RYLAH Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 58 minutes ago, Juan рече Има много начина да држава помогне да се направи тај баланс. На пример, ограничен број радних сати, обавезан годишњи одмор, из буџета (од пореза) финансирано школство и здравство итд. Свакако можемо да разговарамо о позитивним и негативнм ефектима тих регулација, али прво морамо да прихватимо чињеницу да оне постоје и да су допринеле балансу. Није тачна твоја тврдња да то тешко иде чак и и у развијеним држвама. Иде лако, али уз одређене компромисе. Са инжењерске стране, у питању је чиста оптимизација за ово или оно. Комуњаро удбашка. Juanito, АлександраВ and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 3 hours ago, Juan рече Има много начина да држава помогне да се направи тај баланс. На пример, ограничен број радних сати, обавезан годишњи одмор, из буџета (од пореза) финансирано школство и здравство итд. Свакако можемо да разговарамо о позитивним и негативнм ефектима тих регулација, али прво морамо да прихватимо чињеницу да оне постоје и да су допринеле балансу. Није тачна твоја тврдња да то тешко иде чак и и у развијеним држвама. Иде лако, али уз одређене компромисе. Са инжењерске стране, у питању је чиста оптимизација за ово или оно. Ne bih se slozila, ako sam konacno dobro razumela sta si zeleo reci. Drzava svojim sistemom moze da ti suzi ili "dozvoli" siroku slobodu izbora ali svaki pojedinac u tim okvirima sam balansira sopstveni zivot. U tom smislu, cak i da je mogucnosti izbora velika (kao u vecini razvijenih zemalja) nije lako napraviti balans. To je verovatno iskusio svaki roditelj od Srbije preko EU do Azije i Amerike i ne mislim da je u pitanju bas tako prosta optimizacija kako se tebi mozda cini. Uzmi najjednostavniji primer pa izracunaj i sam. Dva roditelja, oba rade po 8h dnevno + prosecno 1-2h prevoza (u oba pravca+put do i od vrtica) + sve druge svakodnevne stavke (od 40min do 1.5h) tipa kupanje, oblacenje, hranjenje itd. Kad stavis na papir bice ti jasno koliko prosecna porodica realno moze da provede dnevno vremena sa decom koja opet u proseku treba da spavaju 10h dnevno. Ja ti pisem o sopstvenom iskustvu i iskustvu roditelja koje srecem svaki dan i koji se svi odreda bore sa ovim izazovima savremenog doba. Da me ne razumes pogresno, ne zalim se i mislim da zivimo u najboljem vremenu u istoriji ljudskog roda. Samo zelim da kazem da sa mnogobrojnim benefitima koje nam je donelo savremeno drustvo postoje i odredjeni izazovi koje nije lako izbalansirati. P.S. Sto se tice mera drzave kao resenja, to ne zelim da komentarisem na ovoj temi da ne spamujem jer zahteva posebnu analizu svake navedene stavke pojedinacno i kao sto verovatno pretpostavljas-imam poprilicno drugacije misljenje od tvoga... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука