šangaj Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Tужна вест, много породица је завијено у црно. -------------------------------------------------- Само могу да замислим да се то десило нашим политичарима. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 уторак, 13. апр 2010 Четвртак Дан жалости у Србији Влада Србије прогласила је четвртак, 15. април, Даном жалости у Србији, због погибије председника Пољске Леха Качињског и високих државних званичника и држављана Пољске у авионској несрећи код Смоленска. Због погибије председника Пољске Леха Качињског, високих државних званичника и држављана Пољске, четвртак, 15. април, Влада Србије прогласила је Даном жалости. Лех Качињски и још 96 људи, међу којима је велики број државних званичника, погнули су у авионској несрећи која се у суботу ујутро догодила код Смоленска, на западу Русије. Поводом погибије пољског председника, његове супруге и чланова државне делегације, у амбасади ове земље у Београду од понедељка 12. априла до петка 16. априла изложена је Књига жалости. Грађани у њу могу да се упишу од 10 до 15 часова, у згради амбасаде у улици Кнеза Милоша 38. Поводом авионске несреће телеграме саучешћа пољском народу и Влади упутио је председник Србије Борис Тадић. "Трагедија која се догодила, у којој је погинуо председник Качињски и други званичници ваше државе дубоко нас је погодила". Председник Тадић је навео да је Качињски био искрени пријатељ Србије, што Београд никад неће заборавити. Телеграме саучешћа пољском амбасадору у Србији, пољском народу, Влади и Скупштини, упутили су премијер Мирко Цветковић, председница Парламента Славица Ђукић-Дејановић и министар унутрашњих послова Ивица Дачић. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/628471/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BA+%D0%94%D0%B0%D0%BD+%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8+%D1%83+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8.html Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 poginuo je mitropolit Miron. http://www.orthodoxwiki.org/Miron_%28Chodakowski%29_of_Hajn%C3%B3wka "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Vladika je imao titulu nadbiskupa, ne znam koja je odgovarajuća u Srbiji, bio je po činu brigadni general, poginuo je u uniformi poljske vojske, on je bio vojni kapelan za pravoslavne vojnike u poljskim jedinicama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Vladika je imao titulu nadbiskupa, ne znam koja je odgovarajuća u Srbiji, bio je po činu brigadni general, poginuo je u uniformi poljske vojske, on je bio vojni kapelan za pravoslavne vojnike u poljskim jedinicama.Nadbiskup bi bio mitropolit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука