Данче* Написано Август 31, 2016 Пријави Подели Написано Август 31, 2016 Početak školske godine bacio je u brigu roditelje u Srbiji. Za kupovinu udžbenika i školskog pribora roditelji sa dvoje i više dece moraće da izdvoje i celu prosečnu platu. Glumica Ljiljana Blagojević smatra da će uskoro u školu ići samo bogati. Mnogi se pitaju kako će preživeti polazak dece u školu, dok drugi odlaze do banaka da uzmu kredit kako bi kupili sve neophodno za školovanje svoje dece. U nastavku pročitajte kakav to kredit nude banke i šta na to kažu Srđan Dragojević i Ljiljana Blagojević. S obzirom na to da se cene udžbenika kreću od 8.000 dinara u nižim razredima osnovne škole do čak 12.000 u višim, roditelji sa malim primanjima prinuđeni su da se zaduže kako bi njihovi mališani opremljeni započeli novo školsku godinu. Banke već imaju pripremljene kredite za kupovinu udžbenika i školskog pribora.Režiser Srđan Dragojević začudio se kada je video da banke za udžbenike i školski pribor nude kredite i napomenuo da je u Srbiji školovanje nekada bilo besplatno. Glumica Ljiljana Blagojević napisala je na Tviteru da je tako nešto i slutila. – U školu će ići samo bogati- napisala je glumica. Izvor: Slobodni Mediji АлександраВ and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 31, 2016 Пријави Подели Написано Август 31, 2016 Nista novo. Secam se kad su moja deca isla u skolu (mladji je zavrsio srednju 2009.), sveske su kostale 15 dinara. Kad nadjes, na buvljaku ili na nekoj akciji, koje su tada bile retke, za 12, 13, mozes da se smatras srecnikom. Rancevi su bili oko 800 din. U osnovnoj je postojala opcija da se knjige naruce preko skole i plate u ratama. Mada je i to bilo skupo, pa smo smo najcesce kupovali polovne. Hmmm, sveske sad dodju jos jeftinije. O fakultetu da ne pricam, jos nismo skroz izasli iz kredita, a stariji zavrsio, mladji ima jos nekoliko ispita. Драшко, АлександраВ, Биљана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 31, 2016 Пријави Подели Написано Август 31, 2016 Ranije su deca koristila polovne knjige od brace ... sestara ... rodjaka ili komšija ... Lektira se pozajmljivala iz biblioteke ..Deca su bila skromna .... Nijedno dete nije imalo toliko olovaka i bojica kao danas ... A sada ja u svoj kuci posedujem 3 kutije za cipele pune drvenih bojica ... Gledam u njih kao hipnotisana i pitam se da li je to moguće ... A da li je bar neko naučio da crta ? Nije niko ... Deca vise ne žele ni obične sveske ... Žele neke posebne ... Tu su sada i mobilni telefoni ... A u školama se deca svadjaju zbog tih stvari -Ko ima bolji telefon ... I čiji tata vozi kakav auto ... Imala sam prilike da slušam te razgovore ... Jedno dete kaže - Moj telefon košta toliko ... drugo ... Moj ovoliko ... Moj tata ovo ... Drugi ... A moj tata ono .... Moj tata je jači od tvog tate ... Nije ... E baš jeste .... Данче*, Sanja Т., Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 31, 2016 Пријави Подели Написано Август 31, 2016 4 minutes ago, Arsenija рече Ranije su deca koristila polovne knjige od brace ... sestara ... rodjaka ili komšija ... Lektira se pozajmljivala iz biblioteke ..Deca su bila skromna .... Nijedno dete nije imalo toliko olovaka i bojica kao danas ... A sada ja u svoj kuci posedujem 3 kutije za cipele pune drvenih bojica ... Gledam u njih kao hipnotisana i pitam se da li je to moguće ... A da li je bar neko naučio da crta ? Nije niko ... Deca vise ne žele ni obične sveske ... Žele neke posebne ... Tu su sada i mobilni telefoni ... A u školama se deca svadjaju zbog tih stvari -Ko ima bolji telefon ... I čiji tata vozi kakav auto ... Imala sam prilike da slušam te razgovore ... Jedno dete kaže - Moj telefon košta toliko ... drugo ... Moj ovoliko ... Moj tata ovo ... Drugi ... A moj tata ono .... Moj tata je jači od tvog tate ... Nije ... E baš jeste .... Uvek je bio materijalni momenat uzrok svadje Ja sam zavideo onima kojo su imali Nike toliko da sam iz muke napravio dve nalepnice u obliku Nike od nekog textila i zalepio ih oho lepkom na patike -Владимир-, Arsenija, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 31, 2016 Пријави Подели Написано Август 31, 2016 1 minute ago, Драшко рече Ja sam zavideo onima kojo su imali Nike toliko da sam iz muke napravio dve nalepnice u obliku Nike od nekog textila i zalepio ih oho lepkom na patike Secam se da si pisao o ovome. Kreativnost i snalazljivost ti nije manjkala. Eeee, deca... Samo da se ta uobicajena decja zavist ne pretvori u gorcinu, i ne ostane u njima. Драшко, Sanja Т., Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 31, 2016 Пријави Подели Написано Август 31, 2016 27 minutes ago, Arsenija рече Ranije su deca koristila polovne knjige od brace ... sestara ... rodjaka ili komšija ... Управо то. сада је банда дозволила и обавезала родитеље да сваке године купују нове књиге... 23 minutes ago, Драшко рече Lektira se pozajmljivala iz biblioteke Може и сада, али нажалост више није обавезна... -Владимир-, Arsenija and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука