Jump to content

Koji su razlozi odbojnosti prema Islamu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pored ostalih stvari u Islamu mi se ne sidja odnos coveka i Boga. To je odnos roba i gospodara. Covek uvek ostaje sluga. Nema onog Oca hriscanstva na koga se mozes osloniti. Mesa Selimovic u knjizi Dervis i smrt to najlepase opisuje. Kada dervisu dolazi otac da trazi od dervisa da moli za brata dervis u tom trenutku ima potrebu ,parafraziracu, da se osloni na oceve grudi kao sto je to cinio kada je bio mali. Time je Mesa stvarno pokazao svu tugu islama nemas Boga da se na njega oslonis.

Drugo Bog islama se ne pojavljuje. Nema epifanije. Ne javlja se svojim vernicima. On zauvek ostaje dalek. Cak i kada dospu u raj cak ni tada nece moci da ga vide vec im za utehu sprema pilave koje ce sluziti device sa krupnim ocima. Jednom recju umesto uzivanja u Bogu telesna uzivanja.

Bog islama je usamljen. Od vecnosti je usamljen i to prenosi i na svoje vernike. Samoca je najgora muka islama.

Bog islama vara. Npr. kaze se kada su Jevreji hteli da razapnu Isusa da ga je Bog sakrio a da im je postavio nekog drugog. Meni je skandal da Bog radi tako nesto.

Onda mi je problem to sto govore o Muhamedu kao najvecem proroku a ne o Isusu. Iako mu priznaju mnogo toga i da je ucinio mnogo vece stvari od Muhameda oni ipak govore da je Muhamed veci.

Interesantno je da raj nije predvidjen za zene tj da one uzivaju vec samo muskarci.

Nevolim ni njihovo verovanje u sudbinu.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

imam mnogo razloga ali navešću nekoliko:

poligamija (meni nikad shvatljivo)

fanatizam

copy-paste Novog zaveta

Muhamedova ženidba devetogodišnjom devojčicom ?!

nepostojanje dokaza da je Muhamed prorok (kad je imao vizije padao je u epileptične napade)....

I kao što je rekao naš voljeni vladika Nikolaj Žički (za one koji ne znaju dupli doktor nauka) u Teodulu:islam je sekta zasnovana na osnovama hrišćanstva.

U nemogućnosti da zaustavi srpsko prodiranje, a na suprotnoj strani opasno ugrožen u Maloj Aziji od Turaka Seldžuka, Andronik Drugi se odlučuje da Milutinu da za ženu svoju mlađu sestru Evdokiju, kojoj je bio umro muž. Dok je Milutin bio oduševljen ovim predlogom Vizantinaca, Evdokija nije htela ni da čuje o udaji! Uplašen ljutnje koja se mogla očekivati, i obnavljanja neprijateljstava, što je veliki broj srpske vlastele stalno tražio, romejski car se odlučuje na očajnički korak: srpskom kralju ponudio je za ženu svoju petogodišnju kćer Simonidu.

Prema beleženju Nićifora Grigore saznajemo da je car Andronik postavio uslov da mala Simonida posle venčanja bude odgajana na srpskom dvoru dok ne odraste, tj. dok ne napuni 12 godina. Grigora, međutim, dalje tvrdi da se Milutin nije držao tog dogovora.

Pgledaj dom svoj andjele :)

Pligamija je Kuranom regulisana. islam nije ni gori ni bolji od odstale dve monoteisticke religije, ali ima veliki

problem sto nikada nije reformisan pa tako i dan danas imamo i pravni sistem koji je u koliziji sa sekularnim

drustvenim sistemima novijeg vremena.

Подели на овим сајтовима

U nemogućnosti da zaustavi srpsko prodiranje, a na suprotnoj strani opasno ugrožen u Maloj Aziji od Turaka Seldžuka, Andronik Drugi se odlučuje da Milutinu da za ženu svoju mlađu sestru Evdokiju, kojoj je bio umro muž. Dok je Milutin bio oduševljen ovim predlogom Vizantinaca, Evdokija nije htela ni da čuje o udaji! Uplašen ljutnje koja se mogla očekivati, i obnavljanja neprijateljstava, što je veliki broj srpske vlastele stalno tražio, romejski car se odlučuje na očajnički korak: srpskom kralju ponudio je za ženu svoju petogodišnju kćer Simonidu.

Prema beleženju Nićifora Grigore saznajemo da je car Andronik postavio uslov da mala Simonida posle venčanja bude odgajana na srpskom dvoru dok ne odraste, tj. dok ne napuni 12 godina. Grigora, međutim, dalje tvrdi da se Milutin nije držao tog dogovora.

Pgledaj dom svoj andjele :)

Pligamija je Kuranom regulisana. islam nije ni gori ni bolji od odstale dve monoteisticke religije, ali ima veliki

problem sto nikada nije reformisan pa tako i dan danas imamo i pravni sistem koji je u koliziji sa sekularnim

drustvenim sistemima novijeg vremena.

Ima nekoliko zamerki na to tvoje pisanije. Milutin nije nju ni takao a to se i vidi po onome sto ga je volela do zadnejg trenutka zivota. Osim toga Milutin je tada bio vec u prilicnom godinama koje mu nisu dozvoljavale takve aktivnosti. Brak je bio cisto politicka stvar. 

Muhamed je se u Ajsu zaljubio dok je imala 4 godine da bi posle muslimani prepravili taj spis na 14. Taj brak sa Ajsom nije bio politicki.. Islam je veliko zlo i tolerantan je samo kada je u manjini.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ima nekoliko zamerki na to tvoje pisanije. Milutin nije nju ni takao a to se i vidi po onome sto ga je volela do zadnejg trenutka zivota. Osim toga Milutin je tada bio vec u prilicnom godinama koje mu nisu dozvoljavale takve aktivnosti. Brak je bio cisto politicka stvar. 

Muhamed je se u Ajsu zaljubio dok je imala 4 godine da bi posle muslimani prepravili taj spis na 14. Taj brak sa Ajsom nije bio politicki.. Islam je veliko zlo i tolerantan je samo kada je u manjini.

Pa od kud mi znamo ko je koga i kako ,kada takao?

Ajsha je takodje volela Muhameda, zapravo je ona i na neki naci i autor Kurana.

Zasto mislis da je Muhamed bio pedofil, a nas kralj nije?

Подели на овим сајтовима

Razlog za odbojnost prema Islamu, nije Islam, kao Islam, nego vernici ili ti Muslimani. Da većinski muslimanske zemlje, samo pogledaj tu jezu, evo u Avganistanu je sada legalno da se bije žena.

A kada mi neki musliman kaže da se i u Evropi treba uvesti šerijat, dođe mi da ga gađam nekom psiklom ili nečim.

Dakle kada vidim kakva strahota vlada tamo gde vladaju muslimani, kako Islam da mi ne bude odbojan i ogavan?

Подели на овим сајтовима

Meni se licno islam svidja samo iz jednog razloga. Znam da cete da me ubijete i to ne nezno, al nek vam bude :)

Vernik ne mora da ima posrednika izmedju sebe i Boga.

Ne mora da ima ni hram niti nekog svestenika za kojim ce ponavljati molitvu.

Подели на овим сајтовима

Meni se licno islam svidja samo iz jednog razloga. Znam da cete da me ubijete i to ne nezno, al nek vam bude :)

Vernik ne mora da ima posrednika izmedju sebe i Boga.

Ne mora da ima ni hram niti nekog svestenika za kojim ce ponavljati molitvu.

A ko će onda pare da ti uzima? Ne ide bez posrednika.

Подели на овим сајтовима

Razlog za odbojnost prema Islamu, nije Islam, kao Islam, nego vernici ili ti Muslimani. Da većinski muslimanske zemlje, samo pogledaj tu jezu, evo u Avganistanu je sada legalno da se bije žena.

A kada mi neki musliman kaže da se i u Evropi treba uvesti šerijat, dođe mi da ga gađam nekom psiklom ili nečim.

Dakle kada vidim kakva strahota vlada tamo gde vladaju muslimani, kako Islam da mi ne bude odbojan i ogavan?

Da, tako je danas, ali samo do pre cetrdesetak godina i to vekovima nije bilo tako.

Taj islam koji mi na Balkanu poznajemo samo od Osmanlija i nema mnogo veze sa pravim islamom.

Osmanlije su jedini zavojevaci u istoriji sveta koji su religiju preuzeli od osvojenih i

onda su je razvodnili, prilagodili svojim zeljama i potrebama tako da su svi oni prilicno prezreni

od recdimo Saudijaca i nekih pravih vehabija.

Islam se nije nametao ognjem i macem. Jevreji su hiljadama godina ziveli, radili, niko ih nije

maltretirao bas u islamskim zemljama. Hriscani su smislili pogrome i mrznju prema Jevrejima.

Подели на овим сајтовима

Pa od kud mi znamo ko je koga i kako ,kada takao?

Ajsha je takodje volela Muhameda, zapravo je ona i na neki naci i autor Kurana.

Zasto mislis da je Muhamed bio pedofil, a nas kralj nije?

Pa vec ti odgovorih ali ne vredi tebi pisati. Ti imas velikih problema sa sama sobom. Od sada ti vise necu odgovarati.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Pa zato što je to NAŠ kralj, prosto i jednostavno.

Nasla vreca zakrpu!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Pa vec ti odgovorih ali ne vredi tebi pisati. Ti imas velikih problema sa sama sobom. Od sada ti vise necu odgovarati.

A kad si ti meni pisao?

Ja s tobom bas i nemam neki dijalog, slucajno uzmem neki tvoj post, ali i ja cu se uzdrzavati.

Ipak i ja imam pravo da biram :D

Подели на овим сајтовима

Nasla vreca zakrpu!

Znaš kako nije prva tema da pišem o top mentalitetu hrišćana u Srbiji (ne svih naravno), da je sve što je naše iznad ostalog i zaslužuje više pažnje, poštovanja, razumevanja ne samo od nas samih, nego od celog sveta i svih ljudi, bili oni hrišćani ili ne.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...