Deja Vu Написано Јул 13, 2016 Пријави Подели Написано Јул 13, 2016 23 hours ago, kordun рече uzmimo da sam ja primjeran vjernik. sutra umrem, stignem u raj, tamo mi nema mame, tate, babe, koje toliko volim, ajd sto njih nema, nego kako cu bez ono pola ove administracije sa foruma sto nije stiglo u raj, pa to meni ne moze biti raj nego pakao, kako meni moze raj biti raj ako nema onih koje volim tamo, ili Gospod brise po mojoj glavi, ne bi rekao da to radi, sta vi mislite na ovu temu... Bice svi na jednom mestu, samo ce nekima to mesto i citava atmosfera biti pakao. Стефан Ђуричковић, Suncokret54, Чунга Лунга and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 Pitanje je kako ce oni koji su raju da se raduju znajuci da se njihovi bliznji muce? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 3 hours ago, Suncokret54 рече ... можда ће их заборавити, исто онако како су ови заборавили Бога... "Зар да не мрзим оне који мрзе Тебе, свом мрзошћу мрзим их, непријатељи су ми."... не верује се разумом него срцем, право знање се не открива уму пре него што се излије у срце, зато јер је Царство у срцу, а ум, ум је око... ето, нагађам... Onda se u tom slucaju ne razlikuju od tih koji su zaboravili Boga. Jer da bi voleo Boga moras da volis ljude. Da bi poznavao Boga, moras da poznajes ljude. Ako zaboravis ljude, zaboravio si i Boga. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 1 hour ago, Suncokret54 рече ... само Богом можеш волети људе, само Богом можеш познати људе, само Богом можеш заборавити људе... читај Силуана, сагледавајући Бога заборављао је све, све, све... Ne znam sta je Siluan time hteo da kaze, mozda je mislio na zaborav ovozemaljskog time sto je sagledavao Boga, sto je u redu, ali sam siguran da nikakav zaborav ljudi ne moze biti jer je to apsurdno u hriscanskom kontekstu. Ako ja zaboravim nekog, to onda znaci da ne mogu ostvariti nikakvu zajednicu sa njim, iako on postoji i tu je, sto automatski dovodi u pitanje punocu moje licnosti i moje obozenje, jer da bi se punoca licnosti ostvarila prvo je potrebno poznati i biti svesan ne samo bliznjih, nego i svake osobe koja je ikad zivela i zivece, ali i svih bica koje je Bog stvorio i citavog sveta, a tek potom sledi upodobljavanje i promena licnosti tako da sada sve to sto poznajes i cega si svestan volis bio to bliznji u paklu ili u raju ili covek koga prvi put vidis ili macka, pas, drvo, kamen, univerzum, jer se kroz sve to ispoljava Sin Bozji posto je citav univerzum sa svima nama Njegovo telo. Zato zaborav jedne osobe znaci zaborav Boga jer znaci zaborav Hrista. Јелена011, Suncokret54 and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 6 hours ago, grigorije22 рече Pitanje je kako ce oni koji su raju da se raduju znajuci da se njihovi bliznji muce? Pa radovaće se jer znaju da je to za njihovo dobro. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 23 minutes ago, Suncokret54 рече ... није грешка рећи парадоксално, то тврди и Софроније Сахаров... али је, за разлику од нас, Богу могуће све... тако верујемо... Pazi, paradoks i apsurd nisu isto niti su sinonimi. Apsurd je nelogicna kontradiktorna tvrdnja, a paradoks nije nego je kontraintuitivan, prkosi ljudskoj intuiciji da je nesto netacno i nelogicno, a to zapravo jeste, ali zadovoljava logiku tj. radi se o tacnom, istinitom iskazu i tvrdnji. Apsurd niti zadovoljava logiku niti intuitivnost. Cesto se mesaju ta dva i uzimaju kao sinonimi, tako da nije toliko strasno. Zato sam ja napisao da je apsurdno u hriscanskom kontekstu, jer sam hteo reci da je nelogicno i kontradiktorno reci da obozeni covek moze da zaboravi nekog, jer ako je neko obozen to znaci da ne moze zaboraviti bilo koga. Tu nema paradoksa. Uostalom Bogu nije bas moguce sve tj. ne moze da cini apsurdne radnje i da krsi logiku. Suncokret54 and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 14, 2016 Пријави Подели Написано Јул 14, 2016 Nekad je tako oBOGacujuce nauciti nesto novo... Eh, sta da se radi, no kako god bilo ne verujem u amneziju Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 13 hours ago, VaSa110 рече Pa radovaće se jer znaju da je to za njihovo dobro. Treba da uzmes neki cas kod Muramase, ne ide to ovako... -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 1 hour ago, obi-wan рече Treba da uzmes neki cas kod Muramase, ne ide to ovako... Jel ovo po principu "ko razume shvatiće" ili prosto kada nema šta pametno da se odgovori napišeš nešto kao "duhovito" da se "skrene pogled". пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 14 hours ago, VaSa110 рече Pa radovaće se jer znaju da je to za njihovo dobro. Casovi su iz trolovanja, ako to nisi razumeo... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 1 minute ago, obi-wan рече Casovi su iz trolovanja, ako to nisi razumeo.. Znači duhovito. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 1 minute ago, VaSa110 рече Znači duhovito. Pa dobro, nece valjda da skodi malo vedrine... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 27 minutes ago, obi-wan рече Casovi su iz trolovanja, ako to nisi razumeo... Ако није разумео, онда му џабе часови. Боље и да не покушава него да се брука ко Бабић у скупштини. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 30 minutes ago, -Владимир- рече Бабић мсш на овог гмаза? "Zahvaliću se i vama gospodine Vučiću, jer danas, priznajem, izlazio sam nekoliko puta iz ove sale, svi su izlazili, a vi niste, gospodine Vučiću. Vi ste bili ovde. Ja vam se divim, fizički i mentalno i bilo kako. I time ste pokazali koliko verujete u ono što govorite, koliko verujete u jedan bolji Beograd, u evropski i svetski Beograd i jednu bolju Srbiju i koliko ste spremni za tu evropsku i svetsku Srbiju i da radite." -Владимир- and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 28, 2016 Пријави Подели Написано Јул 28, 2016 On 13.7.2016. at 22:38, Deja Vu рече Bice svi na jednom mestu, samo ce nekima to mesto i citava atmosfera biti pakao. Da ne bude kao u onim Bećkovićevim stihovima-šta bi Srbin činio u Raju kad nikoga svoga tamo nema Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука