Jump to content

Геноцид у Сребреници, да или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

6 minutes ago, Ћириличар рече

Јужни Словени исламске вјероисповјести који говоре српско-хрватским / југословенским / босанским / српским / хрватским / црногорским језиком. Препознају се лако - праве најбоље ћевапе.

:)) a kako im se zove zemlja gde zive Bosnja ili? jel znas ti sta rec bosnjak znaci na turskom? :) 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, billy2014 рече

Reci zeni da su to muslimani koji sad hoce da se zovu bosnjaci i da jedini u svijetu hoce da pricaju jezikom(bosanskim) koji ne nosi ime po narodu nego po drzavi.

Па... Босанац, Бошњак, Бошњанин су различити облици исте ријечи. Историјски гледано, то је једно те исто - становник Босне. Сад, друга је прича што је само један облик издвојен да означава ужу етничку заједницу исламске вјере...

А и... стандардни језик Србије, Хрватске и Црне Горе ( укратко југословенски нека буде ), стриктно граматички гледано, је најближи босанском дијалекту ( иако га је Вук засновао на источнохерцеговачком дијалекту ). Ја баш живим на граници босанског и источнохерцеговачког дијалекта. У школи учимо стандардни српски ијекавски ( "дједа је сјео и позвао дјевојку" ) који је граматички истовјетан босанском народном дијалекту, али код куће говоримо источнохерцеговачки ( ђед је шјео и позвао ђевојку ). Додуше сад се у народ увукао стандардни језик, а овај старији изговор са новојотовањем ( дј = ђ ) је скоро па изумро по градовима. 

#Балканска заврзлама :)))

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Ћириличар рече

Додуше сад се у народ увукао стандардни језик, а овај старији изговор са новојотовањем ( дј = ђ ) је скоро па изумро по градовима. 

#Балканска заврзлама :)))

dje je izumro?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sofija_ рече

:)) a kako im se zove zemlja gde zive Bosnja ili? jel znas ti sta rec bosnjak znaci na turskom? :) 

А Серв на латинском? :0205_whistling:

Исти ниво бесмисла.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kordun рече

dje je izumro?

По градовима. По селима је свакако жив. Само има много више турцизама.

Укратко, ми смо раније причали слично Црногорцима. Сада причамо слично Босанцима све више ( само не мећемо "х" свугдје као да се гушимо ). А иронија свега је што је наш дијалекат основа стандардног српског ( па тиме и свих осталих "југословенских" језика ). Чак и гутамо самогласнике, к'о прави Босанци ( што нисам знао док ми Србијанке нису скренуле пажњу на то - ул'ца, Мил'ца и тако ).

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Suncokret54 рече

... одо, нећу те више тангирати... није то за мене, а и ти си пунолетна...:ok:

Premoren si odgovarajući na sve postove u svim temama, jer imaš odgovor na sve, i svakome. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kordun рече

besmisleno je i ono sto si ti rekao, da je svaki juzni sloven islamske vjeroispovjesti bosanac

Па није сваки, али 99% јесте ( имаш и оне Горанце који су етнички Словени и етничк изасебни од Срба, али национално највише воле да су Срби ). И рекао сам Бошњак, не Босанац ( у савременом смислу обије ријечи ). Мојне сад ту да ми зијан правиш :nene:

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Ћириличар рече

Па није сваки, али 99% јесте ( имаш и оне Горанце који су етнички Словени и етничк изасебни од Срба, али национално највише воле да су Срби ). И рекао сам Бошњак, не Босанац ( у савременом смислу обије ријечи ). Мојне сад ту да ми зијан правиш :nene:

ma ja sma namjerno rekao bosanac, jer se fokusiram na korijen te rijeci bosnjak koja nije ni postojala do prije 20 godina, da je postojala ne bi se muslimani u ustavu zvali muslimani nego imenom svoje narodnosti kao, hrvati, makedonci  i ostali koji su otpali od srba

Подели на овим сајтовима

32 minutes ago, Sofija_ рече

Znaci, umesto ljubi bliznjeg svoga kao sebe samog, bolje da izdamo bliznjeg svoga, da bi se dodvorili drugima.

A nemas koga bliznjeg od svog brata Srbina. Musliman koji je pre bio Srbin, i odrekao se svoje vere, i zna svoje poreklo,

ti nikad nece biti brat.To zaboravi.Ovo isto vazi i za pokatolicene Srbe.

Ti Dijana zivis u iluziji i mnogo si naivna, izvini, ovo ti moram reci.A naivni ljudi uvek nadrljaju. Jel znas kako su neki nasi Srbi

tako verovali svojim najboljim komsijama, i kad je poceo rat, prvi komsija ih sve zaklao. Imas snimaka i svedocenja kolko hoces.

Ma znam da je bilo toga. Ali mnogi su i komšije spašavali. Ima u ratu i lijepih primjera ljudskosti. Neki su spasili i tuđine, kao naš Srđo Aleksić, svetac i heroj. 

U II svjetskom ratu, tu negdje u našem kraju, zaklan je neki učitelj, koga su komšije muslimani upozorili da mu prijeti opasnost jer nailaze ustaše. Nažalost nije ih poslušao, uzdao se da nije ništa kriv; ali i dobri ljudi su ga upozorili...

Nijedan narod se u II sv. ratu nije ideološki klao međusobno, ko Srbi.Sve junačine klale majke i sestre onih zlih partizana ili četnika. Imam u svojoj porodici takve strašne priče. Čudan smo mi narod.  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sofija_ рече

Ko su ti sad bosanci a ko bosnjaci, ti ocigledno ni sam ne znas sta pricas :smeh1:

Ало, ефендиница, с'ушај вамо сад. Босанац данас, то ти је инсан избоснеиерцеговине, а Бошњак данас, то су ти они зулумћари што су вазда зијан правили каурима и Власима. То јест, Бошњак ти није каур. Конташ ба? Али то ти је данас, од 1991. или 1992., кад је већ одржана она софра бошњачких умова попут Му'амеда Филипов'ћа ( хјооој, ш'о би волио сам' да је рахметли, матереми. Он је за војводу Шешеља био прави шејтан. Мисим да га је ћак и у апс био отјерао једаред ) када су рекли да су Бошњаци. А видиш овог зијана - све прије тога, Босанац, Бошњак и Бошњанин ти је било исто - чо'ек избосне. И тако уназад све до турске благе власти када су Босна и Ерцегов'на биле двије засебне области. Босна је била земља око ријеке Босне и мало шире. Земље старог ерцега Стјепана Вукчића Косаче бјеше Ерцегов'на. И кад се каже "босански" у географском смислу, мисли се на ову ужу Босну. А данас када се каже Босна, мисли се жаргонски на Босну и Ерцегов'ну. Само не треба бит србоћетнићкоусташки балија па се све да лахко сконтат.

Или укратко - ко жели да види, видјеће :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Дијана. рече

Ma znam da je bilo toga. Ali mnogi su i komšije spašavali. Ima u ratu i lijepih primjera ljudskosti. Neki su spasili i tuđine, kao naš Srđo Aleksić, svetac i heroj. 

Znam i ja to. Samo draga Dijana, tesko da mi mozemo u slozi opet ziveti, svi zajedno. Ja jednostavno u to ne verujem.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kordun рече

ma ja sma namjerno rekao bosanac, jer se fokusiram na korijen te rijeci bosnjak koja nije ni postojala do prije 20 godina, da je postojala ne bi se muslimani u ustavu zvali muslimani nego imenom svoje narodnosti kao, hrvati, makedonci  i ostali koji su otpali od srba

А, ту лежи њихов проблем. Они хоће од географске одреднице да направе етничку. А Босна је од свог зачетка значила само једно - геграфски појам уже Босне која је била језгро будуће државе.

Зато мени не смета рећи да сам Босанац, јер и јесам - географски. То није никаква етничка ни национална одредница. Али, забавиле се ефендије о послу, као сада и ђетићи па не можеш одмотат што су они замрсили.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...