Jump to content

Војни пуч у Турској?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свашта нешто у 15-20 минута...

00:05 - Nemačka odbila da da azil Erdoganu!

23:54 - Vojska se vraća iz Iraka

23:48 - Pucnji u predsedničkoj palati!

23:44 - Helikopter puca na zgradu televizije

http://www.blic.rs/vesti/svet/vojni-puc-u-turskoj-vojska-preuzima-drzavu-pucnji-u-predsednickoj-palati-uzivo/6n084cb

Подели на овим сајтовима

Мени сва размишљања иду у правцу,да се тако нешто деси и код нас, улете у скупштину,на лицу места стреаљају 10-ак посланика (Вучића,Чеду,Мају Гојковић,Шешеља,Чанка;Кркобабића,Тадића, уф неког ћу заборавити...онда запале пинк тв, улете на Ртс и заведу вандредно стање, сутрадан хапсе све тајкуне,ктриминалце и разне друге лопуже, затим обиђу невладине организације, на лицу места стрељају Соњу Бисерко Наташу Кандић...

Баш сам се примио...:D

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:01, Ћириличар рече

Ал' опет, нека се Ердогану обило о главу. 

Само, коме је у интересу да се Ердоган скине? Конкретно. Највјеровантије Западу првенствено, али зар је постао толико непоуздан?

Expand  

Изгледа да јесте. Јер, ако погледаш натраг онда видиш да је пре свих ових тумбања Ердоган са Путином имао сијасет разговора и договора у економској сфери, са акцентом на гасовод (оно кад је пропао Јужни ток). Онда се у коло уплео Давутоглу, па је избила она криза око обарања авиона, па онда шут карта за Давутоглуа, те покушај рестаурације односа (одмах се десио онај терор. напад), да би сад уследио пуч...

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

У први мах сам помислио да је ово неки неуспели покушај али видим да се не завршава...

00.12 - Sukobi se pogoršavaju u Istanbulu!

Građani se bore sa vojskom na glavnim ulicama Istanbula, stoje ispred kamiona sa vojnicima i tenkova i ne daju im da prođu. Vojska je ispalila nekoliko hitaca u vazduh u znak upozorenja, što je još više razljutilo građane koji su nasrnuli na njih!

блиц блог

Подели на овим сајтовима

Ako je istina ovo da Endrogan trazi azil u Nemackoj.....idem sutra kuci. :takeoff:

Ovde u Nemackoj kao nema dovoljno turaka, ovih emigranata sa Bliskog Istoka, Arapa, Boga pitaj kojih sve...jos samo falim i ja i jos Turaka....

Sad cemo imati novu najezdu Turaka na Evropu...

a gde mi evropljani da se sklanjamo, gde mi da idemo...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:18, Adelaida рече

Ako je istina ovo da Endrogan trazi azil u Nemackoj.....idem sutra kuci. :takeoff:

Ovde u Nemackoj kao nema dovoljno turaka, ovih emigranata sa Bliskog Istoka, Arapa, Boga pitaj kojih sve...jos samo falim i ja i jos Turaka....

Sad cemo imati novu najezdu Turaka na Evropu...

a gde mi evropljani da se sklanjamo, gde mi da idemo...

Expand  

istina je , pakuj stvari, ili ti rijec nema tezinu, meni turci u nejmackoj ne smetaju, volim dda ih ima sto vise

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:18, Ђоле Пролеће рече

Изгледа да јесте. Јер, ако погледаш натраг онда видиш да је пре свих ових тумбања Ердоган са Путином имао сијасет разговора и договора у економској сфери, са акцентом на гасовод (оно кад је пропао Јужни ток). Онда се у коло уплео Давутоглу, па је избила она криза око обарања авиона, па онда шут карта за Давутоглуа, те покушај рестаурације односа (одмах се десио онај терор. напад), да би сад уследио пуч...

Expand  

Сад, с једне стране не могу а да ми није драго што је том неоосманлији задат овакав ударац ( још ако је истина да му је одбијен азил у Њемачкој, хихихи ), али са друге стране овакве ствари су опасне евентуално по околину, а још к томе постоји опасност да војска постане још ауторитарнија ( иако је и раније вршила пучеве, али није преузимала потпуну контролу ). Не дао Бог да сад Турска склизне у грађански рат.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:22, Ћириличар рече

Сад, с једне стране не могу а да ми није драго што је том неоосманлији задат овакав ударац ( још ако је истина да му је одбијен азил у Њемачкој, хихихи ), али са друге стране овакве ствари су опасне евентуално по околину, а још к томе постоји опасност да војска постане још ауторитарнија ( иако је и раније вршила пучеве, али није преузимала потпуну контролу ). Не дао Бог да сад Турска склизне у грађански рат.

Expand  

Ја на оваква дешавања више уопште не гледам из перспективе унутрашњих односа. То више не постоји, нема више изолованих случајева, све је повезано и део је мозаика. Више не верујем ама баш ни у какве "револуције" потакнуте борбом за слободно друштво, демократију, владавину права, и остале будалаштине којима нас пуне медији. Ми живимо у тоталитарном свету, само су форме тоталитета другачије. Терор је терор, тираније је тиранија па ма како били обојени и са које стране света долазили.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:28, Ђоле Пролеће рече

Ја на оваква дешавања више уопште не гледам из перспективе унутрашњих односа. То више не постоји, нема више изолованих случајева, све је повезано и део је мозаика. Више не верујем ама баш ни у какве "револуције" потакнуте борбом за слободно друштво, демократију, владавину права, и остале будалаштине којима нас пуне медији. Ми живимо у тоталитарном свету, само су форме тоталитета другачије. Терор је терор, тираније је тиранија па ма како били обојени и са које стране света долазили.

Expand  

Ја на то гледам са мјешовитог становишта. Мислим да страни фактор само потпали већ постојеће незадовољство у земљи, да му неке опште смјернице и онда буде весело ( као за 5. октобар ). Сад, Ердоган каже да је у питању нека исламска групација која му је супротстављена, а има центар у Пенсилванији. Е сад, ако се пламен распламса у Турској, онда задњи бастион стабилности у исламском свијету остаје Иран, који је ближи Русији него Западу. Али једно је сигурно, турска дмеократија је озбиљно уназађена овим. 

Подели на овим сајтовима

00:34 Ердоган покушао да одлети за Лондон након што му је Немачка одбила азил, јавља Ен-Би-Си.

Овај ће на крају код Путина :)

Овде иде ин ливе: 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...