Jump to content

Инсекти, још једно чудо Божије које није настало еволуцијом

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, cloudking рече

A odakle ti ideja da nema?

Kada kazes da nema, na sta mislis? Nema na internetu? Nema u knjigama? Ili nema na televiziji?

Posto fosila insekata itekakao ima, pronadjeni su i lepo dokumentovani i to po razdobljima

Evo citaj:

https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_insects

Nazlost ne znam engleski toliko dobro ( samo za neku polu upotrebu ).

Verovatno , zbog specificnih i dubljih naucnih objasnjenja, i da je na srpskom jeziku, pitanje je da li bi se bas jasno razumelo. Mislim, da bi se dao odgovor na ta pitanja, trebalo bi da se zna nesto vise o tim stvarima, od prosecnog laickog znanja.

Verovatno je vec postojala rasprava na tu temu izmedju odgovarajucih ljudi evolucionista i kreacionista, koji se bolje razumeju u ove stvari i dati su argumenti i kontrargumenti.

Gledao sam na sajtu

http://www.teorijaevolucije.com/pf1.html

Na tom sajtu se ne pominju fosilni ostaci insekata. Po logici stvari, ako je tako jasno dokumentovano kroz fosilizaciju insekata, zasto se ne potencira i ne naglasava kroz razne casopise i rasprave ?

Ne vidim razlog, da se ne navodi, nesto sto bi trebalo da je ocigledno. U tom smislu je moja primedba.

Подели на овим сајтовима

Постоји ли неки фосил пола гусеница пола лептир? Нека фаза између гусенице и лептира, са елемтима чауре.... ? Мени није јасно како неко може поверовати да је такав процес настајао милионима година. Он је морао настати одједном да би дао живо биће, или га не би било. Какво је ваше еволуционистичко објашњење тог ако компликованог процеса?

Подели на овим сајтовима

Ја, као што сам и раније писао, сматрам да је еволуције било, ал  под Божијом контролом.

То што скоро да и нема материјалних доказа је разлог што су инсекти мали, и што немају скелет и практично немају ништа што би могло дуже времена да остане.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Ignjatije рече

Постоји ли неки фосил пола гусеница пола лептир? Нека фаза између гусенице и лептира, са елемтима чауре.... ? Мени није јасно како неко може поверовати да је такав процес настајао милионима година. Он је морао настати одједном да би дао живо биће, или га не би било. Какво је ваше еволуционистичко објашњење тог ако компликованог процеса?

ja to stvarno nisam istrazivao, tako da nemam pojma.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, cloudking рече

Onda se nismo bas razumeli.

Jer, ja sam postavio pitanje, ne da li postoje fosili insekata, nego da li :

"Ako postoji toliko insekata i cine cetiri petine zivotinjskog sveta, zasto se onda kod njhove populacije ne traze kljucne karike i fosilni ostaci zivotinjske evolucije. Moja pretpostavka jeste, da zbog velicine ovog zivotinjskog sveta, trebalo bi se naci , po verovatnoci stvari, najvise dokaza za evoluciju  i najvise fosilnih prelaznih formi."

Ovo gore je moje pitanje.

Moje ukazivanje je u fosilnim 'prelaznim formama', ne u fosilima insekata kao savrsenih oblika. Ako postoji toliko fosilnih ostataka insekata, zasto ne postoje prelazne forme , jer, iz tolike kolicine fosila insekata, logicno je ocekivati i veliki broj fosila insekata 'prelaznih formi', kao sto je kolega rekao, recimo :

"Постоји ли неки фосил пола гусеница пола лептир? Нека фаза између гусенице и лептира, са елемтима чауре.... ? "

Takve postavke stvari, sa strane evolucionista su meni nerazumljive.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, cloudking рече

Нема их. Кажи искрено, али искрено, можеш ли да замислиш постојање таквих полуинсеката са елементима чауре? Има ли ишта слично у природи сада? Или нађеш гусеницу, или лутку, или лептира. Нема ту инсекта у међуфазама. Они не би могли ни да постоје као такви у природи.  Због тога је цео процес морао настати одједном као такав.

Слично је са одређеним врстама мрава и пчелама које функционишу као организована заједница. И само као такви могу да постоје. Заједница је тако компликовано организована да ако један сегмент закаже заједница цела страда. Опет је цео систем тих заједница морао настати цео као такав одједном, а не постепено. Ми код њих и не налазимо међуфазе полуорганизације у настанку. Не, тако нешто не постоји. И не може да постоји јер функционише као систем органа једног организма. Не може сада настати бубрег, па после 5 мил. година срце, након 8 мил. јетра, и на крају мозак.... Тако је и са овим инсектима.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ignjatije

A da li evolucija zavisi od fosila? Hajde reci mi još nesto ko su najveći stručnjaci za mrave, koja dvojica naučnika? Zatim mi objasni kako znamo šta su vrste, otkud nazivi vrsta, rod itd.? Zašto nam je bitna taksonomija? I objasni mi razliku izmedju fenomena u fizici i Evolucionih biologiji? Evo ja sam pitao nedavno Milana Ćirkovića o kompleksnim fenomenima u mikrofizici , i on smatra da Hajekova hipoteza danas ima smisla o evoluciji fizike kao nauke od jednostavnih ka složenim fenomenima.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Bokisd рече

Ali evolucija ne zavisi od fosila, razumiješ, fosili su nam samo dodatni dokaz. Teorijski okvir evolucije oni ne dovode u pitanje. Miloševa stranica je edukativna i on je i preveo to da bi ljudi bili informisani. Dawkins u knjizi " Najveća predstava na zemlji" ima dobru diskusiju sa jednom ženom kreacionistom koja bez prestanka ponavlja o prelaznim formama i fosilima a da ne zna koja je njihova uloga u biologiji.

Najveći problem ljudi kao O. Goran, Ignjatije itd.je što oni ne znaju šta je nauka, a diskusija izmedju kreacionista i evolucionista traje 30, 40 godina i ljudi kao Rose, Kitcher, Mayr, Dawkins, Trivers, Gould, Wilson, Ayala su im odgovarali i objašnjavali sve detaljno, ali kreacionisti i ID-ovci nikad nisu shvatili šta je nauka i čime se bavi. Naravno i nas pravoslavac i jedan od najvećih genetičara 20. Vijeka i tvoraca moderne sinteze Dobzhansky je napisao knjigu Evolucija covjeka i tekst "Ništa u biologiji nema smisla do u svijetlu evolucije"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ignjatije рече

I kako to da nijedno biće nije fosilizovano u toj nekoj prelaznoj fazi,pošto je evolucija sukcesivan i izuzetno spor proces.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

43 minutes ago, Bokisd рече

Jer, ja sam postavio pitanje, ne da li postoje fosili insekata, nego da li :

"Ako postoji toliko insekata i cine cetiri petine zivotinjskog sveta, zasto se onda kod njhove populacije ne traze kljucne karike i fosilni ostaci zivotinjske evolucije. Moja pretpostavka jeste, da zbog velicine ovog zivotinjskog sveta, trebalo bi se naci , po verovatnoci stvari, najvise dokaza za evoluciju  i najvise fosilnih prelaznih formi."

Ovo gore je moje pitanje.

Na ovo pitanje ti je vec odgovoreno- Ko te slagao da nema dokaza za evoluciju insekata? Ima i to poprilicno, dao sam ti link, klikni barem na njega, ako ti se ne cita...

45 minutes ago, Bokisd рече

Moje ukazivanje je u fosilnim 'prelaznim formama', ne u fosilima insekata kao savrsenih oblika. Ako postoji toliko fosilnih ostataka insekata, zasto ne postoje prelazne forme , jer, iz tolike kolicine fosila insekata, logicno je ocekivati i veliki broj fosila insekata 'prelaznih formi', kao sto je kolega rekao, recimo :

"Постоји ли неки фосил пола гусеница пола лептир? Нека фаза између гусенице и лептира, са елемтима чауре.... ? "

Takve postavke stvari, sa strane evolucionista su meni nerazumljive.

Pusti ti ignjatija, naravno da postje prelazne forme samo sto morate prvo da naucite sta su to prelazne forme. Prelazak iz gusenicu u leptira nije prelazak iz jedna vrste u drugu, to mora prvo da vam bude jasno... To je nesto slicno kao da trazis prelaznu formu izmedju majke i bebe... 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Ronald рече

Ali evolucija ne zavisi od fosila, razumiješ, fosili su nam samo dodatni dokaz

Kakav dokaz su fosili za evoluciju?Imaš neki skelet samo izumrlog organizma.Na koji način je pronalazak skeleta neke izumrle vrste dokaza za evoluciju?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

35 minutes ago, Ignjatije рече

Нема их. Кажи искрено, али искрено, можеш ли да замислиш постојање таквих полуинсеката са елементима чауре? Има ли ишта слично у природи сада? Или нађеш гусеницу, или лутку, или лептира. Нема ту инсекта у међуфазама. Они не би могли ни да постоје као такви у природи.  Због тога је цео процес морао настати одједном као такав.

Слично је са одређеним врстама мрава и пчелама које функционишу као организована заједница. И само као такви могу да постоје. Заједница је тако компликовано организована да ако један сегмент закаже заједница цела страда. Опет је цео систем тих заједница морао настати цео као такав одједном, а не постепено. Ми код њих и не налазимо међуфазе полуорганизације у настанку. Не, тако нешто не постоји. И не може да постоји јер функционише као систем органа једног организма. Не може сада настати бубрег, па после 5 мил. година срце, након 8 мил. јетра, и на крају мозак.... Тако је и са овим инсектима.

Ignjatije... shavti prvo koliko ti ne shvatas TE... ne mozes da ukapiras ni jedan mehanizam evolucije dok ne odustanes od te tvrdoglavosti i malo se vise zainteresujes za samu nauku.

Vec sam napisao pa da ponovim u najkracim crtama mogucim a tebe ako zanima potrazices po netu, dakle- Prelazak iz gusenice  leptira NIJE prelazak iz jedna vrste u drugu!

Подели на овим сајтовима

@Ronald Фосили су најопипљивији доказ. Прави доказ без нагађања. Као ти мислиш да су настали лептири, мрави, пчеле... ? Погледај их како функционишу, имаш научне емисије о томе. И онда покушај да замислиш, пошто фосила нема, само да замислиш како је то могло настати постепено кроз случајне процесе, и да ли може уопште тако настсти и опстати, а да не функционише без неких делова са којима сада функционише. Изнеси своје виђење, своју идеју како је то могло бити по теби, не мораш ни један доказ да даш, само изнеси хипотезу. Мени није успело ни да замислим тако нешто а да не буде трагикомично. Можда ви имте бољу машту, па да видимо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...