Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 tamo gde su bili praoci to je bio Edem zemaljski raj posle Vaskrsenja će biti Carstvo Božije u drugačije stanje tj ne može se porediti zemaljski raj Edem sa budućim Carstvom mada če neke stvari biti iste kao što je Bogoopštenje npr Ovo sam sad video. Aha, znači Edemski raj i ovaj budući raj su dva različita raja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Какво поређење... Храна је физиолошка потреба човека, његовог тела. Секс није. Човек може живети срећно без секса. Секс је нужност овога света у паду. Пази, секс не љубав између људи. Сам Бог и "вода жива" биће човеку извор бесмртности и радости. Описи будућности и пророчанства су доста симболична код нас, нису чисто буквална. Несхватљиво је човеку какав ће бити рај. Али сигурно неће бити као исламски пун страсти и лењствовања. Пусте људске жеље... smiley-dance007 :0203_cool: Само да речем да овај дио није православна теологија.. Занима ме где си ти ово прочитао? Монаштво је тражило осим одрицања од секса..одрицање и од хране, изласка у град и многих других ствари... али то само монашво...зарад молитве...да их неби ометале те ствари у молитви...а не зато што су лоше... мирјани имају други типик..који укључује и храну и секс... док данас монаси ландрају градом...мувају цурице и баве се грађевином... објашњење...да бу муслимани боље сконтали Православље...није препирка.... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Gledao sam inace iranski film o Isusu ili Isi kako oni kazu.Sve je isto,tj.prvo ide hriscanska verzija,i tek zadnjih 15 min.filma pustaju njihovu verziju.Pocinje tako sto se Isus uzdize u nebo,a zatim se Juda vraca u kucu,i pocinje se umivati.Kad je pogledao u posudu s vodom,video je je svoj odraz ali kao Isusovo lice.U tom trenutku ulaze vojnici i hvacaju ga.Zadnja scena je kako visi na krstu.Po njihovom pricinilo im se da su raspeli Isusa,a da je on u stvari otisao u nebo. Evo i link s jutjuba o tom filmu Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ovo sam sad video. Aha, znači Edemski raj i ovaj budući raj su dva različita raja? Buduće Cartvo će biti potpuno sjedinjenje Boga i čoveka u jer je se dogodilo potpuno Otkrovenje Božije u zemaljskom raju su bile druge okolnost to je bila alfa i sudnji dan će biti omega da se tako izrazim. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Prosto, samo želim da mi se pojasni zašto u Raju postoji hrana kada je i to ovozemaljska potreba?! mene zanima gde si pročitao da pravoslavni raj u sebi sadrži opis hrane... na koje se izvore pozivaš. šta si čitao? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 u samom islamu ima više verzija da li je neko razapet ili nije niko uglavnom Isa sa samo uznešen i on nije razapet. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 mene zanima gde si pročitao da pravoslavni raj u sebi sadrži opis hrane... na koje se izvore pozivaš. šta si čitao? misli na knjigu Postanja Edem zemaljski raj u kome su bili pra roditelji. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Oprostite što slabo shvatam vašu teologiju. Znači, vi imate dva raja. Imate li neki opis budućeg raja?! Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Oprostite što slabo shvatam vašu teologiju. Znači, vi imate dva raja. Imate li neki opis budućeg raja?! Da, shvatio si. Postoje izgubljeni raj i budući raj evo ti opis budućeg http://wwwyu.com/biblija/66otk021.htm http://wwwyu.com/biblija/66otk022.htm Trinaesti učenik and Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Da, shvatio si. Postoje izgubljeni raj i budući raj evo ti opis budućeg http://wwwyu.com/biblija/66otk021.htm http://wwwyu.com/biblija/66otk022.htm ali imaju neka zajednička svojstva...i rešismo zadatak. Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ovo kad se pominje 'živa voda', jel se misli na vodu iz česme ili je neka simbolika?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Buduće Cartvo će biti potpuno sjedinjenje Boga i čoveka u jer je se dogodilo potpuno Otkrovenje Božije u zemaljskom raju su bile druge okolnost to je bila alfa i sudnji dan će biti omega da se tako izrazim. Brate, nije sramota reci ako ti ne radi zarez na tastaturi, nabavicemo novu Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Brate, nije sramota reci ako ti ne radi zarez na tastaturi, nabavicemo novu ima,ima nego me mrzi vide se šta je rečeno ne zezaj Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ovo kad se pominje 'živa voda', jel se misli na vodu iz česme ili je neka simbolika?! na ovo se misli i ovo dakle nije česmovača Trinaesti učenik and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 сура о Марији Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука