Милан Ракић Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Москва одала почаст својим браниоцима у Отаџбинском рату! (ВИДЕО) У Москви на Црвеном тргу одржан је марш поводом 75. годишњице од војне параде са које су војници директно одлазили у борбу против Немаца током Другог светског рата. У маршу је учествовало више од 4.000 војника, кадета и „сувороваца“, односно дипломаца Војне акадимије Суворова, као и историјска војна техника „Каћуше“, „Емке“, „Полуторке“. Градоначелник Москвe Сергеј Собјанин положио је венац на Споменик незнаном јунаку у центру Москве. Парада која је одржана 7. новембра 1941. године на Црвеном тргу у Москви је била од изузетног значаја како би се подигао морал целој земљи, али и послала порука свету да борбени дух Русије није сломљен. То је уједно била и прва парада за време трајања Другог светског рата и то у време док је трајала Битка за Москву. „Рат који ви водите је ослободилачки рат, праведни. Нека вас инспиришу у том рату ликови наших великих предака — Александра Невског, Дмитрија Донског, Кузме Мињина, Дмитрија Пожарског, Александра Суворова, Михаила Кутузова! Наша је ствар праведна. Непријатељ ће бити побеђен“, рекао је тада у свом говору врховни командант Јосиф Стаљин. Спутник RYLAH, Аурор, Tavita and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Vecna slava junacima! -Владимир-, RYLAH, Аурор and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Prva recenica prvog poglavlja na prvoj strani svih vojnih udzbenika o strategiji treba da bude: 'Nemoj da marsiras na Moskvu.' Tavita, Ignjatije, Golub and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 12 minutes ago, Pontifex Emeritus рече кад је пригорело до ноката, онда се матори сетио Невског, Донског, Кутузова и осталих. зашто није рекао- другови пролетери, друг Маркс и друг Лењин вас посматрају. напред, у револуцију! гамад бољшевичка. Ja licno te vojnike koji su ginuli dozivljavam kao junake. Sta su oni jadni znali sta je komunizam i kakvo su zlo ti ljudi koji ce kasnije uraditi sve one gnusne stvari. Vecina su bili nepismeni seljaci. Zato su junaci, i sve im se prasta. Милан Ракић, RYLAH, Tavita and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Помешана су ми осећања... Све у свему, једно велико зло и туга. Несрећа. Драшко, RYLAH, Pontifex Emeritus and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Nesto sam citao - 80% ljudi rodjenih u CCCP 1923. nije dozivelo 1945. Komunisti su likvidirali veci deo sposobnih oficira u cistkama od 1936., pa je i to verovatno doprinelo znacajno... Uzas. Golub, Tavita and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 6 minutes ago, Pontifex Emeritus рече они јесу били јунаци јер су се борили против Хитлера. али су пре свега били топовско месо, које је требало да устоличи комунизам у Европи. устоличили су га код нас свакако. а то се не прашта. јер се од те болештине још нисмо излечили. а не верујем да ћемо икад. Tacno tako, zato su jos veci junaci. Zrtvovani izmedju dva demona. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 3 minutes ago, Pontifex Emeritus рече неће бити да је тако. они су се борили против једног демона, али под заставом другог демона. па су ту болештину пренели и осталим народима. а ту мене ничег племенитиог, ни мученичког. но, ми Срби смо комуњаре па нам то не смета. као што ни џанкију не смета што га неко давно навукао на иглу. A šta ti misliš zašto se pojavio komunizam? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 2 minutes ago, Pontifex Emeritus рече неће бити да је тако. они су се борили против једног демона, али под заставом другог демона. па су ту болештину пренели и осталим народима. а ту нема ничег племенитиог, ни мученичког. но, ми Срби смо комуњаре па нам то не смета. као што ни џанкију не смета што га неко давно навукао на иглу. Nisu oni prenosili nista, narod je sam prihvatio. Sada da upamtimo zrtvu i gresku i da krenemo da menjamo, to je nasa duznost, da se istorija ne ponavlja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Управо сада, Pontifex Emeritus рече зато што је човек зао и изопачен. зашто је Каин убио Авеља? Iz zavisti.Ali nije to uzrok komunizma u Rusiji već drastične socijalne razlike između seljaka,radnika i tadašnje aristokratije i plemstva. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 3 minutes ago, Kratos рече A šta ti misliš zašto se pojavio komunizam? Mogli bi smo da otvorimo diskus o komunistickoj ideologiji. Da diskutujemo o istoriji komunizma, kako ideoloskoj tako i prakticnoj. U sta zapravo komunisti veruju, kakvo im je glediste na svet, kako objasnjavaju ekonomske i socijalne fenomene. I po meni jako bitno vezu izmedju modernog liberalizma, progresivizma, feminizma i komunizma kao i njihove planove za unistavanje porodice i kompletnog drustva da bi se kreiralo novo sa "komunistickom" svescu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Па не знам, незахвално је коментарисати овакве теме јер је неразумевање загарантовано... Ал` ајде. "Јунак" је нека идеја несебичне жртве, када човек својевољно одлучи да брани своје ближње. Ови младићи нису ишли својевољно, они су киднаповани и присиљени да гину. Кажу да су Совјети имали посебне јединице НКВД које су ишле иза регуларних војника и спречавале их да се повлаче. Мислим да је у неком смислу увреда за те несрећне младиће када их називамо "јунацима", јер тиме имплицирамо да су они желели да гину и сакате се за неки "виши циљ". А већина вероватно није то желела... И тако... Можемо само да плачемо, молимо Бога за опроштај и да се више никад не понови. А оће... јер сав свет у злу лежи. Pontifex Emeritus, Аурор and Golub је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 6 minutes ago, Pontifex Emeritus рече да, убио је брата из зависти. из зависти је и руски Каин убио руског Авеља да би се докопао његове имовине. али је то објаснио племенитим намерама класне једнакости, социјалне правде и сличним смећем од кога ми се повраћа. зашто је Раскољников убио бабу? и како се то завршило. но, не воле Срби Достојевског. Срби воле Маркса. а онда кажу како смо православци. треба Јеремија да стане на сред Теразија, лупа крчаге и виче- овако ће Господ да разбије народ овај и државу ову! Ne možeš to da porediš.Avelj nije exploatisao Kaina dok je u ovoj ruskoj priči toga itekako bilo.I to je bila dobra podloga za promociju utopijske ideje besklasnog društva.Da je ekonomsko stanje u Rusiji bilo bolje do revolucije nikada ne bi došlo a I sv rat je ekonomski iscrpeo Rusiju i stvorio pogopdnu atmosferu za usvajanje komunističke ideologije od strane prostog naroda koji je bio većinski.Nemoj pogrešno da me shvatiš,ne volim ja komunjare,daleko im lepa kuća..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 16 minutes ago, Kratos рече Ne možeš to da porediš.Avelj nije exploatisao Kaina dok je u ovoj ruskoj priči toga itekako bilo.I to je bila dobra podloga za promociju utopijske ideje besklasnog društva.Da je ekonomsko stanje u Rusiji bilo bolje do revolucije nikada ne bi došlo a I sv rat je ekonomski iscrpeo Rusiju i stvorio pogopdnu atmosferu za usvajanje komunističke ideologije od strane prostog naroda koji je bio većinski.Nemoj pogrešno da me shvatiš,ne volim ja komunjare,daleko im lepa kuća..... Odlicne teme ste pokrenuli, ali mislim da bi najbolje bilo da o komunizmu otvorimo drugu temu. Ovo je tema o preminulima u sukobu koji je izazvao princ ovog sveta. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 37 minutes ago, Grizzly Adams рече А оће... јер сав свет у злу лежи. "The most persistent sound which reverberates through man's history is the beating of war drums." - Arthur Koestler Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука