Jump to content

У очекивању Благодатног огња

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Сишао благодатни огањ

14 субота апр 2012

Posted by radiosvetigora in Вијести, Часни пост

Оставите коментар

blagodatni-oganj-2012.jpg?w=529

Благодатни огањ је сишао у у храму Гроба Господњег у Јерусалиму, саопштава РИА Новости.

Све свијеће и кандила у храму су били на вријеме угашени. Огањ се појавио послије молитава Патријарха јерусалимског Теофила Трећег и хиљаде ходочасника који су на Велику суботу напунили храм Гроба Господњег, трг испред њега и сусједне улице.

Огањ се појавио као и претходних година, у Кувуклији – капели унутар храма Гроба Господњег, изнад камене ложе на којој је почивало на Велуку суботу погребено Исусово Тијело. Управо се ту, по вјековном ритуалу, за силазак Благодатног огња моли православни патријарх. Сагласно древном церемонијалу пред улазак у Кувуклију Патријархове одежде и сама капела биле су прецизно прегледани.

Када је Огањ сишао Патријарх га је предао вјерницима који су нагрнули у Кувуклију. Међу њима су били чланови делегације Фонда Андреја Првозваног, која ће Благодатни огањ пренијети специјалним летом из Јерусалима на московски аеродром Внуково-1, затим у храм Христа Спаса на Васкршње богослужење којим ће началствовати Патријарх московски и све Русије Кирил.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Слава Отцу и Сину и Свјатому Духу и ниње и присно и во вјеки вјеков! Услишио је Човекољубац Бог молитве епископа шумадијско - ресавског Г. Г. Акакија и обзнанио му да је светско православље још увек благодатно: сишао је благодатни огањ на молитву јерусалимског патријарха: http://www.lifenews.ru/news/88775 Чињеница је и да огањ све краће време не пече када се принесе лицу, што је јасан индикатор да је Господње стрпљење при крају, због екуменизма и сергијанства. Владико нису помесне цркве још потонуле, тону али је још део лађе светског православља над водама пакла и верни се спасавају. Преосвећени Владико покај се, помоли се Светом авви Јустину и Светој Матрони Московској чије светости не признајеш, коригуј своје ставове и тражи умеренији синод, уосталом ето ти брата Артемија, јер Бог се не да ружити!

Извор: Ихтус Форум not_i (фали онај смајли што се лупа по челу)

Подели на овим сајтовима

Извор: Ихтус Форум

Значи чудо се састоји у томе да је Бог одговорио на молитве акакијеве тако што је по молитвама партије јерусалимског сишао благодатни огањ ?

Подели на овим сајтовима

Значи чудо се састоји у томе да је Бог одговорио на молитве акакијеве тако што је по молитвама партије јерусалимског сишао благодатни огањ ?

Хахаха!

А чуо сам да већ постоје и неки "православни" који дају "научна" објашњења Огња?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Релативно скоро је објављена књига једног грчког архитекте, мислим да је баш под називом Благодатни огањ, или нешто слично. Бави се овом тематиком кроз векове, где сведочанства дају не само православни, већ и римокатолици, муслимани, итд. Објављена је и на српском и посвећена свим жртвама убијеним од стране Нато пакта.

Мислим да кошта 1000 динара на ПБФ-у... Изузетна штампа, корице, квалитет фотографија, којих иначе има доста.

Ко воли, нек' изоли.

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

Ја сам говорила о умивању лица, а не косе, јер нема доказа да косу и браду без последица умивају ни ходочасници. И не само да га не приносе коси, него га не приносе ни кожи - само се "умивају", машу пламеном лево-десно, не држе га на једном месту. A да би се демонстрирало да огањ не пече довољно је да неко задржи руку над њим само 5 секунди. Да ли ти знаш и за један такав случај? Ово је анализирао један руски скептик и с обичном ватром поновио сцене с видео записа: http://krtdiv.narod.ru/book1/kr/kr8.6.1.1.htm.

И није тачно да се никада није десило да се неком упали брада или коса. Ово пишу на форумима, http://www.cirota.ru/forum/view.php?subj=41765&fullview=1&order=:

Јеромонах Флавијан (Матвејев), свештеник и професор Литургике на Универзитету у Јекатеринбургу:

"Нажалост, пече. Године 2004. мој познаник је буквално пет минута после добијања благодатног огња (чак нисмо изашли из храма) покушао да се умије огњем. Имао је малу браду, али је она приметно почела да гори. Морао сам да му викнем да је угаси. Имао сам у рукама видеокамеру, па је тај жалосни случај остао документарно зебележен (...)"

Игор Соловјов, православни хришћанин:

"Не знам колико је времена прошло откако је сишао Благодатни огањ, али када је дошао до мене и кад сам пробао да ли пече или не, опрљио сам себи длаке на рукама и осетио печење (...) Утисак је да је печење било обично. Из наше групе неки људи су били доста близу Горба Господњег, али нико од њих није рекао да огањ не пече".

Pa znas kako Hristos kaze: "po vjeri tvojoj neka ti bude".

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...