Tavita Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Der HKLS Planer, gewisser Herr Paschinger liefert die Pläne zur Baustelle einfach seit Wochen nicht mehr. Alle Fristen sind schon längst überschritten worden. Weder telefonisch, noch per E-Mail ist er erreichbar. Die Installateurarbeiten sind angehalten. Eine, an ihm heute gesendete E-Mail seitens meines Chefs fängt wie folgt an: "Sehr geehrter Herr Oaschiner..." Das "O" und das "P" stehen wohl nebeneinander... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Ein schwieriger Gast - Haben Sie Käse? - Ja. - Dann bitte ein Glas Käse. - Ein Glas Käse? - Ja. - Sie meinen: ein Stück Käse? - Nein, ich meine ein Glas Käse. - Entschuldigung, ein Glas Käse haben wir nicht. - Was haben Sie denn? - Kartoffelsalat, Würstchen, Kotelett.. - Gut, dann bitte ein Stück Kartofelsalat. - Ein Stück Kartoffelsalat? - Ja. - Sie meinen: einen Teller Kartoffelsalat? - Nein, ich meine ein Stück Kartoffelsalat. - Tut mir leid, ein Stück Kartoffelsalat haben wir nicht. -Dann nicht. Haben Sie was zum trinken? - Bier, Limonade, Wein, Saft.. - Gut. Dann bitte einen Teller Bier. - Einen Teller Bier? - Ja. - Sie meinen: ein Glas Bier? - Nein, ich meine einen Teller Bier. - Entschuldigung, einen Teller Bier haben wir nicht. - Ja, was haben Sie denn dann? - Wir haben zum Beispiel Käse, Kotellet.. - Dann bitte ein Glas Käse. aus dem Lehrbuch - Gymnasium.. Iulianus, Лидија Миленковић and Таша је реаговао/ла на ово 1 2 Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Loznica-Srbija Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Evo i ja da se uključim u temu. Ako nekome treba pomoć sa nemačkim jezikom , tu sam da pomognem . Ariadna and Iulianus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2017 EIN HÄHNCHEN MIT REIS Es geschach in Hamburg. Ein Fremder kam in ein Restaurant, weil er hungrig und durstig war. Leider konnte er nicht Deutsch sprechen und mit Mühe bestellte er eine Rindfleischsuppe. Andere Gäste aßen Braten und Gemüse, Schnitzel und Kartoffeln und tranken Bier und Wein. Am Tisch neben ihm saß ein dicker Herr und aß Hähnchen mit Reis. Da kam der Ober zum dicken Herrn und fragte: "Wünschen Sie noch etwas?" Der Herr sagte: "Noch einmal dasselbe!" Der Ober brachte ihm wieder Hänhnchen mit Reis. Jetzt wollte der Fremde auch Hähnchen mit Reis bestellen und sagte dem Ober: "Noch einmal dasselbe!" Der Ober brachte ihm eine Rindfleischsuppe. Der Fremde sah den Ober erstaunt an. Er verstand nicht, warum der dicke Mann Hänchen mit Reis bekam, er aber wieder Rindfleischsuppe. Und ihr? Könnt ihr das verstehen? Iulianus је реаговао/ла на ово 1 Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 DER RABE UND DER FUCHS Ein Rabe sitzt auf einem Baum. In seinem Schnabel hält er ein Stück Käse. Der Fuchs steht unter dem Baum und sagt: „Guten Morgen lieber Herr Rabe! Wie hübsch Sie sind! So einen schönen Vogel habe ich selten gesehen! Ist ihre Stimme genau so schön wie Ihre Federn? Denn dann wären Sie bestimmt der König aller Tiere hier im Wald.“ Der dumme Rabe freut sich über dieses Lob. Er möchte seine Stimme hören und öffnet den Schnabel. Da fällt der Käse dem Fuchs vor die Füße. „Vielen Dank, lieber Herr Rabe!“- ruft der schlaue Fuchs voller Freude. „Käse ist meine Lieblingsspeise!“ Der Rabe ist wüten und ärgert sich. Er sieht zu spät, dass ihn der Fuchs betrogen hat. Iulianus је реаговао/ла на ово 1 Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 Изговор Упиши ријеч на њемачком лијево и притисни знак за звучник да чујеш изговор. Није битно на почетку да знате шта ријечи значе. ch – х acht =ахт ck - k Jacke = jаке s – з sechs = зекс chs – кс sechs = зекс sch – ш Schule= шуле tz – ц Katze = каце tsch – ч Palatschinken = палачинкен sp – шп Sport = шпорт st – шт Stunde = штунде v – ф Vater = фатер W - в Winter= зима z – ц zehn= цeeн Ä – märz дуго eeeee, меерц Ü – ииии са уснама на o Ö – eeee са уснама на o ß – оштро с ei – ai = аинс eu – oi, deutsch = доич ie – ииииии, vier = фиир y – види ü ph=ф, phantasie Можете да прочитате неки од задња три текста на основу ових правила. Ако сте сасвим на почетку, помозите себи са гугловим изговором. abc.amarilisonline.com Iulianus and Ariadna је реаговао/ла на ово 1 1 Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 У Босанској Дубици народ годинама иде на кафу "код Зурића". Кафана се зове "Zürich"... Ariadna and Goku је реаговао/ла на ово 1 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 5 минута, Марина Савковић рече Босанској Дубици Мислиш Козарској Дубици? Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 4 минута, Goku рече Мислиш Козарској Дубици? Даааа, Козарска Дубица, јесте, тачно, сећам се, пише на аутобусима. Оооооооовај, а зар се не може рећи и Босанска Дубица?! Чула сам људе да су тако говорили за Козарску Дубицу, мислила сам да су то синоними. Goku је реаговао/ла на ово 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 2 минута, Марина Савковић рече мислила сам да су то синоними. Јесу, само ја (ми овамо) баш и не преферирамо (најблаже речено) префикс Босански Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zslavo Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 Радости моја Христос воскресе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zslavo Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Радости моја Христос воскресе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 Sie sagte: »Ich glaube, du gehst nur mit mir, weil ich blond bin.« Ich wollte ihren Irrtum richtigstellen: »Ganz und gar nicht! Im Gegenteil, ich fliege nicht besonders auf Blonde.« Die nächsten zwei Stunden war ich damit beschäftigt, dieses mein wahres Gefühl zu erklären. Es dauerte allerdings nicht so lange, bis mir dämmerte, daß ich mit meiner Äußerung einen gravie-renden Fehler begangen hatte. Diese Erkenntnis überfiel mich fast unmittelbar danach – als Jennifer von mir abrückte, mich ungläubig ansah und stammelte: »Du meinst … du findest mich nicht attraktiv?« . von David Stiebl Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 achtung, achtung! zwei partizanen u kukuruzima pored puta Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ariadna Написано Јул 16, 2018 Пријави Подели Написано Јул 16, 2018 @Марина Савковић mislim i da je polaganje za sertifikate Geteovog instituta teze nego ovo drugo, neko mi reče. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука