији.До васкрсења нису били сигурни Ко је Био Христос. Kako nazirali kada su uzvikivali ti si Sin Boziji!Pa nemojte sad sami sebe pobijati Ove stihove uzimate kao dokaze da je Isus Sin Boziji a koje su Apostoli i ostali izgovarali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 I nisu govorili Mesija nego Sin Boziji To kaze vasa Biblija A Juda to zna i opet da ima hrabrosti da Boga izda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Христос значи Месија.То су синоними. И ђаволи су говорили Христу да је Син БОЖЈИ па су против Христа. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Pa sta sad je sad ispravno? Da li su Apostoli govorili da je Isus Sin Boziji ili nisu?I vjerovali u to?I Juda sa njima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Нису били убеђени сумљали су као и сваки човек што би посумљао, без Бога нико од нас није способан ни за какво добро дело. Приметна је разлика после силаска Духа Светог на апостоле, готово сви су страдали за Христа мученички. Али пре Васкрсења они нису имали пуноту богопознања, итекако су грешили. Не знам како тако поједностављено гледате, ми сви исповедамо да смо верници а сваки дан грешимо, можда и сумљамо, одричемо се. Тако и они није то тако једноставно. Петар је исповедио да је Исус, Христос али га се опет одрекао три пута и тек је заиста поверовао у васкрсење кад је видео, то је нормално и људски нису апостоли били анђели са неба, али опет кажем кад су примили благодат Светог Духа после Вазнесења добили су и силу који нису имали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Pa sta sad je sad ispravno? Da li su Apostoli govorili da je Isus Sin Boziji ili nisu?I vjerovali u to?I Juda sa njima? Ти заиста носиш неки чудан менталитет.Фино ти се објашњава да тајна Христова је откривена по васкрсењу а како неко може знати све о тајни док у није откривена? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Pa sta sad je sad ispravno? Da li su Apostoli govorili da je Isus Sin Boziji ili nisu?I vjerovali u to?I Juda sa njima? Ти заиста носиш неки чудан менталитет.Фино ти се објашњава да тајна Христова је откривена по васкрсењу а како неко може знати све о тајни док у није откривена? To razumijemo,ali su svakako znali da nije običan čovjek kada je oživljavao mrtve i liječio gubavce od rođenja,a oni (apostoli) mu ljubili skute i plakali gledajući u njegovo lice. Imali su predstavu da je taj čovjek poslat od Boga,ako ništa drugo... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Покушавам да схватим, али ми не иде. Исус је дошао у Јерусалим, сачекао га је цео град, сви су му клицали. Том приликом је он био на магарцу и јасно је да га је већина у тој гужви видела. За само неколико дана они хапсе Јуду мислећи да је Исус и разапињу га? Може ли ово неко да ми објасни, мислим на све и на муслимане и на православце. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Нису били убеђени сумљали су као и сваки човек што би посумљао, без Бога нико од нас није способан ни за какво добро дело. Приметна је разлика после силаска Духа Светог на апостоле, готово сви су страдали за Христа мученички. Али пре Васкрсења они нису имали пуноту богопознања, итекако су грешили. Не знам како тако поједностављено гледате, ми сви исповедамо да смо верници а сваки дан грешимо, можда и сумљамо, одричемо се. Тако и они није то тако једноставно. Петар је исповедио да је Исус, Христос али га се опет одрекао три пута и тек је заиста поверовао у васкрсење кад је видео, то је нормално и људски нису апостоли били анђели са неба, али опет кажем кад су примили благодат Светог Духа после Вазнесења добили су и силу који нису имали. Ово је прави одговор, замолио бих све да га прочитају и да изнесу своје мишљење. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Pa sta sad je sad ispravno? Da li su Apostoli govorili da je Isus Sin Boziji ili nisu?I vjerovali u to?I Juda sa njima? Ти заиста носиш неки чудан менталитет.Фино ти се објашњава да тајна Христова је откривена по васкрсењу а како неко може знати све о тајни док у није откривена? To razumijemo,ali su svakako znali da nije običan čovjek kada je oživljavao mrtve i liječio gubavce od rođenja,a oni (apostoli) mu ljubili skute i plakali gledajući u njegovo lice. Imali su predstavu da je taj čovjek poslat od Boga,ako ništa drugo... Јуда је био среброљубив, имао је, што се каже, кесу у коју је метао новце. :smiley: Јуда као и већина Јевреја очекивао је цара, месију коћи ће Јевреје да ослободи од Римљана. И онда би он, као Његов апостол имао новаца на двору. Кад је чуо да ће Христос да страда, саблазнио се, као и остали апостоли. Па и фарисеји су видели чуда, па су говорили да је нечастиви у Њему и тиме похулили на Светог Духа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Pa sta sad je sad ispravno? Da li su Apostoli govorili da je Isus Sin Boziji ili nisu?I vjerovali u to?I Juda sa njima? Ти заиста носиш неки чудан менталитет.Фино ти се објашњава да тајна Христова је откривена по васкрсењу а како неко може знати све о тајни док у није откривена? To razumijemo,ali su svakako znali da nije običan čovjek kada je oživljavao mrtve i liječio gubavce od rođenja,a oni (apostoli) mu ljubili skute i plakali gledajući u njegovo lice. Imali su predstavu da je taj čovjek poslat od Boga,ako ništa drugo... Јуда је био среброљубив, имао је, што се каже, кесу у коју је метао новце. :smiley: Јуда као и већина Јевреја очекивао је цара, месију коћи ће Јевреје да ослободи од Римљана. И онда би он, као Његов апостол имао новаца на двору. Кад је чуо да ће Христос да страда, саблазнио се, као и остали апостоли. Па и фарисеји су видели чуда, па су говорили да је нечастиви у Њему и тиме похулили на Светог Духа. Већ сам то,брате,објаснио у посту #87,али изгледа да нико наших саговорника не чита одређене постове или читају али селективно бирају постове које ће коментарисати. :smiley: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Pa sta sad je sad ispravno? Da li su Apostoli govorili da je Isus Sin Boziji ili nisu?I vjerovali u to?I Juda sa njima? Ти заиста носиш неки чудан менталитет.Фино ти се објашњава да тајна Христова је откривена по васкрсењу а како неко може знати све о тајни док у није откривена? To razumijemo,ali su svakako znali da nije običan čovjek kada je oživljavao mrtve i liječio gubavce od rođenja,a oni (apostoli) mu ljubili skute i plakali gledajući u njegovo lice. Imali su predstavu da je taj čovjek poslat od Boga,ako ništa drugo... Јуда је био среброљубив, имао је, што се каже, кесу у коју је метао новце. :smiley: Јуда као и већина Јевреја очекивао је цара, месију коћи ће Јевреје да ослободи од Римљана. И онда би он, као Његов апостол имао новаца на двору. Кад је чуо да ће Христос да страда, саблазнио се, као и остали апостоли. Па и фарисеји су видели чуда, па су говорили да је нечастиви у Њему и тиме похулили на Светог Духа. Већ сам то,брате,објаснио у посту #87,али изгледа да нико наших саговорника не чита одређене постове или читају али селективно бирају постове које ће коментарисати. :smiley: Опрости брате, што понављам, нисам видео да си написао. Мада, ваља се двапут... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука