Ignjatije Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 “Hoće li stanovnici Dženneta imati odnose sa svojim ženama?” Poslanik je odgovorio: “Da, tako mi Onoga Koji me je poslao s Istinom. Imat će ih, sa muškim spolnim organom kojem neće dosaditi užitak, stidnicom koja se neće požaliti, i strašću koja neće prestajali.” Исус: "А Исус одговарајући рече им: Варате се, не знајући Писма ни силе Божје. Јер о васкрсењу нити ће се женити ни удавати; него су као анђели Божји на небу." ИгорМ, DYNABLASTER and Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2013 тринаести welcome back Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2013 “Hoće li stanovnici Dženneta imati odnose sa svojim ženama?” Poslanik je odgovorio: “Da, tako mi Onoga Koji me je poslao s Istinom. Imat će ih, sa muškim spolnim organom kojem neće dosaditi užitak, stidnicom koja se neće požaliti, i strašću koja neće prestajali.” :0222_shocked: :0222_shocked: :0222_shocked: :0222_shocked: da imace odnosi sehidi u hurije. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2013 “Hoće li stanovnici Dženneta imati odnose sa svojim ženama?” Poslanik je odgovorio: “Da, tako mi Onoga Koji me je poslao s Istinom. Imat će ih, sa muškim spolnim organom kojem neće dosaditi užitak, stidnicom koja se neće požaliti, i strašću koja neće prestajali.” :0222_shocked: :0222_shocked: :0222_shocked: :0222_shocked: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 da li je citat iz Kurana? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 da li je citat iz Kurana? Чувени исламски учењак Ебу Не'им је забележио то предање (хадис) од Ебу Хурејре (који је пренео 1600 хадиса везаних за Мухамеда), Мухамедовог савременика и следбеника. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 hvala - izgleda da islamski učenjaci danas imaju velike probleme zbog toga što su pojedine stvari ranije pisali (većinu) da bi ugodili vernicima vo vremja ono Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 da li je citat iz Kurana? Куран каже " A oni koji su se Allaha bojali, oni će na sigurnu mjestu biti, usred bašča i izvora, u dibu i kadifu obučeni i jedni prema drugima. Eto, tako će biti i Mi ćemo ih hurijama, krupnih očiju, ženiti." "u njima će biti ljepotica naravi divnih - pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?! - hurija u šatorima skrivenih - pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?! - koje prije njih ni čovjek ni džin nije dodirnuo - pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!" Како можеш такву "благодат" порицати. Ниси ми јасан Исус: "А Исус одговарајући рече им: Варате се, не знајући Писма ни силе Божје. Јер о васкрсењу нити ће се женити ни удавати; него су као анђели Божји на небу." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 hvala - izgleda da islamski učenjaci danas imaju velike probleme zbog toga što su pojedine stvari ranije pisali (većinu) da bi ugodili vernicima vo vremja ono Сумњам да огромном броју исламских верника сметају хадиси овог типа ( има их још подоста!), а исто тако сам уверен да огромну већину њих не интересује како ће неко од нас то схватити...знаш и сам да је за њих то реч Божија, пуноћа откривене истине, дата у Курану преко последњег и највећег пророка Мухамеда, а протумачена преко сенеда (ланца преносилаца), и сачувана у виду хадиса (предања),тј метн-а (записаних хадиса). Не верујем да су толико самокритични...поготово када су ови хадиси у питању. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Сумњам да огромном броју исламских верника сметају хадиси овог типа ( има их још подоста!), а исто тако сам уверен да огромну већину њих не интересује како ће неко од нас то схватити...знаш и сам да је за њих то реч Божија, пуноћа откривене истине, дата у Курану преко последњег и највећег пророка Мухамеда, а протумачена преко сенеда (ланца преносилаца), и сачувана у виду хадиса (предања),тј метн-а (записаних хадиса). Не верујем да су толико самокритични...поготово када су ови хадиси у питању. Pozdrav Solomon Kane, ja sam običan musliman pa nadam se da nije problem ako malo prokomentarišem tvoje rečenice.Pre svega, mi ništa ne tumačimo preko seneda, već preko metn-a. Hadis se sastoji od metn-a, teksta ili govora, i od seneda tj. lanca prenosilaca. Sened služi samo za proveru autentičnosti metn-a. Što se tiče samokritike, to je deo naše duge tradicije kad su u pitanju hadisi. Nažalost, u poslednja 2-3 veka nismo samokritični u našim životima. Tako da nas ne interesuje ništa drugo sem vlastitih potreba. Ima o samokritici na tone materijala, samo što, kako napisa, slabo koga interesuje to. Ali, mene interesuje. Inače, zašto su vam gorenavedeni hadisi neprihvatljivi?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Inače, zašto su vam gorenavedeni hadisi neprihvatljivi?! зато што се хришћански рај скроз разликује од исламског. не прихватљиво је да у рају има страсти,сескуалних односа итд ИгорМ, Istochnik and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Nebojša, kako to da nije po vama prihvatljivo da u Raju ima strast, seksualni odnosi i sl., a sasvim vam je prihvatljivo da u istom tom vašem Raju može da se jede?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Pre svega, mi ništa ne tumačimo preko seneda, već preko metn-a. Hadis se sastoji od metn-a, teksta ili govora, i od seneda tj. lanca prenosilaca. Sened služi samo za proveru autentičnosti metn-a. Ниси ме разумео...иако је "сенед" казивање о ланцу предања, нешто што је у суштини поуздани ослонац предаје, и оно што је сачувало исламску доктрину, неко је преносио то предање до метна. Није се преносило само од себе, већ су га људи преносили,тумачили и касније записали (имао си прилике у мом посту да видиш да знам шта је "метн")...у том контексту сам говорио о појму "сенед". Поздрав! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Oprosti Kane, ja sam samo hteo da pojasnim da sened nije nikakvo tumačenje niti "казивање о ланцу предања". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Oprosti Kane, ja sam samo hteo da pojasnim da sened nije nikakvo tumačenje niti "казивање о ланцу предања". Чек ,чек...јеси ли сигуран да сенед није "казивање о ланцу предања" у смислу "казивања о ланцу преносилаца предања и позивања на исте"? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука