сербон Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Ово што сам сада прочитао , као да сам прочитао беседу неког просечног попа у Србији а не доктора теологије еп. Артмија......страшно. Е да је среће па да су сви попови у Србији на овом просеку, сад не бисмо били у оваквој срамној ситуацији. Ниједан од тих попова не би никада овако нешто ни помислио, а не изрекао. Питам се, наглас, каквих ли је карактерних и моралних особина, човек који може овакав суд јавно да изнесе, и наглас одговарам, тешко нама са оваквим теолозима. па јел се теологија учи да би се млади људи свађали или да би понижавали своје учитеље, или да би омаловажавали поједине владике? Па боље да се та дисциплина уопште не изучава, вероватно не бисмо имали овакву поларизацију народа. И успут да питам чланове тима за одстрел владике Артемија, до које мере мислите да идете, шта је даље, осећате ли бар мало стида пред Богом, кад овако причате? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Ово што сам сада прочитао , као да сам прочитао беседу неког просечног попа у Србији а не доктора теологије еп. Артмија......страшно. Па +Артемије ипак жели да народу беседи народски,а не "високо" теолошки,па после да буде као у Душковцима dada Није он гордљиве нарави па да се на својим беседама дичи својим знањем.Он жели да њега народ разуме,за разлику од ових других које тешко ко може да разуме.Али се зато и за њих везују доста људи,па кажу:"чим га ја ништа не разумем,то значи да је он велики теолог" klapklap Брате Лазаре, узми неко дело преп. Максима Исповедника, св. Атанасија Великог, св. Василија великог и пробај да код њих разумеш нешто "народски"....не верујем да ћеш ишта разумети. Такви људи су у своје време били оптуживани за "новотарство" исто као данас савремени богослови, а били су на правој страни православља и истински борци за узвишеност православне Истине. Сви јеретици, са друге стране, су поједностављивали , "ради народа" , хришћанске истине и догме. Почевши од Арија који је "поједностављивао" Свету Тројицу, није веровао у њу (1.Васељенски Сабор), преко Македонија који није веровао у божанство Светог Духа, то му било много компликовано (2.Васељенски Сабор), затим имамо Нестора коме је такође много компликовано да Марују Дјеву назива , замисли "богородицом".....итд. Брате, да је богословље проста и једноставна ствар, онда не би морали факултрети да постоје.....могао би свако тиме да се бави, као што већина незнавених овде претендује.....сви би да буду тренери репрезентације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 ``Јер је рекао, такође, ко недостојно једе и пије онда суд и осуду себи једе и пије. Ово Причешће бива за исцељење душе и тела нашег за живот вечни. А ко се недостојно причешћује, онда причешћује се на СУД и на ОСУДУ! Зато је Света Црква установила да се за Свето Причешће припремамо постом, молитвом, светом тајном Покајања и Исповести, да исповедамо грехе своје које смо као људи починили, па тек онда да се причестимо светим Телом и Крвљу Господа Христа. Без такве припреме, браћо и сестре, боље је не причешћивати се, него недостојно приступати светој Чаши. То је наука Цркве Православне, то је пракса која се држи две хиљаде година, и не треба сада, по некој новој науци, као што многи на западу раде, да се причешћујемо на свакој Литургији без икакве припреме. То није на спасење, то је на суд и на осуду!`` i ja sam cuo za ovo, pa sad ne znam........ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 ``Јер је рекао, такође, ко недостојно једе и пије онда суд и осуду себи једе и пије. Ово Причешће бива за исцељење душе и тела нашег за живот вечни. А ко се недостојно причешћује, онда причешћује се на СУД и на ОСУДУ! Зато је Света Црква установила да се за Свето Причешће припремамо постом, молитвом, светом тајном Покајања и Исповести, да исповедамо грехе своје које смо као људи починили, па тек онда да се причестимо светим Телом и Крвљу Господа Христа. Без такве припреме, браћо и сестре, боље је не причешћивати се, него недостојно приступати светој Чаши. То је наука Цркве Православне, то је пракса која се држи две хиљаде година, и не треба сада, по некој новој науци, као што многи на западу раде, да се причешћујемо на свакој Литургији без икакве припреме. То није на спасење, то је на суд и на осуду!`` i ja sam cuo za ovo, pa sad ne znam........ Онда смо сви осуђени на пропаст јер нико жив на планети се никада достојно није причестио!Ми треба да се причешћујемо зато што смо грешни,што си више грешан више треба да се и причешћујеш! Старац Порфирије и други свети људи су се причешћивали на свакој литургији а сматрали су се најгорим људима на свету!Мислите о томе,како каже отац Угрин 1317_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 pa cekaj, onda i masovni ubica moze da se pricesti bez ispovesti......??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 7, 2010 pa cekaj, onda i masovni ubica moze da se pricesti bez ispovesti......??? За убице, канони јасно прописују непричешћивње од десет година па на горе, у зависности какво је убиство учињено... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 a sta je sa onima koji imaju lose navike (da ih tako nazovem) da li oni treba prvo da se odviknu od tih navika pa tek onda da se pricescuju...... zar ne bi trebalo da se sto cistiji pricestis, pa kad se pricestis da te to ojaca.... (ne zamerite na pitanjima) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 pa cekaj, onda i masovni ubica moze da se pricesti bez ispovesti......???Ispovest nije uslov za pričešće,jeste jedino ako se pričešćuješ jako retko,što znači da se retko i ispovedaš pa onda mora ali ako se redovno ispovedaš i ideš na Liturgiju ispovest i pričešće ne moraju i nisu povezaniA za ove ubice masovne,gde se svrstavaju i žene sa mnogo abortusa već ti je rekao otac Agapije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 А откуд то да је владика Артемије у Срему обзиром да је заточен у манастиру и ограничено му је кретање 1317_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/bliss_jeeee.gif 0442_feel Мора да је добио слободно за викенд због доброг владања joooj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 pa cekaj, onda i masovni ubica moze da se pricesti bez ispovesti......???Ispovest nije uslov za pričešće,jeste jedino ako se pričešćuješ jako retko,što znači da se retko i ispovedaš pa onda mora ali ako se redovno ispovedaš i ideš na Liturgiju ispovest i pričešće ne moraju i nisu povezaniA za ove ubice masovne,gde se svrstavaju i žene sa mnogo abortusa već ti je rekao otac Agapije eeeeeeee tooo hvala..... 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 pa cekaj, onda i masovni ubica moze da se pricesti bez ispovesti......???Ispovest nije uslov za pričešće,jeste jedino ako se pričešćuješ jako retko,što znači da se retko i ispovedaš pa onda mora ali ako se redovno ispovedaš i ideš na Liturgiju ispovest i pričešće ne moraju i nisu povezaniA za ove ubice masovne,gde se svrstavaju i žene sa mnogo abortusa već ti je rekao otac Agapije eeeeeeee tooo hvala..... 0104_cheesy BOGU HVALA 1317_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Са оваквим коментарима уопште се не разликујете од ихтусоваца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 7, 2010 А откуд то да је владика Артемије у Срему обзиром да је заточен у манастиру и ограничено му је кретање 1317_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/bliss_jeeee.gif 0442_feel Мора да је добио слободно за викенд због доброг владања joooj да, Јуки ово је могло да се изостави.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Ми треба да се причешћујемо зато што смо грешни,што си више грешан више треба да се и причешћујеш! У реду братац али ако владика +Артемије каже уз достојну припрему и још неверним Томама објасни шта то подразумева - шта ти и слични теби малци радозналци имате још мудро и паметно да додајете. Јадно вам је ваше богословље и писаније. И вас и оних који вас тако лакомислене уче. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Ово што сам сада прочитао , као да сам прочитао беседу неког просечног попа у Србији а не доктора теологије еп. Артмија......страшно. Па +Артемије ипак жели да народу беседи народски,а не "високо" теолошки,па после да буде као у Душковцима Није он гордљиве нарави па да се на својим беседама дичи својим знањем.Он жели да њега народ разуме,за разлику од ових других које тешко ко може да разуме.Али се зато и за њих везују доста људи,па кажу:"чим га ја ништа не разумем,то значи да је он велики теолог" Брате Лазаре, узми неко дело преп. Максима Исповедника, св. Атанасија Великог, св. Василија великог и пробај да код њих разумеш нешто "народски"....не верујем да ћеш ишта разумети. Такви људи су у своје време били оптуживани за "новотарство" исто као данас савремени богослови, а били су на правој страни православља и истински борци за узвишеност православне Истине. Сви јеретици, са друге стране, су поједностављивали , "ради народа" , хришћанске истине и догме. Почевши од Арија који је "поједностављивао" Свету Тројицу, није веровао у њу (1.Васељенски Сабор), преко Македонија који није веровао у божанство Светог Духа, то му било много компликовано (2.Васељенски Сабор), затим имамо Нестора коме је такође много компликовано да Марују Дјеву назива , замисли "богородицом".....итд. Брате, да је богословље проста и једноставна ствар, онда не би морали факултрети да постоје.....могао би свако тиме да се бави, као што већина незнавених овде претендује.....сви би да буду тренери репрезентације. 1317_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif 0442_feel http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука