Искушеник Написано Април 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2010 БЕСЕДА о ужасу природе при смрти Господа И земља се потресе, и камење се распаде (Мат. 27, 51) О какав страшан укор људима! И мртва природа познала је Онога кога људи нису могли познати. Сва немушта твар усколебала се и стала на свој начмн и својим језиком да протествује. Немушта се земља потресе - то је њен језик. Камење се распаде - то је његов језик. Сунце уздржа светлост своју - то је његов језик. Свака твар на свој начин протествује. Јер је свака твар покорна. као Адаму негда у Рају. И јер Њега свака твар познаје, као Адама у Рају. Како је то, да су Њега бесловесне твари познале и биле Му послушне, то ми не знамо. То је некакво унутрашње чувство твари, које је њима дошло од речи Божје, којом су саздане. И то чувство бесловесних твари више вреди него разум људски помрачен грехом. Од свега што постоји, ништа није слепље од разума људског помраченог грехом. Јер он не само не види оно зашто је створен да види него види оно што је супротно бићу, супротно Богу, супротно истини. То су градуси слепила испод слепила, то су бројеви испод нуле. То је човек ниже твари. Јер док свештеници Божји у Јерусалиму не познадоше Бога свога, познадоше Га буре и ветрови, познадоше Га биљке и животиње, познаше Га мора и реке, и земља, и камење, и звезде, и сунце, па и сами демони. О какав стид за људе! Потресе се земља, камење се распаде, а сунце помрча, колико због гнева, толико због жалости. Ражалости се сва природа над мукама Сина Божјег, чијим се мукама радоваху свештеници јерусалимски. И протест, и жалост, и - страх. Устраши се сва твар од смрти Онога, ко је њу викнуо да устане ни из чега и да се радује бићу. Као да хтеде рећи: с ким сад остајемо, и ко ће нас држати кад Сведржитељ издахну? О браћо, застидимо се овога протеста, ове жалости и овога страха немуште твари! И с покајањем узвикнимо Господу Победитељу: опрости, милосрдни Господе, опрости, јер заиста кад год грешимо и Тебе вређамо, не знамо шта радимо. Теби слава и хвала вавек. Амин. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/prolog/index.php?m=03&d=28&a=1 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 http://www.galaksija.com/voda.htm Ухх брате па гдје нађе да цитираш овај секташки портал ? Какве само глупости човјек може тамо да нађе А тек њихов форум shok 4chsmu1 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Нисам "цитирао" ни портал нити њихов форум,нити ме то интересује - већ само онај текст и ништа више. На том порталу је само пренет. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Јесте, живо створење, пази да те не уједе. osamucen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 12, 2010 Пријави Подели Написано Април 12, 2010 Мислим да је наслов мало глуп. Неке ствари су лаке за објаснити, разликовање кристала код чисте, прљаве или дестиловане воде. Освештана вода опет и јесте "прича за себе", па ако су ови резултати заиса прави, то ме не би чудило. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Ја не верујем у воду . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Ја не верујем у воду .Ni ja, samo u kiselu... Knjaz Milos, ona ima neke moci, dokazano Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Јесте, живо створење, пази да те не уједе. 0110_hahaha Може да прогута човека, Морава сваког лета то ради код нас. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 мислиш да има слободну вољу човек или вода? 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сава Савановић Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 крв није вода - Еј, Сава Савановићу, двадесет година вампирујеш, и не оста без вечере као вечерас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 крв није водаСтиже војвода ! ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 ja ima osveštanu vodu koju sam doneo sa Ostroga 2003 i još mi stoji kući nije se pokvarilaMeni se nikada osvestana voda nije pokvarila...nije bitno iz kog hrama je uzeta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Nije se ni meni bogojavljenska voda pokvarila.... Premda, da li ste nekada vidjeli da se 'obična' voda, koja stoji u plastičnoj ili staklenoj flaši, pokvari? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Naravno da se pokvari tj usmrdi!!!!Posle 2 dana stajanja u flasi dobije neki bljak ukus , a nakon 5 dana smrdi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Hm, ja sam probao vodu u maloj flašici od 0,5 l poslije više od 6 mjeseci (našao sam je kolima, ispod sjedišta :group111:), i bila je sasvim O.K. ukusa...osim što je bila prilično topla, što nije čudo- jer sam je pio u avgustu mjesecu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука