Jump to content

Православни духовници о дарвинизму

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, о.Горан рече

Шта је наука а шта је псевдонаука не одлучује нико одавде већ ће то одлучити суд историје. Докле год не постоји 100% консензус о некој хипотези или теорији не можемо говорити том терминологијом. Већ сам навео податак да ИД институт Logos Research Associates има 14.000 чланова и да су сви научници по професији,а од њих су стотине научника са докторатима. 

http://alefdevelopment.com/sestodnev/smf_forum/index.php?topic=661.0

To neki njihov Fabus?

Komunistička partija imala više od 14 000  članova, imala je Marksizam kao smer na faksu, i to je dokaz čemu?

Pitanje se postavlja, zašto jedan pravoslavni sveštenik forsira i bavi se temom koja je iz ugla Biblije, svetootačkog predanja , evharistije nebitna za spasenje ljudi.

Svakako da su ove teme važne ali važne da teolozi i biolozi razjasne vernom narodu da TE ne znači ateizam.

Подели на овим сајтовима

Теологија стварања је битна, то је једна јако важна апологетска тема тако да је ту све јасно. Мене лично јако интересује апологетика, зато је и форсирам, али и многе друге области теологије. После проте Лазара Милина апологетика је некако замрла и ја се трудим да дам један замајац у том смеру овбнове ове интересантне гране теологије.

Апологетиком су се иначе бавили скоро сви велики свети Оци, почевши од св.Јустина Философа па надаље, кападокијци,  св.Иринеј Лионски итд.итд., а данас је савремено доба када је потребна много већа поткованост него у рецимо 3. или 4. веку. Али Црква је стуб и тврђава истине тако да ће увек изаћи на крај са разним лажним учењима.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Дејан рече

Klasično sektašenje i zamena teza, svima je jesano da TE nije u konfliktu sa religijom, ne namećite netačne stavove.

Зар ти није занимљиво да у читавом тексту нема нити једног јединог аргумента? Само сентиш-ништа, шупље, шупље, ништа.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, о.Горан рече

Докле год не постоји 100% консензус о некој хипотези или теорији не можемо говорити том терминологијом.

Ne postoji konsenzus na primer  o tome da li je isus zaista postojao... neki istoricari kazu jeste, neki kazu nije... ali zahvaljujuci tvojoj logici, mi ne mozemo govoriti o tome da JESTE postojao jer hbg, nema "konsenzusa"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, о.Горан рече

Теологија стварања је битна, то је једна јако важна апологетска тема тако да је ту све јасно. Мене лично јако интересује апологетика, зато је и форсирам, али и многе друге области теологије. После проте Лазара Милина апологетика је некако замрла и ја се трудим да дам један замајац у том смеру овбнове ове интересантне гране теологије.

Апологетиком су се иначе бавили скоро сви велики свети Оци, почевши од св.Јустина Философа па надаље, кападокијци,  св.Иринеј Лионски итд.итд., а данас је савремено доба када је потребна много већа поткованост него у рецимо 3. или 4. веку. Али Црква је стуб и тврђава истине тако да ће увек изаћи на крај са разним лажним учењима.

Mislim da vaši zamajci nisu potrebni.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Џуманџи рече

Зар ти није занимљиво да у читавом тексту нема нити једног јединог аргумента? Само сентиш-ништа, шупље, шупље, ништа.

Najzanimjivije je da tom momku nije potreban kreacionizam već psihijatar.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Докле год не постоји 100% консензус о некој хипотези или теорији не можемо говорити том терминологијом.

Onda je pod znakom pitanja i da li je Zemlja okrugla, ima ih koji misle da nije...

https://en.wikipedia.org/wiki/Modern_flat_Earth_societies

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Господин Дареалис рече

Onda je pod znakom pitanja i da li je Zemlja okrugla, ima ih koji misle da nije...

https://en.wikipedia.org/wiki/Modern_flat_Earth_societies

Pa i nije

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Дејан рече

Mislim da vaši zamajci nisu potrebni.

То је твоје мишљење које мене ништа не обавезује. Мени, кад смо већ код мишљења, много више значи мишљење САС РПЦ, Еп.Илариона Алфејева, Еп. Фотија, св.вл. Николаја, св. аве Јустина, о. Серафима Роуза, проте Константина, о.Данила итд. 

Ти ниси ни теолог, а ни стручњак за ову област.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, о.Горан рече

То је твоје мишљење које мене ништа не обавезује. Мени, кад смо већ код мишљења, много више значи мишљење САС РПЦ, Еп.Илариона Алфејева, Еп. Фотија, св.вл. Николаја, св. аве Јустина, о. Серафима Роуза, проте Константина, о.Данила итд. 

Ako te ideje zaista imaju toliku podrsku visokih svestenih lica, onda  ste gotovo u obavezi da ih praktikujete i sirite ljudima. 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, о.Горан рече

A mene zanima da li će teološki akademski krugovi da uvaže vaš zamajac i zamajavanje...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

To uglavnom nije misljenje o tacnosti TE sa naucne strane.
Niti se iko od ovih ljudi time bavio na takav nacin.

Bas je tragicno sto ne pravite razliku, jer zbog toga propustate da iskazete poentu. Dokle god insistirate na necemu sto ljudi znaju da nije tako - do toga nece doci, ne znam sta drugo da kazem. Nadam se da cete konačno da uvidite...

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Дејан рече

A mene zanima da li će teološki akademski krugovi da uvaže vaš zamajac i zamajavanje...

Лично бих волео баш владика Фотије, који је општеобразован, општепоштован од свих нас и поткован у разним гранама теологије, да дође овде и да изнесе свој став о овој теми.

reg-fotije.jpg

Са тиме да ће ми требати још неко краће време да изнесем доста тога што сам испланирао.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, о.Горан рече

Лично бих волео баш владика Фотије, који је општеобразован, општепоштован од свих нас и поткован у разним гранама теологије, да дође овде и да изнесе свој став о овој теми.

Креационизам - плес са једнорозима. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...