Драган_Петровић Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Биће да си изабрао неадекватну ријеч. Можда да појасниш шта за тебе значи убија па да онда наставимо. Suncokret54 and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 4 minutes ago, *Jелена* рече Sta ti je tu grozno i odvratno? Sama ideja da neko zahteva ljubav da bi bio dostojan njega, pa još veću nego prema ocu i majci, mi je jednostavno neverovatno. Svemogući, savršeni Bog koji voli svakog bezgranično, zahteva i traži da ga neko voli da bi mogao da dođe u raj (dostojan mene) mi je jednostavno ne znam neshvatljiva i u neku ruku grozna. Jednostavno mi je neshvatljivo da neko ko gaji toliku ljubav prema čoveko, kako kažete, može nešto ovako i da pomisli. Pa moja majka be zahteva nikakvu ljubav da bi mi pružila krov nad glavom i hranu, mogu da je mrzim da mi treba opet bi mi pružila isto, sa druge strane Bog koji gaji neograničenu ljubav prema čoveku ne bi uradio isto. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Sa jedne strane imam majku koja ne traži apsolutno ništa da bi mi pružila sve što ima, ni ljubav ni bilo šta, sa druge strane imam Boga koji zahteva da imam ljubav da bi mi pružio samo trunčicu onoga što može (on je neograničen zar ne), po meni je apsolutno jasno ko je osoba koju treba da volim, i koja je osoba koju ne bih trebao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 3 minutes ago, Драган_Петровић рече Биће да си изабрао неадекватну ријеч. Можда да појасниш шта за тебе значи убија па да онда наставимо. degradira, na to sam mislio, napisao sam ubija u zargonu АлександраВ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Управо сада, Suncokret54 рече ... а није невероватно да очекујеш од пса да те воли више од оца и мајке... Nisam osoba koja od bilo koga očekuje bilo šta, pa ni ljubav, pa ni od psa. Nekako se vodim živi i pusti druge da žive, nemoj ništa ni od koga da očekuješ niti tražiš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Suncokret54 рече ... а није невероватно да очекујеш од пса да те воли више од оца и мајке... Па и пас даје своју љубав несебично. Само га нахраниш, почешкаш по стомаку и он је срећан, а ништа не тражи заузврат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, Suncokret54 рече ... а није невероватно да очекујеш од пса да те воли више од оца и мајке... znaci ja kad umrem, mene ce bas da boli uvo sto tebe nece biti u raju, ja cu da vidim neke stvari dublje i bolje, napunicu srce drugim aromama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 6 minutes ago, kordun рече znaci ja kad umrem, mene ce bas da boli uvo sto tebe nece biti u raju, ja cu da vidim neke stvari dublje i bolje, napunicu srce drugim aromama Bog će napraviti robote koji liče na sve one koje ti voliš, a koji nisu uspeli da dođu do raja. Tako da ćeš ti misliti da su oni sa tobom dok će ti pravi ljudi zapravo biti u paklu. Tako da su svi serećni i zadovolji, sem možda onih što gore po paklu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Slazem se sa Akvijem... Pogledaj tamo negde od 7:15 min gde kaze sta je zadatak i u cemu je poenta...ne samo da uzrastas u dobru nego i da se spustis nazad u mrak kod onih koji i dalje sve vide u senkama, da podelis sa njima njihove muke.Na to cesto hriscani zaborave. Ne trazi se ni podvig, ni uzrastanje, samo po sebi, jer bez tog silaska u mrak ponovo, dzabe bilo. Kao sto je onom dobrom sinu bilo dzabe sve, kad je kad se bludni vratio, nije zagrlio brata i obradovao se, nego krenuo da se buni i zali. Tako i svim onima kojima vera sluzi da se naprave pravednim, da koriste to ko voli vise majku il oca, za svoje sebicne ciljeve, njima to nista ne vredi, molitva, pokloni, podvizi, sve je to isprazno bez tog vracanja mraku drugog. Tu je i objasnjenje onog dela, ko voli vecma oca ili majku, jer ta ljubav nije ljubav prava, nego covekougadjanje. Nece Hristos osuditi one koji se staraju i brinu i vole, nego one koji ispunjavaju hireve coveku da bi kupili svoj mir. Hirevi su svo ono popustanje zlu, popustanje losem, jer "ma pusti ga on je...". I to samoopravdavanje. Ne verujem u amneziju, naprotiv, u jednom trenutku svako od nas na svom putu mora ostaviti "sve svoje", da bi izasao na povrsinu. Ako postanes slobodan, greh bi bio ostati u mraku, nego izadji, nauci, otkrij, uzrasti pa se vrati. Amnezija bi bila da kad vidis sve jasno a ne u ogledalu, kazes ma dobro oni nek se sami oslobode sta ja tu mogu, ja cuvam svoj mir. Il da im dodjes i kazes "e ljudi nije to tako ja rekoh i dusu spasih". Sto se tice toga posle smrti...takodje ne verujem u amneziju, ali rekla bih u jednu vrstu spone izmedju svih nas. Da svi idemo u paketu. Jer retki su ljudi koji kad vide istinu u punoci kategoricki odbiju da je priznaju. Sad, sad se vadimo, sad se izgovaramo, strahom, tugom, razocaranoscu, neverom, svim nasim zivotnim iskustvom. Toliko toga nekom ko ne veruje moze da bude u stvari samo lazna nevera, odnosno da da su okolnosti drugacije, da je njegovo iskustvo i njegov zivot drugaciji on ne bi bio tako kategorican. Kad padnu maske mislim da cemo svi moci da prevazidjemo svoje uslovljenosti i onda mislim da ce i izbori biti drugaciji, iskreniji u svakom smislu. Jer covek je sada mnogo vise svoja okolina, svoja porodica, svoje nauceno ponasanje, nego njegova sustina. Previse oklopa i maski nosimo, a kad one spadnu i kad se pokaze sta je kome zaista na dusi mislim da ce stvari kud i kamo drugacije izgledati. Ljubav jednih prema drugima ce nas drzati zajedno, jer Bog i jeste ta ljubav. Pa makar neko mislio da nema Boga, kad ga dozivi, prepoznace ga u ljubavi prema svojima. U ljubavi koju je pruzio i ljubavi koju je primio. Mislim iskreno da su retki ljudi koji ne vole nikoga i koje niko ne voli, koji su toliko hladna srca i okoreli. aliluja, Дијана., Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Ili imam i drugu ideju, pošto je Bog svemoguć malo će da izmeni zakone tako da će ljudi biti u mogućnosti da budu u stanju super pozicije, kao elektroni fotoni itd. Tako da će njihova talasna funkcija da bude takva da su 50% u raju, a 50 u paklu. To je bolje objašnjenje, ja bih ovako uradio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 degradira, na to sam mislio, napisao sam ubija u zargonu Мени је најближе схватити ствари тако да ми у заједници са Богом схватамо каква је то Божанска љубав која допушта и такву слободу да они које волимо изберу да не буду у заједници са нама. Да појасним, ти желиш у Царство Небеско, а неко кога волиш не жели исто што и ти. Да ли је исправно патити ако знаш да твој рај за некога пакао. Ево имаш доста примјера на форуму гдје људи отворено кажу да тамо не желе. Надам се да сам мало појаснио какав је мој угао посматрања. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Када одемо горе,, сазнаћемо да ли смо стварно волели Дијана., aliluja, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, Снежана рече Када одемо горе,, сазнаћемо да ли смо стварно волели znaci gore cemo se otrezniti od laznih ljubavi... Дијана. and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 7 minutes ago, Драган_Петровић рече Мени је најближе схватити ствари тако да ми у заједници са Богом схватамо каква је то Божанска љубав која допушта и такву слободу да они које волимо изберу да не буду у заједници са нама. Да појасним, ти желиш у Царство Небеско, а неко кога волиш не жели исто што и ти. Да ли је исправно патити ако знаш да твој рај за некога пакао. Ево имаш доста примјера на форуму гдје људи отворено кажу да тамо не желе. Надам се да сам мало појаснио какав је мој угао посматрања. sve je to komplikovano maksimalno, ne znam sta da mislim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Или рецимо, још овде за живота видиш да је неко од твојих ближњих вазда нешто мрзовољан, незадовољан, нервозан, свадљив, стално нешто кука иако може да живи и по твом мишљењу љепше и радосније.Хоће ли те то учинити несретним или си ипак у стању да будеш сретан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука