Jump to content

Срушио се авион са пољским председником

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Tужна вест, много породица је завијено у црно.

--------------------------------------------------

Само могу да замислим да се то десило нашим политичарима.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

уторак, 13. апр 2010

Четвртак Дан жалости у Србији

Влада Србије прогласила је четвртак, 15. април, Даном жалости у Србији, због погибије председника Пољске Леха Качињског и високих државних званичника и држављана Пољске у авионској несрећи код Смоленска.

Због погибије председника Пољске Леха Качињског, високих државних званичника и држављана Пољске, четвртак, 15. април, Влада Србије прогласила је Даном жалости.

Лех Качињски и још 96 људи, међу којима је велики број државних званичника, погнули су у авионској несрећи која се у суботу ујутро догодила код Смоленска, на западу Русије.

Поводом погибије пољског председника, његове супруге и чланова државне делегације, у амбасади ове земље у Београду од понедељка 12. априла до петка 16. априла изложена је Књига жалости.

Грађани у њу могу да се упишу од 10 до 15 часова, у згради амбасаде у улици Кнеза Милоша 38.

Поводом авионске несреће телеграме саучешћа пољском народу и Влади упутио је председник Србије Борис Тадић.

"Трагедија која се догодила, у којој је погинуо председник Качињски и други званичници ваше државе дубоко нас је погодила". Председник Тадић је навео да је Качињски био искрени пријатељ Србије, што Београд никад неће заборавити.

Телеграме саучешћа пољском амбасадору у Србији, пољском народу, Влади и Скупштини, упутили су премијер Мирко Цветковић, председница Парламента Славица Ђукић-Дејановић и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/628471/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BA+%D0%94%D0%B0%D0%BD+%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8+%D1%83+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Vladika je imao titulu nadbiskupa, ne znam koja je odgovarajuća u Srbiji, bio je po činu brigadni general, poginuo je u uniformi poljske vojske, on je bio vojni kapelan za pravoslavne vojnike u poljskim jedinicama.

Nadbiskup bi bio mitropolit
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...