Тања1 Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 25 minutes ago, kordun рече a sto milane sad prelazis na licni obracun, zar sam bitan ja, ja pricam o vojsci danasnjoj, ne o sebi ili tebi, pricam svoj stav i nemam cega da se stidim, bar ja ne vidim cega treba da se stidim, samo sam rekao da sebe ne vidim ni u jednoj situaciji kao vojnog placenika republike srbije Кордуне, брате, шта ти би? Плата је функција колико дуго се је запослено у војсци и који чин се има. Тако да одговор није једноставан, плата би требала да варира на различитим нивоима. Дакле, треба да је "основна", која не укључује прековремено, додатне позиве, вежбе и међународне мисије (које додатно треба исплатити), итд, наравно да потпуно зависи од нивоа активности. Колико је година потребно да се буде обучен као пилот у војсци? Треба прехранити породицу. Добродошао си да се поново изјасниш. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 7 minutes ago, kordun рече ako mislis da je profesionalni vojnik dobro zanimanje za porodicnog covijeka to je tvoje pravo, al ja to tako ne smatram ? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 10 minutes ago, RYLAH рече Управо то. Не само да се боре за своја права, него се боре за спровођење закона. Значи, боре се за правну државу, што је у интересу свих нас. А то у каквим све условима они раде, са чиме раде, и шта све трпе - свако је од њих заслужио по један орден само за то. А што се тебе тиче, слободно маши патриотизмом или српством из далека, и нећеш да будеш једини, али немој да каљаш спремност на одбрану отаџбине људима који су на то спремни овог тренутка, а многи од њих су се већ доказали (супротно твом веровању, у ВС и даље има много оних који су ратовали и крварили за ову земљу и овај народ, чак и у сулудим ратовима у које су их слали). Ај сад оплети опет како би сви они требало да бране земљу и да скапавају од глади заједно са својим породицама. Ал не дао Бог случајно да ти проживиш један дан само тако, одмах би дречао да те сви чују. a zasto ti meni stavljas rijeci u usta, gdje sam ja rekao da neko treba da skapava od gladi sa svojim porodicama !? ili gdje sam rekao da u vojsci nema onih koji su spremni da poloze zivot za otadzbinu, ja to nisam rekao vec ti i to u moje ime sto je brate skroz bvz. kao sto je i neumjesno govoriti sta bi ja cinio kad bi bio u nekoj situaciji, sta ti znas kakve sam ja situacije vec prozivio i koja su moja iskustva u zivotu Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 minutes ago, kordun рече a zasto ti meni stavljas rijeci u usta, gdje sam ja rekao da neko treba da skapava od gladi sa svojim porodicama !? ili gdje sam rekao da u vojsci nema onih koji su spremni da poloze zivot za otadzbinu, ja to nisam rekao vec ti i to u moje ime sto je brate skroz bvz. kao sto je i neumjesno govoriti sta bi ja cinio kad bi bio u nekoj situaciji, sta ti znas kakve sam ja situacije vec prozivio i koja su moja iskustva u zivotu ДА се не боре за своја права, да ћуте, довели би у позиције и себе и своје породице да скапавају. Многи од њих су са овим платама подстанари, имају одраслу децу коју не могу да издржавају, и муче се најгоре. И шта захтевају? Да се испоштује закон. Али и то је проблем. Изгледа да је најбоље да ћуте и трпе да би ти или слични били задовољни. Није проблем да кажеш да си се мало залетео или да си погрешио, али да блатиш људе који се само боре за своју егзистенцију буквално, и за поштовање закона, је стварно много ружно. Danijela, Милан Ракић, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 7 minutes ago, kordun рече sta ti znas kakve sam ja situacije vec prozivio i koja su moja iskustva u zivotu Онда објасни шта ти значи ово samo sam rekao da sebe ne vidim ni u jednoj situaciji kao vojnog placenika republike srbije у контексту теме или признај да си провоцирао. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 9 minutes ago, Тања1 рече Кордуне, брате, шта ти би? Плата је функција колико дуго се је запослено у војсци и који чин се има. Тако да одговор није једноставан, плата би требала да варира на различитим нивоима. Дакле, треба да је "основна", која не укључује прековремено, додатне позиве, вежбе и међународне мисије (које додатно треба исплатити), итд, наравно да потпуно зависи од нивоа активности. Колико је година потребно да се буде обучен као пилот у војсци? Треба прехранити породицу. Добродошао си да се поново изјасниш. nemam ja nista protiv djelomicno profesionalne vojske, neki vidovi odbrane moraju biti skroz profesionalni i ti ljudi moraju biti adekvatno i placeni, ali cijela vojska profesionalna znaci da ce biti malena i beskorisna, ne treba srbiji profesionalna vojska da brani narod kad poplavi sava, srbiji treba jaka vojska da opstane sutra u regionu, a to sa profesionalnom vojskom srbiaj nece nikada da ima. za ovo drugo pitanje, pa profesionalni vojnik je cesto na terenu i cesto se seli kad dobije prekomandu, to su sve nepovoljni uslovi za porodicnog covijeka, stavi se u situaciju da si vojnik i imas djecu koja trebaju sve te stvari da trpe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 8 minutes ago, RYLAH рече ДА се не боре за своја права, да ћуте, довели би у позиције и себе и своје породице да скапавају. Многи од њих су са овим платама подстанари, имају одраслу децу коју не могу да издржавају, и муче се најгоре. И шта захтевају? Да се испоштује закон. Али и то је проблем. Изгледа да је најбоље да ћуте и трпе да би ти или слични били задовољни. Није проблем да кажеш да си се мало залетео или да си погрешио, али да блатиш људе који се само боре за своју егзистенцију буквално, и за поштовање закона, је стварно много ружно. ne, ja sam skroz na njihovoj strani u tom sporu, nisam ni imao potrebu da se o tom izjasnjavam, ja sam odma otisao na drugi problem, cemu sluziti takvoj drzavi koja te drzi gladnog na lancu, koje su to licnosti meni nije jasno, ja to ne bi mogao, drugo je kad je rat, ali mirnodopsko vreme je skroz druga prica. ja nisam tip koji bi se tako vezao za neku lesinu, nema sanse, imam ja rodjake koji su oficiri a napustili su vojsku jer nisu vidjeli vise svoiju svrhu u njoj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 8 minutes ago, Тања1 рече Онда објасни шта ти значи ово samo sam rekao da sebe ne vidim ni u jednoj situaciji kao vojnog placenika republike srbije у контексту теме или признај да си провоцирао. rekao sam riletu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 8 minutes ago, kordun рече cesto na terenu i cesto se seli kad dobije prekomandu, to su sve nepovoljni uslovi za porodicnog covijeka, stavi se u situaciju da si vojnik i imas djecu koja trebaju sve te stvari da trpe wow, ја нисам требала да се родим а када су бугари `68. навалили, ни мој брат.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 5 minutes ago, АлександраВ рече wow, ја нисам требала да се родим а када су бугари `68. навалили, ни мој брат.... to ja nisma rekao, samo sam rekao da profesionalni vojnik nije dobro zanimanje za porodicnog covijeka. sa druge strane najbolji vojnici su oni koji nemaju porodicu, u kljucnim trenutcima nije istog kvaliteta vojnik koji razmislja kako se vratiti ziv kuci svojoj djeci i onaj koji nema ta opterecenja, to je jasno. pitanje je koliko profesionalan vojnik moze uopste biti profesionalan ako je opterecen porodicom, te stvari se na nekim projekcijama sjeku, ponistavaju, kako hoces Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 drugim rijecima srpski profesionalni vojnik danas je profesionalan samo na papiru i time sto prima platu, ako iskljucimo ove stare oblasti vojske koje su oduvijek profesionalne, kao oficirski kadar, piloti i slicno. srpski profesionalni vojnik je i dalje obicni narodni vojnik, samo sad prima platu i ide mu radni staz i penzija, time su samo ukopali prave profesionalne vojnike jer drzava nema da to sve normalno financira, tako da imamo situaciju da nit srbija ima vojsku nit to malo sto ima moze normalno da zivi, dakle dupla tragedija, + kordun treba da se stidi svog misljenja, eto fala vam svima, drugari ste. valjda me treba biti stid sto mislim da treba vratiti obavezno sluzenje vojnog roka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Kuku majko... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 minute ago, cloudking рече Kuku majko... sta kukas, el ti nestalo trave, mogu li ja kako pomoci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 minutes ago, kordun рече sta kukas, el ti nestalo trave, mogu li ja kako pomoci? Ma ja uvwk tako svaki put kad vidim da se neko oprostio od pameti. A trave ima bogu hvala, i dace sveti nikola da bude jos! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 2 hours ago, kordun рече medjutim kad ta ista drzava krene da izdaje svoje vojnike u miru onda treba imati jako cudne moralne norme pa joj nastaviti sluziti 44 minutes ago, kordun рече ja sam odma otisao na drugi problem, cemu sluziti takvoj drzavi koja te drzi gladnog na lancu 39 minutes ago, kordun рече rekao sam riletu Временска линија. Важи се. Малкице те вади. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука