kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 minutes ago, cloudking рече Satisfakcija sluzenja domovini bi morala da bude jedini motiv, tako da bi trebalo da sluze bez ikakve plate. Njihove porodice bi takodje morale da zive iskljucivo od zadovoljstva sto je njihov otac/brat/sin profesionalan vojnik. Hleb je tu sporedna stvar po vaznosti... normalno da je sporedna ko i u svim vojskama svijeta, niko u vojsku ne ide zbog zarade vec iz ljubavi prema toj instituciji, zato vojne plate i jesu manje od civilnih plata za isti rang radnog mjesta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Не протествује војска против државе, Кордуне.... Испоручивање генерала је политика, војска се не меша у политику своје државе, то би ваљда требало да знамо... није ово пуч, ово је најнормалнији захтев за леба, срамота је да ПВЛ и ВС у МО једини нису имали усклађивање плата толико дуго, услови су катастрофа, свако то зна... А за све који сматрају да ПВЛ и ВС у МО треба да служе домовини а да им деца гладују, пошто не смем да псујем на форуму, ево рећи ћу само, преблаго - срам вас било!!!! cloudking, GeniusAtWork, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 minute ago, АлександраВ рече Не протествује војска против државе, Кордуне.... Испоручивање генерала је политика, се не меша у политику сво војскаје државе, то би ваљда требало да знамо... није ово пуч, ово је најнормалнији захтев за леба, срамота је да ПВЛ и ВС у МО једини нису имали усклађивање са платама толико дуго, услови су катастрофа, свако то зна... А за све који сматрају да ПВЛ и ВС у МО треба да служе домовини а да им деца гладују, пошто не смем да псујем на форуму, ево рећи ћу само, преблаго - срам вас било!!!! vojska sprovodi politiku drzave u svojoj oblasti djelovanja, medjutim kad ta ista drzava krene da izdaje svoje vojnike u miru onda treba imati jako cudne moralne norme pa joj nastaviti sluziti, nigdje ja nisam rekao da vojska treba da se bavi politikom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 2 minutes ago, kordun рече nigdje ja nisam rekao da vojska treba da se bavi politikom рекао си... 15 minutes ago, kordun рече sto vojska nije ranije protestvovala protiv drzave kad su se isporucivali generli 2 minutes ago, kordun рече medjutim kad ta ista drzava krene da izdaje svoje vojnike u miru onda treba imati jako cudne moralne norme pa joj nastaviti sluzit Знаш, у овој земљи би сви онда морали да дамо отказе... јер сви служимо држави која издаје све нас... и онда, где ћемо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 2 minutes ago, АлександраВ рече рекао си... Знаш, у овој земљи би сви онда морали да дамо отказе... јер сви служимо држави која издаје све нас... и онда, где ћемо? nisam nigdje rekao. necemo nigdje nego bi drzava bila malo odgovornija sama prema sebi, bila bi konacno prava drzava a ne pokusaj simulacije drzave ko sto je srbiaj i njoj slicne drzavice bez suvereniteta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 да, али не можемо се сви сада замрзнути у времену како бисмо државни врх научили памети... покушај симулације или не, у тој држави живимо, једемо, рађамо децу,... верујем да се свако од нас не слаже по многим питањима са својим послодавцима па не дајемо отказ како бисмо их научили памети... уосталом, мртав не можеш добити рат... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 10 minutes ago, АлександраВ рече да, али не можемо се сви сада замрзнути у времену како бисмо државни врх научили памети... покушај симулације или не, у тој држави живимо, једемо, рађамо децу,... верујем да се свако од нас не слаже по многим питањима са својим послодавцима па не дајемо отказ како бисмо их научили памети... уосталом, мртав не можеш добити рат... pa nije preci drzavni vrh i drzava od naroda vec je obrnuto, drzavni vrh se jako lako promjeni, za cas, osnovni problem je sto drzava ne valja. onaj ko joj takvoj sluzi ja ga necu zaliti, samo sam rekao moj stav, drugi ljudi nek cine sta hoce, ja im se necu mjesati u zivotne izbore, govorim u svoje ime. ja nikada ne bi isao ko vojnik da strajkujem zbog para nit bi isao da budem vojnik zbog para i porodice, vojnik nije porodican covijek i kraj price. srpska vojska koja se proslavila kroz istoriju je uvijek bila narodna vojska koja nikakve pare nije dobijala za svoju sluzbu sa izuzetkom oficirskog kadra, al to je druga prica, profesionalna vojska je najveci promasaj malih drzavica a velika pobjeda velikih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 55 minutes ago, kordun рече u vojsku se ne ide zbog para vec iz patriotskih pobuda, mene cudi sto vojska nije ranije protestvovala protiv drzave kad su se isporucivali generli zapadu, kad nisu onda protestvovali sta sad protestvuju za saku para, nema smisla... ja da sam na mjestu vojnika republike srbije dao bi otkaz jer takvoj drzavi ja ne bi sluzio срећом, ниси ни служио војску, тако да не мораш ни да дајеш отказ. Не знам како те није срамота да нтарабуњаш овакве глупости. Ти заиста по некада немаш стида RYLAH, Тања1, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 6 minutes ago, Милан Ракић рече срећом, ниси ни служио војску, тако да не мораш ни да дајеш отказ. Не знам како те није срамота да нтарабуњаш овакве глупости. Ти заиста по некада немаш стида a sto milane sad prelazis na licni obracun, zar sam bitan ja, ja pricam o vojsci danasnjoj, ne o sebi ili tebi, pricam svoj stav i nemam cega da se stidim, bar ja ne vidim cega treba da se stidim, samo sam rekao da sebe ne vidim ni u jednoj situaciji kao vojnog placenika republike srbije, a kad bi to silom prilika i bio ne bi mi palo na pamet da idem u strajk i zbog tog treba da se stidim? ne stidim se ni svog stava da drzava ne bi trebala da izdaje svoje vojnike kao sto je to nasa drzava cinila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 i sam znas da sve sto je valjalo u vojsci srbije je uglavnom penzionisamo odma pocetkom 2000-tih godina i tu je drzava pokazala izdaju prema svom vojniku, bar ja to gledam tako, zato takvoj drzavi ne bi ni sluzio, sta ima da sluzim nekom ko ce sutra da me izda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 25 minutes ago, kordun рече onaj ko joj takvoj sluzi ja ga necu zaliti, samo sam rekao moj stav, drugi ljudi nek cine sta hoce, ja im se necu mjesati u zivotne izbore, govorim u svoje ime. ja nikada ne bi isao ko vojnik da strajkujem zbog para nit bi isao da budem vojnik zbog para i porodice, vojnik nije porodican covijek i kraj price. Никоме ни не треба сажаљење, тражи се изједначење по условима рада и надокнаде за тај рад, шта ту није јасно? Какав бре војник није породичан човек? Причамо о систему одбране. Највећи је проблем што људи посматрају систем одбране тако као ти, емотивно, историјски, епски. То је скуп људи различитих профила и занимања који одржавају систем одбране земље, без обзира на политичке промене. Један пуковник, лекар, породични човек, у случају да ти поплава поломи ребра а она пробуше плућа, на неком пункту лаке пољске болнице спасиће ти живот. О чему ти причаш? Није ово Спарта, нити смо у ми сада у рату па да гинемо без пара, хлеба и порода. Аман. cloudking and Danijela је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 minute ago, АлександраВ рече Никоме ни не треба сажаљење, тражи се изједначење по условима рада и надокнаде за тај рад, шта ту није јасно? ne trazi se to jer to nema ni jedna drzava na svijetu, eto nisi ni skontala sta oni traze, ne traze nikakvo izjednacavanje vec traze sprovodjenje one zakonske odredbe gdje stoji tacno odredjen postotak od prosjecne zarade u srbiji kao osnovica po kojoj se reguliraju primanja vojnika, eto sa kim se ja raspravljam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 4 minutes ago, kordun рече ne trazi se to jer to nema ni jedna drzava na svijetu, eto nisi ni skontala sta oni traze, ne traze nikakvo izjednacavanje vec traze sprovodjenje one zakonske odredbe gdje stoji tacno odredjen postotak od prosjecne zarade u srbiji kao osnovica po kojoj se reguliraju primanja vojnika, eto sa kim se ja raspravljam... Управо то. Не само да се боре за своја права, него се боре за спровођење закона. Значи, боре се за правну државу, што је у интересу свих нас. А то у каквим све условима они раде, са чиме раде, и шта све трпе - свако је од њих заслужио по један орден само за то. А што се тебе тиче, слободно маши патриотизмом или српством из далека, и нећеш да будеш једини, али немој да каљаш спремност на одбрану отаџбине људима који су на то спремни овог тренутка, а многи од њих су се већ доказали (супротно твом веровању, у ВС и даље има много оних који су ратовали и крварили за ову земљу и овај народ, чак и у сулудим ратовима у које су их слали). Ај сад оплети опет како би сви они требало да бране земљу и да скапавају од глади заједно са својим породицама. Ал не дао Бог случајно да ти проживиш један дан само тако, одмах би дречао да те сви чују. АлександраВ, Danijela, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 minute ago, kordun рече eto nisi ni skontala sta oni traze требало је да напишеш - шта ви тражите... не причам ја напамет, мој отац је официр у пензији, као што је био и мој покојни свекар, баба ми је била пензионисана као цивил у војсци, мама 30 година у војсци, брат скоро 10, а ја ево већ 16 година... прочитај, молим те, поново, шта ми тражимо... RYLAH and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 minutes ago, АлександраВ рече Какав бре војник није породичан човек? Причамо о систему одбране. Највећи је проблем што људи посматрају систем одбране тако као ти, емотивно, историјски, епски. То је скуп људи различитих профила и занимања који одржавају систем одбране земље, без обзира на политичке промене. Један пуковник, лекар, породични човек, у случају да ти поплава поломи ребра а она пробуше плућа, на неком пункту лаке пољске болнице спасиће ти живот. О чему ти причаш? Није ово Спарта, нити смо у ми сада у рату па да гинемо без пара, хлеба и порода. Аман. ti nisi uopste razumjela o cemu ja pricam, vec si sebi izgradila sliku za svoju glavu koja nema veze sa onim sto ja mislim. ja sam htjeo samo reci da se u srba za sada proslavila samo narodna vojska kao osnova sistema odbrane, da nam komplet profesionalan sastav ne treba jer to su ovi koji bi da zive na drzavnoj grbaci, a drzava nam jad da veci ne moze biti, praksa u srba je pokazala da je najbolje da oficirski kadar bude profesionalan a vojna osnova da se bazira na narodnoj vojsci, otkud ti sad ode na spartu nemam pojma, ako mislis da je profesionalni vojnik dobro zanimanje za porodicnog covijeka to je tvoje pravo, al ja to tako ne smatram Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука