Jump to content

Umetnost ili povreda ljudskog dostojanstva?

Оцени ову тему

aliluja

Препоручена порука

15 minutes ago, Тања1 рече

Такође сам се на неком месту дотакла теме о изложбама великих уметника коjи су били болесни у уму, уметници од шизофреније. Ради се од когнитивној дезинхибицији", како психолози кажу - или више порознoj психи и оштећеном  менталном филтеру. Ово је  по мом мишљењу такође прожето тиме и није ни чудо да је уметник своју оптерећену осетљивост користио као део свог радног алата. Користио своје менталне проблеме у уметности. Страх од смрти? Мада ја и даље мислим да је главни мотив новац.

I ja mislim da je osnovni motiv novac. Umetnost je jos od onog pisoara postala u najvecoj meri obican biznis... Da ne duljim, ovde je jedan komentar koji nije los a tice se teme... https://sociosferablog.wordpress.com/tag/disanov-pisoar/

Inace, ima i jedan dokumentarac, najbolji koji sam pogledala u zivotu na tu temu. Pokusacu da ga iskopam pa kacim na forum. Jako je lep i poucan.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

1 hour ago, Ayla рече

Svidjelo mi se posebno ovo... žena i ptica...ona joj polijeće sa dlanova. Pustila je tu pticu...
Ovaj momenat ne doživljavamo ovako, a sigurna sam da svakom (sami) pogled na tako nešto izaziva osmijeh i sreću. Ali ovdje estetika ne igra ulogu...vidimo anatomiju, i zgražavamo se.

Да, само што спознаја да је и ово дио наше стварности не доноси неко дубље значење. Зато мени ово не може бити лијепо. "Сви смо кост и кожа". Да, супер, али нисмо само то. И онда, која је поента осим спознавања једног једноставног дијела наше комплексне реалности. Лично, ово не испуњава моја очекивања и моје услове, али ако је ово намјера умјетника, мислим да је вриједно донирати своје тијело у ту сврху. Није само материјална и медицинска помоћ једина валидна помоћ. Обогаћивање људског ума и духа је такође вриједно, али то тако лако заборављамо. Рекли би хришћани да је то због наше "пале природе" па не видимо даље од свог прста ( материјалног ).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Да, само што спознаја да је и ово дио наше стварности не доноси неко дубље значење. Зато мени ово не може бити лијепо. "Сви смо кост и кожа". Да, супер, али нисмо само то. И онда, која је поента осим спознавања једног једноставног дијела наше комплексне реалности. Лично, ово не испуњава моја очекивања и моје услове, али ако је ово намјера умјетника, мислим да је вриједно донирати своје тијело у ту сврху. Није само материјална и медицинска помоћ једина валидна помоћ. Обогаћивање људског ума и духа је такође вриједно, али то тако лако заборављамо. Рекли би хришћани да је то због наше "пале природе" па не видимо даље од свог прста ( материјалног ).

Ništa ne bih dodala ovome. To je to :)

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, -Владимир- рече

То је то онда. Однос двоје људи у који нико нема право да се меша. 

Има однос и са жирафу. Огулио је ко јабуку. :)

working-as-a-taxidermist-for-dr-death-87

Извор/KIlde

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Тања1 рече

working-as-a-taxidermist-for-dr-death-87

Извор/KIlde

Има нека емисија, мислим на ДИскаверију, гдје гуле животиње и показују њихову анатомију. Била је и жирафа :D

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Тања1 рече

...i popeo je na palmu. Misliš da je žirafa to mogla priuštiti sebi tokom života? Sretna žirafa :)))

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Suncokret54 рече

... прво нам је драна кожа ради наношења бола, потом су хтели да виде шта је испод ње, сада нам је деру из досаде... ко ће оспорити напредак... еволуција... прогрес... није шала 21. век, не никако није шала... спаси нас Боже, и помилуј...:)

Hoće, hoće...garant :)

Подели на овим сајтовима

За разлику од ове изложбе, која има неког смисла, погледајмо великане из супер тешке категорије:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ayla рече

Za umjetnost?
I tu si u pravu. Ne! :)))

За умјетност, али ни за људску лудост :D

pquy3.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...