Ignjatije Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Mediji:Hrvatski borbeni avioni preleteli teritoriju Srpske Dva borbena aviona vojske Hrvatske su u 11.20 časova preletela iznad mesta Dobrljin kod Novog Grada u Republici Srpskoj i uputili se u smeru ka Kostajnici. Ova informacija je prosleđena MUP-u RS iz Policijske stanice Novi Grad, navodi ATV. Policijski službenici na uviđaju u Dobrljinu su dobili dojavu da su dva aviona Oružanih snaga RH u brišućem letu preletela to mesto, uputivši se iz pravca Novog Grada u smeru ka Kostajnici. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=09&dd=22&nav_category=167&nav_id=1179845 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 @Милан Ракић, како тумачиш овај догађај? Имају ли они право да надлећу територију РС обзиром да су део федерације? И има ли шансе њихово ратно зракопловство против РС? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 6 minutes ago, Ignjatije рече како тумачиш овај догађај? Као ситну провокацију, исту онакву као што се некадар радило са нашим МиГ-21 из Слатине (Приштина) на албанску границу, са Батајнице на Мађарску и Румунску... Из Пуле до Трста и Венеције, Мостара до Барија итд... 8 minutes ago, Ignjatije рече Имају ли они право да надлећу територију РС обзиром да су део федерације? Откад је Хрватска део Федерације? Не наравно, ни један страни ваздухоплов нема право да без најаве и дозволе уђе на територију дтуге државе. Премда, гледајући мапу терена и његову орографију, пре мислим да су у питању неки напаљени потпоручници који су искористили леп дан да бришу коритом Уне. Но, још једаред, свакако није дозвољено. Али је и тешко доказиво, тако да је ово још једна забава и смућивање поштеног света на свим сттранама. 12 minutes ago, Ignjatije рече И има ли шансе њихово ратно зракопловство против РС? Не знам шта ти је РС у овом контексту с обзиром на геотаг вести, али ево одмах за оба. Од 2005. године Република Српска нема своје ваздухоплвоство, пошто су према одлуци Високог представника основане ОС БиХ, које имају само два хеликоптерска сквадрона. Један у Рајловцу, један у Бања Луци, без млазне авијације, односно ловачке компоненте, тако да је у старту 1:0 за ХРЗ и ПЗО. Исти би резултат био да је остало В у ПВО РС, јер је имало, некада, много мање летелица по свим типовима. Ловце нису ни имали. Било је нешто Орлова, Галебова и Јастребова, односно хеликоптера. Са тиме је одрађен добар део стварања РС, али до сукоба са ХРЗ никада није дошло у смислу авион-авион. Јесу ПВО ратовале, па обарали ми њима и они нама. Уколико се питање односи на нас тј РВ и пВО Војске Србије, бојим се да су Хрвати опет у предности, просто гледајући на папиру број њихови исправних ловаца у односу на нас. Уколико би ипак успели да превазиђемо њихову ПВО (зј. ловачку авијацију као најбитнији део ПВО територије), онда бисмо се могли надати превалсти у в/п, односно уз услове као и на сваком конвенционалном војишту, ммогла би се вршити артиљеријска припрема инеутралисање снага јуришном авијацијом, коју ХРЗ нпр. нема. Но наравно ту је НАТО. Било би опет по носу, и тако... Коме је до рата, дабогда му у кући био, каже, не џаба наш народ Justin Waters, мирођија, Караконџула and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Хрватска није део федерације, али је њихов народ њен део. То сам имао на уму. Убеђен сам да је наше РВ јаче од хрватског. Како по броју летелица, тако и по типовима. Ипак су наша три Миг-а 29 плус 21-це јаче од њихова два Миг-а 21. Читам у комемтарима "Дигли цело ратно зракопловство" Сила бре, нема шале. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Ma to je sve zamijesio naš prezident Miloš Zeman, bio 21.9.2016. u OUN i održao govor "Deus vult!" i pozvao na "humanitarno bombardovanje BiH" (tradicija čeških predsjednika još od Vaclava Havla) kako bi se spriječilo širenje islamskog terorizma u Evropu. A u sjedišttu NATO u Briselu pitali Hrvate jer su oni odavde sa Balkana, gdje su im ti islamski teroristi a Hrvati to jedva dočekali pa pokazali štapom na mapi Banja Luku, Prijedor, Doboj i Bijeljinu i javili se da oni to srede! Zemanová kruciáta.. Evo ovdje to piše: Zeman je mezinárodní nula. Spojeným národům může navrhnout cokoli, třeba let na Mars https://en.wikipedia.org/wiki/Deus_vult Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 "Prvo i prvo, mesto Dobrljin se nalazi na samoj granici BiH sa Hrvatskom. Koliko znam to je vazdušni prostor Bosne i Hercegovine a ne Republike Srpske.Hrvatski avioni ponekad pri povratku sa Splitskog aerodroma za Zagreb, prođu i delom kroz BiH.Dakle nije prvi put niti je ikad iko reagovao.Čista tabloidna vest a takvi i komentari."(Aksentije, 22. septembar 2016 22:54) ... http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1179845 Милан Ракић, -Владимир-, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Као и што је наш народ у Републици Српској... 23 minutes ago, Ignjatije рече јаче од њихова два Миг-а 21. Имају они ескадрилу модернизованих МиГ-21... Код нас су на СПАРК-е почели да сатвљају ракете за "ерполисинг"... Толико о о томе... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 23 minutes ago, Милан Ракић рече Имају они ескадрилу модернизованих МиГ-21... Код нас су на СПАРК-е почели да сатвљају ракете за "ерполисинг"... Толико о о томе... Нешто сам онда побркао. Имамо приближан број 21-ца. Плус разне домаће "птице". Најважније су 29-ке. Они их немају, а 29 је 29. Не осећам се уопште инфериорно у односу на њихово зракопловство. Модернизација нам је неопходна, нови зраклопови још више. Када би набавили још Мигова 29, и барем 3 Мига 35 било би супер. Али изгледа ништа од тога... А кува се.... Нека нам је Бог у помоћи, пошто од политичара немамо никакву помоћ, а ни Руси се нису испрсили, највише због њих. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 16 minutes ago, Ignjatije рече Нешто сам онда побркао. Имамо приближан број 21-ца. Плус разне домаће "птице". Најважније су 29-ке. Они их немају, а 29 је 29. Не осећам се уопште инфериорно у односу на њихово зракопловство. Модернизација нам је неопходна, нови зраклопови још више. Када би набавили још Мигова 29, и барем 3 Мига 35 било би супер. Али изгледа ништа од тога... А кува се.... Нека нам је Бог у помоћи, пошто од политичара немамо никакву помоћ, а ни Руси се нису испрсили, највише због њих. Имамо приличан број МиГ-21, али су неисправни. Мене је срамота да кажем колико их има исправних, али сам довољно рекао помињући наоружавање "СПАРК"-е. Ако се информишеш из "прдаљки" мене немој онда замарати и "помињати" у коментарима, јер је дијалог између нас са оваквим ставовима несврсисходан и нема потребе да се набеђујемо. Не због твог става наравно, него због нетачног става... Веруј брате у шта о`ћеш... 1 hour ago, obi-wan рече "Prvo i prvo, mesto Dobrljin se nalazi na samoj granici BiH sa Hrvatskom. Koliko znam to je vazdušni prostor Bosne i Hercegovine a ne Republike Srpske.Hrvatski avioni ponekad pri povratku sa Splitskog aerodroma za Zagreb, prođu i delom kroz BiH.Dakle nije prvi put niti je ikad iko reagovao.Čista tabloidna vest a takvi i komentari."(Aksentije, 22. septembar 2016 22:54) ... http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1179845 МОРХ тврди: Нисмо повредили ваздушни простор БиХ! Aвиони Хрватског ратног ваздухопловства и противваздужне одбране нису повредили ваздушни простор БиХ, речено је „ЕуроБлицу“ у Министарству одбране Хрватске. – Авиони су летели на планираној рути, на подручју Хрватске, те није било повреде ваздушног простора. Наиме, авиони МиГ 21 ХРЗ и ПЗО, јуче око 11 часова, летели су на рути Турањ (код Карловца) – Гвозданско – Банова Јаруга – Вараждинске топлице – Св. Иван Зелина, те након тога натраг у базу на Плесу. Лет је био део редовне обуке и проведен је у складу са свим правилима и прописима, а најављен је 24 часа раније преко система најаве летова, чије су информације доступне и свим контролама ваздушне пловидбе у регији – рекли су „ЕуроБлицу“ у Самосталној служби за односе с јавношћу и издаваштво Министарства одбране Хрватске. Становништво општине Костајница узнемирено је због последњих летова војних авиона из суседне Хрватске, потврдио је за „ЕуроБлиц“ начелник општине Драго Бундало. – Живимо на граници и навикли смо да Хрватска и из ваздуха контролише своју границу према БиХ. Међутим, надлетање војних авиона 22. септембра је било у необично ниском лету, што је посебно иритантно у тренутку напете политичке атмосфере у БиХ и региону. Имамо сазнања да је реч о борбеним авионима типа МИГ –каже Бундало. Мада се у медијима појавила информација да је хрватска авијација, са два авиона, чак ушла у ваздушни простор Републике Српске, односно БиХ, код Новог Града и Костајнице, Бундало нема таквих сазнања. То питање смо званично, поред Министарства одбране Хрватске, упутили и њиховим колегама из БиХ, те Агенцији за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ. У МУП Републике Српске незванично сазнајемо да они нису обавештени о наводном упаду у ваздушни простор РС. Како сазнајемо, ту информацију пласирали су забринути грађани РС који живе уз границу са Хрватском. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 19 minutes ago, Ignjatije рече Нешто сам онда побркао. Имамо приближан број 21-ца. Плус разне домаће "птице". Најважније су 29-ке. Они их немају, а 29 је 29. Не осећам се уопште инфериорно у односу на њихово зракопловство. Модернизација нам је неопходна, нови зраклопови још више. Када би набавили још Мигова 29, и барем 3 Мига 35 било би супер. Али изгледа ништа од тога... А кува се.... Нека нам је Бог у помоћи, пошто од политичара немамо никакву помоћ, а ни Руси се нису испрсили, највише због њих. Ti si zaposlen u srpskom zrakoplovstvu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 10 minutes ago, Aquilius Cratus рече Ti si zaposlen u srpskom zrakoplovstvu? Ma jok, ja njega znam, on je v srbském letectví Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 1 hour ago, Милан Ракић рече ко се информишеш из "прдаљки" мене немој онда замарати и "помињати" у коментарима, јер је дијалог између нас са оваквим ставовима несврсисходан и нема потребе да се набеђујемо. Не због твог става наравно, него због нетачног става... Веруј брате у шта о`ћеш... Информисао сам се из званичних извора, са Википедије... Не са неких неозбиљних сајтова. Мени је твоје мишљење веома битно, јер си директно упућен, због тога те и тагујем и питам. Тешко ми је можда да прихватим неке ствари јер просто имам другачију слику, али сам спреман за другачије ставове, поготову ако долазе од људи из војске, од тебе овде. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 3 hours ago, Милан Ракић рече Код нас су на СПАРК-е почели да сатвљају ракете за "ерполисинг"... Толико о о томе... ? ? ? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Нема довољно авиона за дежурни пар и онда наоружају извиђсчку верзију двосед obi-wan and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 2 hours ago, Ignjatije рече Нешто сам онда побркао. Имамо приближан број 21-ца. Плус разне домаће "птице". Најважније су 29-ке. Они их немају, а 29 је 29. Не осећам се уопште инфериорно у односу на њихово зракопловство. Модернизација нам је неопходна, нови зраклопови још више. Када би набавили још Мигова 29, и барем 3 Мига 35 било би супер. Али изгледа ништа од тога... А кува се.... Нека нам је Бог у помоћи, пошто од политичара немамо никакву помоћ, а ни Руси се нису испрсили, највише због њих. Па види, ја мислим да од тог "кувања" неће ништа испасти. Из Србије се исељава много младих сваке године, а слично стање је у Хрватској, плус нам је обома привреда у врло бедном стању. Једноставно за рат нема ни воље, ни пара, ни људства, ни на једној страни. Рат пропагирају политичари да би убрали који политички поен и гомила будала који су, према оном што видим, храбри кад треба да ломе табле по улицама, али не верујем да би и остали храбри кад почну метци да звижде око главе. Ми смо рат имали, од њега су користи имали само поједини елементи друштвеног талога, и ваљда смо се опаметили, тако да,... нема ништа од тога. Милан Ракић, RYLAH and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука