Ћириличар Написано Септембар 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 Добро, ово већ мислим да је општепознато: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 Ove Bugarke su jos golije nego nase pevaljke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 1 hour ago, Agnostik рече Ove Bugarke su jos golije nego nase pevaljke. Куцај "Гергана - Последна вечер". Нема на чему Juanito and Agnostik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 У Србији се пјесма овако пјева: Но, Алекса Шантић је још прије више од 100 година забиљежио ( препјевао такорећи ) ово: JELA Ko poškropi tvoje kose, Jelo, Ko orosi tvoje lice b'jelo? "Jutros stajah ispod jorgovana, Pa me rosa pokapa sa grana". Pravo kaži, a ne laži nani, Gdje su, šćeri, sa grla đerdani? "Što bih ti se, majko, krivo klela? Jutros sam se na jorgovan pela. Za đerdan mi zape rosna grana, Pa se prosu ispod jorgovana". Moja šćeri, moja tugo, jao, A ko ti je njedra raskopčao? "Rano zorom, ne karaj me, mati, Ja u baštu odoh ruže brati; Sa sevlije plahi vjetar prhn'o Pa mi, majko, sva njedra razgrn'o". Što su mutne tvoje oči tako? "Noćas nisam zaspala nikako, Negdje slavuj pjevaše sa grane Pa ga slušah sve do zore rane". A zašto ti plam uz lice bije? Jao, šćeri da vrućica nije? "Nije majko! ta što bih ti krila! Maloprije kod vatre sam bila. "Plaha vatra udari u lice, Pa mi s toga gore jagodice". Hajd' na izvor, rashladi se, Jelo, Umi lice i to grlo b'jelo. "Hoću majko!..." Curi srce bije, Gust jorgovan mlado momče krije... " А има и препјевана на гусле, наравно ова херцеговачка верзија: Agnostik, Натан, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 @Ћириличар Морам те разочарати што се тиче ове нумере "Боже правде" и ове Њемачке нумере. Нису исте. Да, звуче слично. Звуче слично јер имају исту мјеру и крећу из исте интонације и свечано се пјевају (као и свака химна) Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 1 hour ago, Биљана рече Да, звуче слично. Звуче слично јер имају исту мјеру и крећу из исте интонације и свечано се пјевају (као и свака химна) Сад ме занима да ли је музика инспирисана химном Хабзбурговаца Мислим, има и овај случај, па ме зато не би зачудило: Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 On 9/6/2016 at 16:15, Ћириличар рече Аница, книнска краљица или Над Краљевом жива ватра сева? А има и ова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 10 minutes ago, Ћириличар рече Сад ме занима да ли је музика инспирисана химном Хабзбурговаца Мислим, има и овај случај, па ме зато не би зачудило: Па може бити да јесте инспирисана. Мало дорађена и то је то Иначе, мени су све химне лијепе. И волим да пјевам химне. Све су јаке, свечане и тако се и изводе и то онда оставља утисак на слушаоце А што се тиче овог другог случаја исти су у бобу. Е, сад, ко је од кога преписао.......... Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 Биљана and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 1 hour ago, Биљана рече Па може бити да јесте инспирисана. Мало дорађена и то је то Иначе, мени су све химне лијепе. И волим да пјевам химне. Све су јаке, свечане и тако се и изводе и то онда оставља утисак на слушаоце А што се тиче овог другог случаја исти су у бобу. Е, сад, ко је од кога преписао.......... Ту се водим принципом "изем ти Енглезе", тако да предност дајем Кајзеру А иначе, од свих химни ипак... једна је Марсељеза и ниједна јој не може ни прићи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 Па каже: Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука