Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Selkoba, понављам од данас пост :

Zli će zauvijek biti predmet srdžbe i gnjeva Božjega u paklu."

Ово је пример да не треба буквално тумачити Св. Писмо.

Јер Бог не може да има срџбу и гнев, зато што он обитава у апсолутном блаженству, савршенству, срећи, радости, животу,......Он нема потребе за негативним атрибутима. Ова реченица је пример тзв. "антропоморфизма Бога" - придавање људских особина Богу.

Пазите овде : ако би Бог учио људе да праштају , да се не гневе и срде једни на друге,да буду савршени  а ОН сам као БОГ поседује такве особине, онда би такав Бог у најмању руку био лицемер и неискрен, јер нас тера да не радимо нешто а он сам то чини.

Закључујем, да доста има антропомарфизма у Библији, али мислим да још више тога има у Исламу. 170fs799081

Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Brate Solomon mi razumijemo to što vi govorite i vi imate pravo da tumačite vašu knjigu i bolje je poznajete od nas što je i prirodno, samo onda morate shvatiti da i vi ne poznajete našu knjigu Kuran i nemojte da vi nas učite tumačenju Kurana niste za to kompetentni!Ovdje smo koristili isti metod u pisanju kao i vi kada smo govorili o terorizmu!Mi kažemo jedno a ti brate i Zvonko zapeli ko dva šejhul islama i pokušavate nas učiti našoj knjizi i tumačenja iste!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Selkoba, понављам од данас пост :

Zli će zauvijek biti predmet srdžbe i gnjeva Božjega u paklu."

Ово је пример да не треба буквално тумачити Св. Писмо.

Јер Бог не може да има срџбу и гнев, зато што он обитава у апсолутном блаженству, савршенству, срећи, радости, животу,......Он нема потребе за негативним атрибутима. Ова реченица је пример тзв. "антропоморфизма Бога" - придавање људских особина Богу.

Пазите овде : ако би Бог учио људе да праштају , да се не гневе и срде једни на друге,да буду савршени  а ОН сам као БОГ поседује такве особине, онда би такав Бог у најмању руку био лицемер и неискрен, јер нас тера да не радимо нешто а он сам то чини.

Kad kazemo da je Bog ljubav ne smijemo pomisliti na ljubav kao ljudsku osobinu naravno.Ali je i ljudi posjeduju.

Allah swt kaze

Kuran 112

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

1. Reci: "On je Allah – jedan!

2. Allah je Utočište svakom!

3. Nije rodio i rođen nije,

4. i niko Mu ravan nije!"  

Niko nije kao Bog.Sve osobine koje Allah swt posjeduje ne smijemo pojmiti kao ljudkse iako ih posjeduje:Milostivi,Samilosni,Pravedni(ima ih 99 koje mi znamo-ostale na Allah swt nije dao da znamo)

A jedna osobina je i da je Pravedni-znaci na Sudu sudi pravedno-nagradjuje i kaznjava

A to Isus govori i u Bibliji u svim navedenim stihovima

Ako su ovi stihovi антропоморфизма Бога onda

1. Jevreji i Rimokatolici to potpuno pogreso shvataju kao Boziju kaznu

2.Kod vas  Mora za svaki ovakav stih da postoji pojasnjenje kod vas u Svetom Predanju

Smile rece u jednom Postu da Biblija ne daje konkretno pojasnjenje za sve zato mora Sveto Predanje da to pojasni.

Jer kako onda da narod koji cita Evandjelja to da shvati

Isus kaze ljudi ako ne vjerujete ceka vas kazna.I to u mnogim stihovima.Kako onda da se to pojasni covjeku Ako covjek pita rimokatolika ovaj kaze Bozija kazna a ako naleti na nekog od vas onda je suocen sa антропоморфизма Бога.Kome da vjeruje ili jos bolje ako ima srece kog ce prvog pitati.

Подели на овим сајтовима

Vi govorite ljudi nije tio značenje a mi kažemo jeste i ispada da je jedna od dvije strane ovdje nerazumna po tom pitanju!

Ja sam razumio vaše vjerovanje po pitanju zla i pakla kroz razgovor sa dva kompetentna stručnjaka u vašoj vjeri bratom Ljubišom i bratom Aleksandrom!Meni je sve jasno mada ja smatram da je vaše mišljenje totalni promašaj!

Poštujući vaše vjerske osjeečaje!

Ono što sam razumio po pitanju vašeg vjerovanja u pakao jeste da niste svi jedinstveni u tom vjerovanju što je posljedica nedovoljne opisanosti pojma paklau Novom zavjetu!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ono što me još zbunjuje kao čovjeka jeste bog ljubav a zbog ljubavi dozvoljava da se nad njim zlo čini!

Bog ljubav a njegovi sljedbenici se protjeruju i ubijaju da li je to za njih iskušenje?

Bog ljubav a toliko nesreća na ovom svijetu!

Kako to da Bog koji silno voli dozvoljava da se tako nešto desi njegovim ljubljenim?

Koji je smisao kod vas života na ovom svijetu?

Itd

Nebitno ovdje po ovom ostaje jedino da konstatujem:Vama vaša vjera a meni moja!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Naš stav po ovom pitanju je opet neprihvatljiv za vas a on je:

Bog je stvorio dobro i zlo!Stvorio je Raj i Pakao

Zlo je stvorio kao iskušenje ljudskom rodu ali im je dao slobodnu volju da čine ono što hoće!

Ako ne vjerujemo da je bog stvorio i zlo to kao da kažemo da ga je neko drugi stvorio i onda dobijemo još jednog Boga!Stav o vome je već napisan i sa vaše i sa naše strane i svako izgleda ostaje pri svojim stavovima!Ali sam ubjeđen da kada bi rekli za pakao ono što ste rekli da veliki broj vaših vjernika bi se usprotivio takvome stavu!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Енизе, погледај ову анегдоту а Ајнштајну, па ћеш схватити и наше поимање зла:

http://www.youtube.com/watch?v=SwmAjQr9FdQ&feature=PlayList&p=CCE5A16B4E7625C7&playnext_from=PL&playnext=1&index=13

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Ono što sam razumio po pitanju vašeg vjerovanja u pakao jeste da niste svi jedinstveni u tom vjerovanju što je posljedica nedovoljne opisanosti pojma paklau Novom zavjetu!

Види, неразумевања св. Књиге има код муслимана, само да разјаснимо. 170fs799081

Ето, питање џихада. Како га талибани доживљавају а како ви мирољубиви муслимани?

Такође, то важи и за питање неверника. како ви а како талибани?

Подели на овим сајтовима

Bez gledanja ću reći kako vjerujete a ako griješim ispravite me:

Bog je dobar, pozitivan u potpunosti i od njega dolazi dobrota ljubav, i sve što je pozitivno!

Ako bi Bog stvorio nešto negativno poput zla onda bi to po vama značilo automatski da je i on zao!

Pakao kod vas nije dovoljno definisan u stihvima vaše knjige ali ga vi tumačite kao udaljenost od ljubavi Božje (nekakav vid unutrašn jeg nemira)

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...