Jump to content

И БиХ је након Хрватске и Србије добила жену војног летача

Оцени ову тему

Препоручена порука

Након РЗ и ПЗО Хрватске која у свом саставу има месчини 3 жене пилота (две на хеликоптерима и једну на ЦЛ-415-популарном "Канадеру"), те РВ и ПВО Србије која такође у својим редовима има три пилоткиње (једну на хеликоптеру и две на авионима) и ОС Босне и Херцеговине, односно њихова Бригада ВС и ПВО је добила прву жену летача.

20160826164353_384674.jpg

Реч је о поручнику Тањи Крстовић

Тања Крстовић је Бањалучанка која боље познаје Ми-8Т хеликоптер од ајлајнера, сјенила и ружа за усне. На први поглед Тања се доима као и свака дјевојка.

Но, оно што је издваја од осталих је њено врло специфично занимање и љубав коју гаји према свом послу. Поручник је Оружаних снага Босне и Херцеговине и обавља дужност командира контроле квалитета у 1. хеликоптерском сквадрону Бригаде ваздушних снага и противваздушне одбране. Завршила је Ваздухопловну војну академију али и додатне обуке, те стекла звање инжењера летача.

Њен радни дан се огледа у одржавању ваздухоплова, прегледима хеликоптера и летачким активностима. Тања каже како је посао који обавља јако одговоран и изазован али да уз професионални приступ и посвећеност није тешко, напротив.

„Заиста не могу замислити да радим било шта друго осим овога. У Оружаним снагама Босне и Херцеговине сам се пронашла. Некако сам ојачала свој карактер и личност. Поред тога што смо обучени да одговоримо свим војним задацима, неријетко исказујемо и хуманост, те служимо нашим грађанима у ванредним ситуацијама као што су пожари, поплаве и велики снијегови. Лијеп је осјећај помагати другима, и знати да се уз нас осјећају сигурније“, каже Тања Крстовић.

Независне

Подели на овим сајтовима

А ја се већ почех чудити одакле Босни авиони, кад оно хеликоптер :D

Подели на овим сајтовима

Kako su iritantni ovi novinski naslovi... Cudo nisu rekli 'bolje vozi helikopter nego sto kuva'.

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Дијана. рече

Kako su iritantni ovi novinski naslovi... Cudo nisu rekli 'bolje vozi helikopter nego sto kuva'.

А ја читам тај наслов и покушавам да се сетим која је то летелица "ајлајнер". 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...