florenntina Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 15 minutes ago, Тања1 рече Такође сам се на неком месту дотакла теме о изложбама великих уметника коjи су били болесни у уму, уметници од шизофреније. Ради се од когнитивној дезинхибицији", како психолози кажу - или више порознoj психи и оштећеном менталном филтеру. Ово је по мом мишљењу такође прожето тиме и није ни чудо да је уметник своју оптерећену осетљивост користио као део свог радног алата. Користио своје менталне проблеме у уметности. Страх од смрти? Мада ја и даље мислим да је главни мотив новац. I ja mislim da je osnovni motiv novac. Umetnost je jos od onog pisoara postala u najvecoj meri obican biznis... Da ne duljim, ovde je jedan komentar koji nije los a tice se teme... https://sociosferablog.wordpress.com/tag/disanov-pisoar/ Inace, ima i jedan dokumentarac, najbolji koji sam pogledala u zivotu na tu temu. Pokusacu da ga iskopam pa kacim na forum. Jako je lep i poucan. АлександраВ, Sanja Т. and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 hour ago, Ayla рече Svidjelo mi se posebno ovo... žena i ptica...ona joj polijeće sa dlanova. Pustila je tu pticu... Ovaj momenat ne doživljavamo ovako, a sigurna sam da svakom (sami) pogled na tako nešto izaziva osmijeh i sreću. Ali ovdje estetika ne igra ulogu...vidimo anatomiju, i zgražavamo se. Да, само што спознаја да је и ово дио наше стварности не доноси неко дубље значење. Зато мени ово не може бити лијепо. "Сви смо кост и кожа". Да, супер, али нисмо само то. И онда, која је поента осим спознавања једног једноставног дијела наше комплексне реалности. Лично, ово не испуњава моја очекивања и моје услове, али ако је ово намјера умјетника, мислим да је вриједно донирати своје тијело у ту сврху. Није само материјална и медицинска помоћ једина валидна помоћ. Обогаћивање људског ума и духа је такође вриједно, али то тако лако заборављамо. Рекли би хришћани да је то због наше "пале природе" па не видимо даље од свог прста ( материјалног ). Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 Управо сада, Ћириличар рече Да, само што спознаја да је и ово дио наше стварности не доноси неко дубље значење. Зато мени ово не може бити лијепо. "Сви смо кост и кожа". Да, супер, али нисмо само то. И онда, која је поента осим спознавања једног једноставног дијела наше комплексне реалности. Лично, ово не испуњава моја очекивања и моје услове, али ако је ово намјера умјетника, мислим да је вриједно донирати своје тијело у ту сврху. Није само материјална и медицинска помоћ једина валидна помоћ. Обогаћивање људског ума и духа је такође вриједно, али то тако лако заборављамо. Рекли би хришћани да је то због наше "пале природе" па не видимо даље од свог прста ( материјалног ). Ništa ne bih dodala ovome. To je to ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 11 minutes ago, -Владимир- рече То је то онда. Однос двоје људи у који нико нема право да се меша. Има однос и са жирафу. Огулио је ко јабуку. Извор/KIlde aliluja, АлександраВ, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 hour ago, Тања1 рече Има однос и са жирафу. Огулио је ко јабуку. Извор/KIlde Има нека емисија, мислим на ДИскаверију, гдје гуле животиње и показују њихову анатомију. Била је и жирафа Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 Боже сачувај који болешљив ум! Sanja Т. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 minute ago, Тања1 рече Има однос и са жирафу. Огулио је ко јабуку. ...i popeo je na palmu. Misliš da je žirafa to mogla priuštiti sebi tokom života? Sretna žirafa Тања1 and aliluja је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 9 minutes ago, Suncokret54 рече ... прво нам је драна кожа ради наношења бола, потом су хтели да виде шта је испод ње, сада нам је деру из досаде... ко ће оспорити напредак... еволуција... прогрес... није шала 21. век, не никако није шала... спаси нас Боже, и помилуј... Hoće, hoće...garant ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 За разлику од ове изложбе, која има неког смисла, погледајмо великане из супер тешке категорије: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 4 minutes ago, Ayla рече ...i popeo je na palmu. Misliš da je žirafa to mogla priuštiti sebi tokom života? Sretna žirafa Аха, зато је попео на палму, ето слабо капирам. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 Управо сада, Тања1 рече Аха, зато је попео на палму, ето слабо капирам Misliš da postoji drugi razlog? Ma, neeeeee.... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 hour ago, Ayla рече Misliš da postoji drugi razlog? Ma, neeeeee.... Зар је разлог потребан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 4 hours ago, Muramasa рече Moje će biti predato visokoj peći, jer mi ne pada na pamet da budem hrana za bakterije i crve. Pepeo je daleko čistiji i higijenskiji. jesi skrtac florenntina, Тања1, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 Управо сада, Ћириличар рече Зар је разлог потребан? Za umjetnost? I tu si u pravu. Ne! ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 hour ago, Ayla рече Za umjetnost? I tu si u pravu. Ne! За умјетност, али ни за људску лудост Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука