Nina 777 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Zasto sujeta ljudska( ne mislim ni na koga konkretno ovde, vec je to cesto tako) ne dopusta da se prizna da nismo svi isti, u smislu da nam nisu svima darovi isti,i zivotna misija, odgovornost... da zaista postoje i ti najistaknutij u umetnosti, nauci, filosofiji, teologiji...itd, geniji ljudskog roda. I nisu oni krivi, a ni zaluzni za svoju genijalnost, Bozija je to sila, i vecina ih je znala, osecali su da su samo provodnici znanja, musrosti, ideja,izuma...Nema to veze sa vrednovanjem coveka, ma cime se neko bavio, ali logicno je da ovakvi pojedinci izazivaju vecu drustvenu paznju, jer su ostavili duboke tragove svojih licnosti i dela. Sonja, Milan, Magi, Rundek...zaista su vrsni, kao umetnici, ali nije ovde stvar samo o njihovom umetnickom kvalitetu, oni su ljudi ogromnog duhovnog kapaciteta, trazili su put, bili autenticni i do kraja raspeti u tome, i sva ta stanja su izrazavali kroz svoja umet.dela, Sonja jos vise kroz njene kasnije alternativne poduhvate, nego kao glumica kakvom je mi znamo. NIsu bili u crkvi, sakupljali su mudrost iz raznih religija i filosofija, bilo je kod njih to vise kroz lutajucu ezotericnu duhovnost. Ali sta vredi mnogima koji su spoznali Hrista i crkvu, kada se nikada nisu ni usudili da krenu na svoj licni duhovni put ka nebeskom Jerusalimu u prostoru crkve, kada nisu otvorili srce ni za prvog komsiju i empatisali sa njim, a kamol i za bol i patnje sveta. A kada coveka rani bol sveta u kom zivi, ostaje samo krik duse(srne) koja shvata da raja vise nema. Justinova srna(dusa) se nije mogla ni sa cim utesiti, do Hristom. Tesko da necije srce to moze da izdrzi, zato se obicno pred tim zmuri.....a oni su beg od bola nalazili na zalost u ubistvenim porocima, ali su zasigurno bili na PUTU ka Hristu, i mozda bi ga i spoznali, i bili bi sigurno vatreni Hriiscani, Magi se pred smrt pricescivala, Sonju je droga mozda preduhitrila...No,ostavili su za sobom mirisljav trag lepote, cistote, bogoceznjivosti, iskrenosti.. Meni se recimo ne svidja nacin na koji o njima prica otac Arsenije, nekako iz pozicije vec spasenog..Ne znam,volelela sam neka njegova predavanja o molitvi, a posle sam slusala nesto o oblacenju zena, totalni trip, i nesto mi tu nije skroz autenticno...iako,ima puno toga od njega da se cuje dobrog.. Дијана., Paradoksologija, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 9 hours ago, RYLAH рече Осећај за свет, не за живот. Осећај за живот би значило да знаш како да живиш, да се сналазиш добро у животу и томе слично, а осећај за свет би био нешто потпуно другачије. Имаш Достојевског (кога наводим јер капирам да је најближи некако форумашкој публици). Човек је био коцкар, алкохоличар, био по затворима, у младости био и пред стрељачким водом јер је био левичар и револуционар, значи у животу се није сналазио углавном уопште. А са друге стране, осећао цео свет, да је "свако свакоме крив" и томе слично. Јасно,ми увек можемо наћи примере који ће ићи у прилог нашем ставу.Уметници,поготово врхунски јесу особењаци,међутим,нису сви велики уметници екстремни у неком одступању од неког нормалног живота,мада је нарвно тешко дефинисати шта се подразумева под нормалним животом.Не знам да ли је Достојевски велики писац зато што је био све то,или је био све то зато што је био велики писац.Но,да ли има великих уметника који су имали породицу,који су одживели свој живот до краја,који нису посезали за алкохолом или наркотицима. Исто као што је у питању и цитат да је свако свакоме крив,знам неке који баш воле да користе тај цитат када желе да изједначе ствари различитих тежина,или чак ништа са нечим што није баш безазлено. Ја о Соњи Савић,глумици,без порука некоме,метафора и сл. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Umor je duboko u meni...vodi me vodi me NA VODU Милан Ракић and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Natasa/Nina, nedostajala si! Sanja Т., Nina 777 and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Nina, potpisujem... Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 3 minutes ago, Paradoksologija рече Natasa/Nina, nedostajala si! I vi ste meni Дијана. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 11 minutes ago, Nina 777 рече Zasto sujeta ljudska( ne mislim ni na koga konkretno ovde, vec je to cesto tako) ne dopusta da se prizna da nismo svi isti, u smislu da nam nisu svima darovi isti,i zivotna misija, odgovornost... da zaista postoje i ti najistaknutij u umetnosti, nauci, filosofiji, teologiji...itd, geniji ljudskog roda. I nisu oni krivi, a ni zaluzni za svoju genijalnost, Bozija je to sila, i vecina ih je znala, osecali su da su samo provodnici znanja, musrosti, ideja,izuma...Nema to veze sa vrednovanjem coveka, ma cime se neko bavio, ali logicno je da ovakvi pojedinci izazivaju vecu drustvenu paznju, jer su ostavili duboke tragove svojih licnosti i dela. Sonja, Milan, Magi, Rundek...zaista su vrsni, kao umetnici, ali nije ovde stvar samo o njihovom umetnickom kvalitetu, oni su ljudi ogromnog duhovnog kapaciteta, trazili su put, bili autenticni i do kraja raspeti u tome, i sva ta stanja su izrazavali kroz svoja umet.dela, Sonja jos vise kroz njene kasnije alternativne poduhvate, nego kao glumica kakvom je mi znamo. NIsu bili u crkvi, sakupljali su mudrost iz raznih religija i filosofija, bilo je kod njih to vise kroz lutajucu ezotericnu duhovnost. Ali sta vredi mnogima koji su spoznali Hrista i crkvu, kada se nikada nisu ni usudili da krenu na svoj licni duhovni put ka nebeskom Jerusalimu u prostoru crkve, kada nisu otvorili srce ni za prvog komsiju i empatisali sa njim, a kamol i za bol i patnje sveta. A kada coveka rani bol sveta u kom zivi, ostaje samo krik duse(srne) koja shvata da raja vise nema. Justinova srna(dusa) se nije mogla ni sa cim utesiti, do Hristom. Tesko da necije srce to moze da izdrzi, zato se obicno pred tim zmuri.....a oni su beg od bola nalazili na zalost u ubistvenim porocima, ali su zasigurno bili na PUTU ka Hristu, i mozda bi ga i spoznali, i bili bi sigurno vatreni Hriiscani, Magi se pred smrt pricescivala, Sonju je droga mozda preduhitrila...No,ostavili su za sobom mirisljav trag lepote, cistote, bogoceznjivosti, iskrenosti.. Meni se recimo ne svidja nacin na koji o njima prica otac Arsenije, nekako iz pozicije vec spasenog..Ne znam,volelela sam neka njegova predavanja o molitvi, a posle sam slusala nesto o oblacenju zena, totalni trip, i nesto mi tu nije skroz autenticno...iako,ima puno toga od njega da se cuje dobrog.. Постоје и врхунски уметници који су из лавиринта разних учења,религија,наркотика изабрали нови пут и остали на њему.Исто тако постоје и они који су спознали Бога и Цркву,и нису остали у фолклору,традицији,него су "загребали" мало дубље,и људи их препознају,знам такве.Има најразличитијих примера.Но,ми увек видимо оно што желимо,одвајкада је тако. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Zasto sujeta ljudska( ne mislim ni na koga konkretno ovde, vec je to cesto tako) ne dopusta da se prizna da nismo svi isti, u smislu da nam nisu svima darovi isti,i zivotna misija, odgovornost... da zaista postoje i ti najistaknutij u umetnosti, nauci, filosofiji, teologiji...itd, geniji ljudskog roda. I nisu oni krivi, a ni zaluzni za svoju genijalnost, Bozija je to sila, i vecina ih je znala, osecali su da su samo provodnici znanja, musrosti, ideja,izuma...Nema to veze sa vrednovanjem coveka, ma cime se neko bavio, ali logicno je da ovakvi pojedinci izazivaju vecu drustvenu paznju, jer su ostavili duboke tragove svojih licnosti i dela. Sonja, Milan, Magi, Rundek...zaista su vrsni, kao umetnici, ali nije ovde stvar samo o njihovom umetnickom kvalitetu, oni su ljudi ogromnog duhovnog kapaciteta, trazili su put, bili autenticni i do kraja raspeti u tome, i sva ta stanja su izrazavali kroz svoja umet.dela, Sonja jos vise kroz njene kasnije alternativne poduhvate, nego kao glumica kakvom je mi znamo. NIsu bili u crkvi, sakupljali su mudrost iz raznih religija i filosofija, bilo je kod njih to vise kroz lutajucu ezotericnu duhovnost. Ali sta vredi mnogima koji su spoznali Hrista i crkvu, kada se nikada nisu ni usudili da krenu na svoj licni duhovni put ka nebeskom Jerusalimu u prostoru crkve, kada nisu otvorili srce ni za prvog komsiju i empatisali sa njim, a kamol i za bol i patnje sveta. A kada coveka rani bol sveta u kom zivi, ostaje samo krik duse(srne) koja shvata da raja vise nema. Justinova srna(dusa) se nije mogla ni sa cim utesiti, do Hristom. Tesko da necije srce to moze da izdrzi, zato se obicno pred tim zmuri.....a oni su beg od bola nalazili na zalost u ubistvenim porocima, ali su zasigurno bili na PUTU ka Hristu, i mozda bi ga i spoznali, i bili bi sigurno vatreni Hriiscani, Magi se pred smrt pricescivala, Sonju je droga mozda preduhitrila...No,ostavili su za sobom mirisljav trag lepote, cistote, bogoceznjivosti, iskrenosti.. Meni se recimo ne svidja nacin na koji o njima prica otac Arsenije, nekako iz pozicije vec spasenog..Ne znam,volelela sam neka njegova predavanja o molitvi, a posle sam slusala nesto o oblacenju zena, totalni trip, i nesto mi tu nije skroz autenticno...iako,ima puno toga od njega da se cuje dobrog.. вјерујем да их отац арсеније много воли,више него ми који их волимо због њиховог дјела..и вјерујем да се за њих стално моли,не из позиције спасеног већ живог који има могућност да се моли за своје упокојене пријатеље.. Нифада, -Владимир- and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 1 minute ago, Агница рече вјерујем да их отац арсеније много воли,више него ми који их волимо због њиховог дјела..и вјерујем да се за њих стално моли,не из позиције спасеног већ живог који има могућност да се моли за своје упокојене пријатеље.. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 6 minutes ago, Нифада рече Постоје и врхунски уметници који су из лавиринта разних учења,религија,наркотика изабрали нови пут и остали на њему.Исто тако постоје и они који су спознали Бога и Цркву,и нису остали у фолклору,традицији,него су "загребали" мало дубље,и људи их препознају,знам такве.Има најразличитијих примера.Но,ми увек видимо оно што желимо,одвајкада је тако. Naravno da ima autenticnih ljudi u crkvi, svetih,obozenih..pa zato smo tu zar ne? Ali mislim da takvi ljudi, ili koji su bar na tom putu, ne bi pricali o motikama u kontekstu ove teme, niti se fokusirali na njihov treutni pad kroz drogu, vec na njihovo srce koje blista i siri toplinu i sada kada ih nema medju nama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 12 minutes ago, Агница рече вјерујем да их отац арсеније много воли,више него ми који их волимо због њиховог дјела..и вјерујем да се за њих стално моли,не из позиције спасеног већ живог који има могућност да се моли за своје упокојене пријатеље.. Moguce, ja ne znam kolko neko nekoga voli, u svakom slucaju ima licniji odnos, jer ih je icno poznavao...Meni se ne dopada pozicija, intonacija, sazaljevanje..tako bar ja dozivljavam, a kazem i posle neka njegova predavanja, oblacno mi nesto bilo. Ali nije sad on tema. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 6 hours ago, Господин Дареалис рече После је изјавио "Ако се деси да у Русији буде револуција, биће сто милиона мртвих". Толико се процењује да је било жртава комунизма (Црна књига комунизма)... Zli dusi, proročka knjiga, kakvi će komunisti u Rusiji biti, i kakav će biti komunizam... "Rusiju će obuzeti demoni, i izagnaće Bog demone u svinje (komuniste), i utopiće se, a ozdravljena Rusija sješće Isusu do nogu". Bog je izabrao da progovori kroz njega, grešnog genija, svetog grešnika. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Moguce, ja ne znam kolko neko nekoga voli, u svakom slucaju ima licniji odnos, jer ih je icno poznavao...Meni se ne dopada pozicija, intonacija, sazaljevanje..tako bar ja dozivljavam, a kazem i posle neka njegova predavanja, oblacno mi nesto bilo. Ali nije sad on tema. мој доживљај је скроз другачији,али небитно,као што рече није он тема.. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 19 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече ,,Toliko je zla u svetu, a ja sam tako nezna i fina, sve su boli na mojoj grbaci, oh kako sva zla i muke i tuge ovog sveta pritiskaju moju dusu, moju veltsmerc dusu'' Jeste, samo su njenu dusu pritiskale. Inace, svet je drugaciji za sve ostale koji nemaju tako neznu dusicu kao Sonjica Savic. Samo, nos joj nije bas bio tako nezan. Heroin ga je bas lepo milovao. Sva ova prica je apologija jedne snobisticke sujete, beOgradjanske. Polako, polako sa osudama brate, umjetnici mnogi, propali ljudi, zbog pića ili na heroinu (pa i mnogi obični ljudi u istom) i shizofreni jesu baš takve, nježne, svilene duše, koje ovaj svijet melje, koje nisu za ovaj svijet... Heroin i shizo jesu odbrana od zlog svijeta, onima koji nisu uspjeli vidjeti Boga, a demone su vidjeli i osjećali itekako... Aleksandar Stojkovic је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 О себи и својим пријатељима понешто у овој емисији говори о.Арсеније "Памтим то време када сам био са свим тим мојим вољеним пријатељима и другарицама,колико смо тешко пострададали,знате,да нисмо знали прави пут.То не значи да се нисмо требали бавити музиком, rock and roll-ом,уметношћу,али је све то требало да буде оплемењено духовношћу,знате ми смо ту лутали лажним духовностима које су нас нажалост покосиле.",каже између осталог у овом интервјуу.Говори о својим пријатељима,члановима ЕКВ,помиње и Соњу Савић,као о Боготражитељима који нису нашли прави пут,али верује да ће Бог бити према њима милостив.Лепа прича Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука