о.Горан Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 Инсекти Инсекти који бројно представљају четири петине живих организама немају никаквог еволуционог претка. Ми практично не знамо ништа о метаморфози код инсеката. Циклус кроз који пролази лептир који почиње као црв да би се развио у летећег инсекта је потпуна мистерија. Познавање редоследа у неком хемијском биолошком процесу не умањује грандиозност стваралаштва. Фосили инсеката се налазе у толико великом броју у геолошком стубу средњег девона да је тај период назван „доба инсеката", али то су потпуно развијени комплексни организми без транзиционих прелаза. Добар део тих фосилних инсеката има исте структуре као и данашњи инсекти. Еволуционисти се још увек препиру о проблему транзиције од инсеката који гмижу и летећих инсеката. Поред тога летећи инсекти имају две врсте крила и транзиција између тих врста је ненозпата. Најбоље је пустити еволуциоционисте да дају своје примедбе о еволуцији инсеката. Петер Фарб пише у „Инсекти" (Природни живот, 1962. год. стр. 14-15) He постоје фосили који показују како су примитивни праотачки инсекти изгледали... Све док се фосили тих предака не пронађу, рана историја инсеката може само да се нагађа. Потребно је напоменути да кад еволуционисти кажу „примитивна" или „напредна" форма, to је чисто њихово субјективно спекулисање. Доста пута оно што је било названо примитивном формом се показало као врло комплексни организам. Та врста процењивања се базира на геолошком налазу фосила са закључком да ако су фосили нађени у слоју који је означен као стар ти примерци се називају примитивним или предачким. Вотон Робин описује карактеристике инсектних крила у „Механички нацрт инсектних крила" („Амерички научник", нов. 1990. год.): Инсекти поседују способност најбољег маневрисања и многостраности од свих летећих машина. Кроз комбинацију мале Mace, сложеног неуроосетљивог система, и комплексне мускулатуре, инсект може да учини запањујуће акробатске покрете. Кућна мува, на пример, може да нагло успори из брзог лета, лебди у месту, окрене се у круг и атерира наопако на плафону - све у делу секунде. Са њиховим испреплетаним жилицама, крила подсећају на испреплетане носаче који структурни инжењери праве за појачање и преобраћање компресије... Многа крила код инсеката имају линије флексиона које спречавају цепање. Други делови крила служе за одржавање противтеже, амортизери и многи други бриљантно створени уређаји, који чине крило аеродинамичним и ефективним.Што боље разумемо функцију крила код инсеката све више можемо да се дивимо лепоти и суптилности њиховог нацрта. Раније поређење крила са једрима сада се показује врло неадекватним. Та крила се приказују као савитљиви ваздушни стабилизатори који су у неку руку комбинација структуре и механизма, како бар инжењери разумеју. Традиционално, структуре су пројектоване да се што мање деформишу; механизми су прављени да померају компоненте у предвиђеном кретању. Крила инсеката поседују обе одлике употребљавајући широку скалу употребе еластичних способности које су елегантно саграђене допуштајући неопходне деформације за најефикаснију употребу ваздуха при лету. Та крила немају технолошке паралеле. Људска технологија нема ништа приближно слично са крилом инсекта. Крила вилиног коњица која машу 30 пута у секунди имају способност лебдења, вертикалног горе-доле лета, и лета уназад. Поред тога што служе и као одбрана, она специјалним вибрацијама емитују сигнал за парење. Очи вилиног коњица се састоје од 30.000 индивидуалних шестоугаоних плоча формираних као индивидуалне посебне очи са својим посебним лентама, које дају свакој ленци индивидуалну визију. Бранислав Кевић `Иза кулиса` PredragVId and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 Ignjatije and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 21 minutes ago, о.Горан рече Инсекти који бројно представљају четири петине живих организама Ova informacija , je po meni, neverovatna. Jer, ako se u tolikom uzorku zivotinjskog sveta, ne mogu naci jaki dokazi za evoluciju, gde cemo ih onda naci ? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 7 hours ago, Bokisd рече Ova informacija , je po meni, neverovatna. Jer, ako se u tolikom uzorku zivotinjskog sveta, ne mogu naci jaki dokazi za evoluciju, gde cemo ih onda naci ? Ti li mu stvarno verujes da ne postoje dokazi? Ljudi, ne dozvoljavajte da vas vode lazne mesije, imate svetsko znanje pod prstima, sami proverite svaku glupost koju doticni izriga na forum... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 8 hours ago, Bokisd рече Ova informacija , je po meni, neverovatna. Jer, ako se u tolikom uzorku zivotinjskog sveta, ne mogu naci jaki dokazi za evoluciju, gde cemo ih onda naci ? Описаних и евидентираних врста инсеката има, по проценама научника,око 800.000( https://sr.wikipedia.org/sr/Инсекти ). Фактички је потребно да свака од тих 800.000 врста ( а сматра се да их има и више)путем мутација настане од неке претходне и да остане генетски некомпатибилна са тим претходником. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Цитат Ti li mu stvarno verujes da ne postoje dokazi? Као што се да видети, ја овде постујем врло јасне, садржајне и аргументоване поруке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 7 minutes ago, о.Горан рече Као што се да видети, ја овде постујем врло јасне, садржајне и аргументоване поруке. Stavljas gluposti pa ih kao svestenik krstis u "cinjenice"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 1 hour ago, cloudking рече li mu stvarno verujes da ne postoje dokazi? Ти изнеси доказе ако постоје и једноставно демантуј оца Горана. Мени су много лепи они лептири са шарама на крилима у облику очију и погледа разних птица, са све сјајем у очима. Предиван ми је процес претварања гусенице у лептира. Лепота и величанственост Божијег стварања, или продукт бездушних случајних процеса еволуције. Може ли ово друго уопште бити применљиво и поступно кроз милионе година уопште, питамо се. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 2 minutes ago, Ignjatije рече Ти изнеси доказе ако постоје и једноставно демантуј оца Горана. Мени су много лепи они лептири са шарама на крилима у облику очију и погледа разних птица, са све сјајем у очима. Предиван ми је процес претварања гусенице у лептира. Лепота и величанственост Божијег стварања, или продукт бездушних случајних процеса еволуције. Може ли ово друго уопште бити применљиво и поступно кроз милионе година уопште, питамо се. A sto ti ne demantujes Stojadinovica? Gde si izneo dokaze da pedja nije u pravu? Eto iz istog razloga nema potrebe da trosim energiju na demantovanje gorana... Sto se leptira tice, o itekako.. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 2 minutes ago, cloudking рече A sto ti ne demantujes Stojadinovica? Gde si izneo dokaze da pedja nije u pravu? Eto iz istog razloga nema potrebe da trosim energiju na demantovanje gorana... Sto se leptira tice, o itekako.. Није ти поређење на месту. Овде се не расправља о идејама и идеологијама, апстрактним стварима. Него о научним чињеницама. Нико те не тера на силу, али видимо да доказа немаш и само се вадиш на лик саговорника. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 9 minutes ago, Ignjatije рече Није ти поређење на месту. Овде се не расправља о идејама и идеологијама, апстрактним стварима. Него о научним чињеницама. Od kako je goran krenuo sa agresivnom advokaturom na Poukama sto je reuzltiralo otvaranjem 5-6 antievolutivnih tema u roku od 24 casa, niko nije mogao da vidi NI JEDNU JEDINU naucnu cinjenicu, pa bih voleo da me uputis barem na jednu od njih prosto da vidim o cemu pricas... 11 minutes ago, Ignjatije рече Нико те не тера на силу, али видимо да доказа немаш и само се вадиш на лик саговорника. Odakle meni dokazi? Ja nisam ni antropolog, ni biolog, ni paleontolog... Ja samo mislim da treba da budes stvarno mnogo glp covek pa da poverujes da CITAVA naucna javnost umesana u najvecu naucnu zaveru svih vremena da podmece i izmislja dokaze samo da bi vestacki odrzala netacnu teroiju u zivotu. A zasto? da bi na taj nacin vodila nekakav rat protiv telgije? Malo morgen, niste bas toliko bitni ni vazni... A i da jeste, takav poduhvat bi bio NE- MO- GUC... Ljudi su slabe zivuljke i do sad bi se pojavilo sijaset naucnika koji bi bili u fazonu "ma znas sta, batali ti ove zavere, daj da ja objavim svetu pravu isitnu o evoluciji da si zgrabim nobelovu nagradu. Em cu ostati upamcen do kraja istorije em cu si uzmem milionce da kupim ranc u severnoj italiji i da tezgarim kao pantomimicar po toskani" Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Теме које сам поставио су јасне, занимљиве што доказују бројеви порука и погледа, и то је најважније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Sto veci cirkus to veca publika... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 4 hours ago, о.Горан рече Фактички је потребно да свака од тих 800.000 врста ( а сматра се да их има и више)путем мутација настане од неке претходне и да остане генетски некомпатибилна са тим претходником. Dobro, ja ne znam , tacno sve detalje o evoluciji. Tu mislim, na strogo precizna dublja i specificna naucna objasnjenja i definicije. Ali, na osnovu logike i rasudjivanja i nekih spoljasnjih stvari oko evolucije, postavljam pitanja. Recimo, ovo gore i meni je nejasno. Toliko mnogo i premnogo zivotinjskih vrsta, pod vrsta i rodova insekata. Koliko onda tu treba, da se nagomila raznih mutacija, po nekom redosledu stvari, da bi se dobilo neko 'novo' zivo bice u potpunom funkcionalnom stanju ? Nije mi jos jasno. Ako postoji toliko insekata i cine cetiri petine zivotinjskog sveta, zasto se onda kod njhove populacije ne traze kljucne karike i fosilni ostaci zivotinjske evolucije. Moja pretpostavka jeste, da zbog velicine ovog zivotinjskog sveta, trebalo bi se naci , po verovatnoci stvari, najvise dokaza za evoluciju i najvise fosilnih prelaznih formi. Zasto se onda ide u drugom pravcu i dokazuje, kroz neke druge zivotinjske vrste ? To je , neko moje logicno pitanje, zasnovano na ovoj informaciji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 2 minutes ago, Bokisd рече Dobro, ja ne znam , tacno sve detalje o evoluciji. Tu mislim, na strogo precizna dublja i specificna naucna objasnjenja i definicije. Ali, na osnovu logike i rasudjivanja i nekih spoljasnjih stvari oko evolucije, postavljam pitanja. Recimo, ovo gore i meni je nejasno. Toliko mnogo i premnogo zivitinjskih vrsta, pod vrsta i rodova insekata. Koliko onda tu treba, da se nagomila raznih mutacija, po nekom redosledu stvari, da bi se dobilo neko 'novo' zivo bice u potpunom funkcionalnom stanju ? Nije mi jos jasno. Ako postoji toliko insekata i cine cetiri petine zivotinjskog sveta, zasto se onda kod njhove populacije ne traze kljucne karike i fosilni ostaci zivotinjske evolucije. Moja pretpostavka jeste, da zbog velicine ovog zivotinjskog sveta, trebalo bi se naci , po verovatnoci stvari, najvise dokaza za evoluciju kod insekata i najvise fosilnih prelaznih formi. Zasto se onda ide u drugom pravcu i dokazuje, kroz neke druge zivotinjske vrste ? To je , neko moje logicno pitanje, zasnovano na ovoj informaciji. A odakle ti ideja da nema? Kada kazes da nema, na sta mislis? Nema na internetu? Nema u knjigama? Ili nema na televiziji? Posto fosila insekata itekakao ima, pronadjeni su i lepo dokumentovani i to po razdobljima Evo citaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_insects пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука