sqny Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Шта је примитивно?Primitivan je nacin razmisljanja.'Ja sam se pricescivao sa te kasisice i nije mi nista. Taj i taj je isto radio i nije mu nista. Stoga ja zakljucujem da...'. Takva razmisljanja ces naci na svim new age sajtovima, gde je razum rekao cao. Davno smo prevazisli takav nacin zakljuciavanja. Kada je Paster postavio svoj 'Germ Theory of Disease' mnogi su smatrali da je to nebuloza, i da bi ga demantovali namerno su pili vodu iz bunara koji bi po Pasteru trebali da su zarazeni. I zaista, mnogi se nisu razboljevali. Zato ne razmisljamo danas tako primitivno i imamo razradjene metode i testove kako testiramo tvrdnje. Tvrditi ovako nesto napamet je jednako tvrdnjama homeopata, i drugih sarlatanskih pogleda. Nemas test kojim ces da potrekepis svoju ocigledno opasnu tvrdnju - cao. Put up or Shut up sto bi rekli englezi . 'Srbi se od devetog veka pricescuju i nikad nije zabelezen ni jedan slucaj...' - kakav naopak nacin razmisljanja. Kad dobijes grip i odes kod lekara njega bas briga dal si se zarazio na pricescu ili u autobusu. A cuj jos od 9 veka... Tada su sigurno vodili evidencije o zarazama. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Јеси ли се некада причешћивао? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ne.. sto jel sam lupio nesto ? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Шта је примитивно?Одговорио би само кад би зно шта је примитивно?! 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Како објашњаваш некварење воде која се освештава на Богојављење и траје по 10 година? Само је питање времена кад ће неко у Србији да страда због ове глупости. Ево у Русији се недавно отровало њих 150 кад су пили ту ''свету воду која се никад не квари''. И после се верници чуде шта ми атеисти имамо против религије. Rusi a pili vodu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ne.. sto jel sam lupio nesto ?Не желим да кажем да си лупио,али...ако ниси никада пробао,како можеш говорити о нечему што не знаш и ниси искуствено доживео? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ali mi se dopao jedan deo govora jednog lika koji je govorio o vodi, neki inžinjer mašinstva ili elektrotenike valjda... ako je ko gledao neka zanemari one stvari koje je lik kasnije pričao, suviše su "metafizičke", nego je spomenuo da je voda ne bez razloga vezana za skoro sav organski život koji je nama poznat, a to upravo zbog njenih hemijskih i fizičkih osobina. Izgleda je jedna od tih osobina na koje su naučnici manje obratili pažnju valjda, i ta da voda menja svoju strukturu, svoju rešetku u zavisnosti od toga šta je u njoj bilo otopljeno, prilagođava se onim supstancama koje su bile u njoj otopljene. I to ne traje dugo. To je ono "pamćenje" vode. Sad, kako deluje da izmenjena struktura vode na bilo šta je pitanje za sebe, ali mi se dopalo ovo što je čovek primetio. Naši su stari govorili da je voda čista kad prođe preko 9 kamenova i zemlje i čega već... To homeopate tvrde - da voda ima memoriju... nikad nisu dokazali bilo sta slicno naravno. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 XIO, ako nađeš JEDAN primjer da se neko zarazio od kašičice, pričešćujući se,možemo tvoja tvrđenja da uzmemo u obzir... Lično sam se više puta pričestio iz iste kašičice, sa još stotinjak ljudi- nikad ni jedan problem zbog toga nisam imao! И иконе свако целива, ја поготово и нијесам се заразио никада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ne.. sto jel sam lupio nesto ?Не желим да кажем да си лупио,али...ако ниси никада пробао,како можеш говорити о нечему што не знаш и ниси искуствено доживео? Pravis zabunu bespotrebno. Ako iznos opasne tvrdnje, suprotno nasem znanju i zdravom razumu, (kao da se bolesti ne mogu siriti kapljicno kada je u pitanju pricesces), onda daj potkrepi to necim jacim od huncha i licne observacije.Jel si probao ti one kristale sto lece? Jel si probao one piramide ispod kojih stavis meso i nikad se ne ukvari? Vidis, mnogi tvrde da jesu... i neki od vas ovde po mnogo cemu podsecaju na njih. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ne.. sto jel sam lupio nesto ?Не желим да кажем да си лупио,али...ако ниси никада пробао,како можеш говорити о нечему што не знаш и ниси искуствено доживео? Pravis zabunu bespotrebno. Ako iznos opasne tvrdnje, suprotno nasem znanju i zdravom razumu, (kao da se bolesti ne mogu siriti kapljicno kada je u pitanju pricesces), onda daj potkrepi to necim jacim od huncha i licne observacije.Jel si probao ti one kristale sto lece? Jel si probao one piramide ispod kojih stavis meso i nikad se ne ukvari? Лични опит причешћивања и не инфициеања неком болешћу,стотине милиона људи,ваљда има као позадину здрав разум,знање о истом и надасве емпиријску тежину? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ne.. sto jel sam lupio nesto ?Не желим да кажем да си лупио,али...ако ниси никада пробао,како можеш говорити о нечему што не знаш и ниси искуствено доживео? Pravis zabunu bespotrebno. Ako iznos opasne tvrdnje, suprotno nasem znanju i zdravom razumu, (kao da se bolesti ne mogu siriti kapljicno kada je u pitanju pricesces), onda daj potkrepi to necim jacim od huncha i licne observacije.Jel si probao ti one kristale sto lece? Jel si probao one piramide ispod kojih stavis meso i nikad se ne ukvari? Лични опит причешћивања и не инфициеања неком болешћу,стотине милиона људи,ваљда има као позадину здрав разум,знање о истом и надасве емпиријску тежину? Nema apsolutno nikakavu. Vidis desetine hiljada godina ljudi uopste nisu bili u stanju da skapiraju da se zaraze preneso kontaktom sa bolescu. Takve stvari se moraju testirati da bi se potvrdile, nisu ocigledne. Bolset se ne prenosi magijom - tipa pipnes nesto i zarazen si, ima period inkubacije, ima odbrambeni sistem koji je unisti u startu... Imas milione ljudi koji se kunu u cudesne moci izlecenja kristalima. Jel to po tebi ma neku tezinu? Voleo bi prvo na ovo da mi odgovoris! The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Како објашњаваш некварење воде која се освештава на Богојављење и траје по 10 година? Само је питање времена кад ће неко у Србији да страда због ове глупости. Ево у Русији се недавно отровало њих 150 кад су пили ту ''свету воду која се никад не квари''. И после се верници чуде шта ми атеисти имамо против религије. Rusi a pili vodu? Е стварно што јес јес, да су рекли вотку па ајде, али воду , мисим брате не иде никако ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Е,па видиш,нико се никада није од причешћа заразио и ми хрићани то знамо,а ти имаш право говорити само о ономе што си лично доживео и искусио или у супротном испадаш... Ако се будеш причешћивао и заразио,онда дођи и реци нам да је све ово лаж,пошто ми знамо да се никада нико није заразио од причешћа у коме се,као што ми Хришћани знамо,налазе нетварне енергије Живога Бога. Све што је медицински "логично" не значи и да је истинито,брате мој. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ali mi se dopao jedan deo govora jednog lika koji je govorio o vodi, neki inžinjer mašinstva ili elektrotenike valjda... ako je ko gledao neka zanemari one stvari koje je lik kasnije pričao, suviše su "metafizičke", nego je spomenuo da je voda ne bez razloga vezana za skoro sav organski život koji je nama poznat, a to upravo zbog njenih hemijskih i fizičkih osobina. Izgleda je jedna od tih osobina na koje su naučnici manje obratili pažnju valjda, i ta da voda menja svoju strukturu, svoju rešetku u zavisnosti od toga šta je u njoj bilo otopljeno, prilagođava se onim supstancama koje su bile u njoj otopljene. I to ne traje dugo. To je ono "pamćenje" vode. Sad, kako deluje da izmenjena struktura vode na bilo šta je pitanje za sebe, ali mi se dopalo ovo što je čovek primetio. Naši su stari govorili da je voda čista kad prođe preko 9 kamenova i zemlje i čega već... To homeopate tvrde - da voda ima memoriju... nikad nisu dokazali bilo sta slicno naravno. И то врло селективно памћење. Нешто као политичари или народ опијен њиховим бајкама. Занимљиво је да вода памти хомеопатски ”лек”, али зато брзо заборавља свој контакт са, рецимо, септичком јамом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Ali mi se dopao jedan deo govora jednog lika koji je govorio o vodi, neki inžinjer mašinstva ili elektrotenike valjda... ako je ko gledao neka zanemari one stvari koje je lik kasnije pričao, suviše su "metafizičke", nego je spomenuo da je voda ne bez razloga vezana za skoro sav organski život koji je nama poznat, a to upravo zbog njenih hemijskih i fizičkih osobina. Izgleda je jedna od tih osobina na koje su naučnici manje obratili pažnju valjda, i ta da voda menja svoju strukturu, svoju rešetku u zavisnosti od toga šta je u njoj bilo otopljeno, prilagođava se onim supstancama koje su bile u njoj otopljene. I to ne traje dugo. To je ono "pamćenje" vode. Sad, kako deluje da izmenjena struktura vode na bilo šta je pitanje za sebe, ali mi se dopalo ovo što je čovek primetio. Naši su stari govorili da je voda čista kad prođe preko 9 kamenova i zemlje i čega već... To homeopate tvrde - da voda ima memoriju... nikad nisu dokazali bilo sta slicno naravno. И то врло селективно памћење. Нешто као политичари или народ опијен њиховим бајкама. Занимљиво је да вода памти хомеопатски ”лек”, али зато брзо заборавља свој контакт са, рецимо, септичком јамом. 0110_hahaha E da li je to tako? Можда да питамо арсенија који живи у води чесмовачи јел он плод љубови септичке и воде? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука