Драшко Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 Svestenstvo i vojska nisu bas uporedivi sa skolstvom...po pitanju uniformisanosti Deca ce "znati gde su" kada se malo vrati autoritet nastavnicima i skoli kao instituciji БанеЛ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 3 hours ago, NinaD рече To je upravo učenje zapadnjačke psihologije. Gde ih je to dovelo vidi se po tome koliko im je omladina zabrazdila. Из којих цртаних филмова црпиш овакве идеје, леба ти? Ствари стоје овако: ја лично уопште не дајем пет пара за те твоје критеријуме застрањивања, тако да не мислим да је било ко застранио. Али ако баш хоћеш да примениш баш те твоје критеријуме, омладина у Србији је у просеку забраздила једно педесет пута више од омладине на западу. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 18 hours ago, александар живаљев рече Поздрав од Мишела Фукоа Само је проблем што тај, како он зове, дискурзивни диспозитив, моћ-знање, не мора да се одражава само у униформи, чак може бити учвршћен њеним одбацивањем. Питање је шта се хоће постићи ђачким униформама.Можда се жели постићи нека униформност,једнообразност.,не само на плану гардеробе. Да ли би морале бити исте боје? Да ли би деца имала право да изаберу униформу омиљене боје,или би им боја била понуђена по нечијем укусу.Има ту низ питања. Лепо је што је неко отворио ову тему,да нас евентуално увођење ђачких униформи не затекне неспремне александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 3 minutes ago, Нифада рече Питање је шта се хоће постићи ђачким униформама.Можда се жели постићи нека униформност,једнообразност.,не само на плану гардеробе. Да ли би морале бити исте боје? Да ли би деца имала право да изаберу униформу омиљене боје,или би им боја била понуђена по нечијем укусу.Има ту низ питања. Лепо је што је неко отворио ову тему,да нас евентуално увођење ђачких униформи не затекне неспремне Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 5 hours ago, LogosAgape рече Mislite li da nije potrebno da se oseća pripadnost instituciji kao delu sistema? Не да није потребно, него је изузетно штетно и опасно. Аурор and Juanito је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 7 hours ago, NinaD рече Čovek je po prirodi društveno biće pa je potpuno nemoguće da se razvija samostalno i za normalan razvoj mu je neophodna interakcija. Управо тако, само је питање каква интеракција. Школа, са својим затворским системом (претња казном за ограничење кретања, интеракције, времена итд) развија људе који су навикли на затворску интеракцију - "чувари" наспрам "робијаша". Колико је то штете навело цивилизацији вероватно нисмо ни свесни, нити је могуће установити. Нормалан и самосталан развој подразумева уређење где особа може слободно да интерагује са другима на равноправној основи. Ти "системи" само спречавају нормалан и самосталан развој, јер једноставно многи људи не умеју да размишљају изван тог ауторитарног оквира. Површна особа проблем увек покушава да реши присилом, тако што ће наметнути "правила" и запретити "казном". Што нормално рађа бунтовнике. Јер једина здрава реакција на такав систем је побуна. А ми бунтовнике онда још осуђујемо и проглашавамо за "ненормалне". У суштини, они су једини нормални. Juanito, Аурор and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 13 minutes ago, Grizzly Adams рече Управо тако, само је питање каква интеракција. Школа, са својим затворским системом (претња казном за ограничење кретања, интеракције, времена итд) развија људе који су навикли на затворску интеракцију - "чувари" наспрам "робијаша". Колико је то штете навело цивилизацији вероватно нисмо ни свесни, нити је могуће установити. Нормалан и самосталан развој подразумева уређење где особа може слободно да интерагује са другима на равноправној основи. Ти "системи" само спречавају нормалан и самосталан развој, јер једноставно многи људи не умеју да размишљају изван тог ауторитарног оквира. Површна особа проблем увек покушава да реши присилом, тако што ће наметнути "правила" и запретити "казном". Што нормално рађа бунтовнике. Јер једина здрава реакција на такав систем је побуна. А ми бунтовнике онда још осуђујемо и проглашавамо за "ненормалне". У суштини, они су једини нормални. Тебра, мани се муслимана и трамповања и пиши више оваквих ствари. На овом терену разбијаш. Paradoksologija and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 Па ова тема ми је слаба тачка још од кад је Милена из VII/3 скинула радну блузу... Тад су ми се отвориле очи. drvce, Juanito, Deja Vu and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 3 minutes ago, Juan рече Тебра, мани се муслимана и трамповања и пиши више оваквих ствари. На овом терену разбијаш. I na terenu dekonstruisanja nametnutih rodnih uloga radi boljeg odnosa među polovima, posebno u braku, samo ne znam je l' bi on to tako nazvao. Grizzly Adams and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 Ма експерт за млаћење празне сламе, Пи Ејч Дилеја... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 16 minutes ago, Grizzly Adams рече Површна особа проблем увек покушава да реши присилом, тако што ће наметнути "правила" и запретити "казном". Занимљив суптилни облик оваквог приступа је оцењивање. Ако неко неће да учи, каква је уопште сврха натерати да да нешто набуба да би добио неки добар број или пак да не би добио неки лош број? Какав може да буде квалитет знања које је стечено таквом мотивацијом? Никакав, наравно. Начео је Акви разлоге за то на оној теми о папирусима, гушчијим перима и таблетима. Наравно, оцењивање није само по себи лоше као информација. Јако је корисно да знамо отприлике где смо када учимо, али оцена као казна и награда је катастрофа. Grizzly Adams, Снежана and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 19 minutes ago, Paradoksologija рече I na terenu dekonstruisanja nametnutih rodnih uloga radi boljeg odnosa među polovima, posebno u braku, samo ne znam je l' bi on to tako nazvao. Meni je ono vise 'tragicna realnost odnosa ljudi' nego 'dekonstruisanje nametnutih uloga'. NinaD је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 @Juan Па права "награда" би била да радиш зато што желиш да нешто постигнеш за себе. Да развијаш у тој особи жељу да оствари своје жеље, што није ништа друго него љубав према животу. Онда мислим да не би имали оволико безвољних и несрећних људи око себе. Јер док заврши школу - значи десетак најважнијих година у животу - присиљен да ради за некакве бројке у "дневнику" није му више ни до чега... Колико има људи који догурају до факултета и онда се једноставно "искључе". Чувени синдром "вечитог студента". Juanito and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 18 minutes ago, Grizzly Adams рече Па права "награда" би била да радиш зато што желиш да нешто постигнеш за себе. Да развијаш у тој особи жељу да оствари своје жеље, што није ништа друго него љубав према животу. Онда мислим да не би имали оволико безвољних и несрећних људи око себе. Јер док заврши школу - значи десетак најважнијих година у животу - присиљен да ради за некакве бројке у "дневнику" није му више ни до чега... Колико има људи који догурају до факултета и онда се једноставно "искључе". Чувени синдром "вечитог студента". Uverena sam da uspešni ljudi (što bi značilo zadovoljni svojim životom i onime što rade, ne nužno bogati i na pozicijama moći) postaju uspešni uprkos školi i kao rezultat odbijanja da se upecaju na ono 'moraš da učiš i stvari koje su ti dosadne, jer život je dosadan', već slede svoja interesovanja pa makar ne uradili domaći i ne spremili se za kontrolni. drvce, Grizzly Adams, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече Па ова тема ми је слаба тачка још од кад је Милена из VII/3 скинула радну блузу... Тад су ми се отвориле очи. I.....***** ****** drvce, Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука