Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Дијана. рече Slažem se, al mi lajk ni amin neće od ruke... A moj dobri profa je dobro prošo što mu neki velikosrpski ološ nije koske polomio.. takvi koji lome srećom ne čitaju knjige, još manje udžbenike. Несрећом* не читају књиге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, Sofija_ рече Ne moras da verujes, ja sam napisala sta imam Necu, necu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Od zločina koji su činili naši neljudi, a mi kao narod izašli na zao glas. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 3 minutes ago, Дијана. рече I ja sam radila kao prevodilac za UN, i upoznala neke preživjele. ;(( Zbog nečeg, ljudi mi uvijek pričaju tužne i teške priče, i morala sam da saosjetim. Nisam debelokožac. Nemaš ti pojma kako je bilo biti prevodilac u Bosni 1996. Sve to sto si ti dozivela u Bosni, ja sam ovde, sto se tice prevodjenja i slusanja tuznih prica. Ja sam postala debelokozac,jer bih u suprotnom odlepila. Hvala Bogu nisam imala vecih problema, osim, napadanja nozem, psovanja srpske majke, i tako nekim provokacijama. nicim izazvana. Znas, kad su muslimani u manjini u srpskom selu, oni su fini, a kad su Srbi u manjini u muslimanskom selu, onda su nagrabusili. To su svedocenja mnogih Srba proteranih iz Bosne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 16 minutes ago, Дијана. рече Napisao je u udžbeniku i neke poetske crtice o tome kako nam trebaju spomenici pomirenja i praštanja ovde Slazem se, treba oprostiti, ne treba zaboraviti, ali zajednicki miran zivot, u te bajke ne verujem. zar nije dosta istorije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Pa pobogu, mi živimo ovde! i ako ne naučimo da praštamo i da ne vraćamo zlo za zlo, ako ne sinovi, ono svačiji unuci će biti u krvavom piru! Bosna je čudna zemlja. Tu se sastaju tri velike religije. I kao pod lupom se vidi sudba cijele planete... svi smo djeca Avraama, ili Adama, i braća na kraju krajeva, a u Bosni ovde smo bukvalno i po krvi braća. Pozvani smo na mir, toleranciju, mi hrišćani i na ljubav... ali u realnosti mrka kapa... a narod i 20 godina nakon rata pada na nacionalističke manipulacije i uspješno ostaje u torovima nezaborava, nepovejrenja, straha i mržnje. Bosanski vilajet je mnogo mračan i taman.... Милан Ракић, Драшко and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, Suncokret54 рече ... ти не знаш шта су чинили... опет ако нас оштетише што им се овде не пресуди... ми смо њих предали зато што смо постали белосветски полтрони љиге и лицемери... и не прекидамо са тиме, јер се надамо да ћемо овде живети вечно... Jesu oni što su ih predali ljige i licemjeri, ali mislim da je na metafizičkom, višem planu, to baš bilo po pravdi i Bogu ugodno. Милан Ракић, Драшко and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 35 minutes ago, Дијана. рече Naše zaboravljanje naših žrtava, naročito kad je Jasenovac u pitanju, je bolna i sramna tema, ali odvojena od ovoga Bila sam tamo dva puta, u Jadovnu podno Velebita, Zejtinlik, Ostrvo Vido, Krf i sta sve ne, ja ne zaboravljam nase pretke. Suncokret54 and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 12 minutes ago, Suncokret54 рече где смо ти и ја у тим нашим... Na forumu, svjedočimo svoju vjeru riječima. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 34 minutes ago, Дијана. рече Na nekom višem planu, to je pravda, i time smo oprani mi kao narod i oni su žrtvovani i time su se i njihovi lični grijesi oprali malo Znaci, umesto ljubi bliznjeg svoga kao sebe samog, bolje da izdamo bliznjeg svoga, da bi se dodvorili drugima. A nemas koga bliznjeg od svog brata Srbina. Musliman koji je pre bio Srbin, i odrekao se svoje vere, i zna svoje poreklo, ti nikad nece biti brat.To zaboravi.Ovo isto vazi i za pokatolicene Srbe. Ti Dijana zivis u iluziji i mnogo si naivna, izvini, ovo ti moram reci.A naivni ljudi uvek nadrljaju. Jel znas kako su neki nasi Srbi tako verovali svojim najboljim komsijama, i kad je poceo rat, prvi komsija ih sve zaklao. Imas snimaka i svedocenja kolko hoces. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Suncokret54 рече ... па зар није та предаја враћање зла за зло... Које си ти бунике јео? Предати су људи који су осумњичени за злочине. За разлику од Хрвата и Бошњака, ми смо своје злочинце похватали и предали, а некима и сами пресудили. Са политичког становишта, то само значи да смо потпуно поражени и да смо морали поступати по закону побједика, али са моралне стране ми смо свакако судили злочинцима. Са друге стране Хрвати и Бошњаци политички исправно, али морално неисправно, не дају своје злочинце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Sofija_ рече Znaci, umesto ljubi bliznjeg svoga kao sebe samog, bolje da izdamo bliznjeg svoga, da bi se dodvorili drugima. A nemas koga bliznjeg od svog brata Srbina. Musliman koji je pre bio Srbin, i odrekao se svoje vere, i zna svoje poreklo, ti nikad nece biti brat.To zaboravi.Ovo isto vazi i za pokatolicene Srbe. Ti Dijana zivis u iluziji i mnogo si naivna, izvini, ovo ti moram reci.A naivni ljudi uvek nadrljaju. Jel znas kako su neki nasi Srbi tako verovali svojim najboljim komsijama, i kad je poceo rat, prvi komsija ih sve zaklao. Imas snimaka i svedocenja kolko hoces. Љуби и непријатеља свог, такође. Љуби Истину. "Радије бих да останем једини Србин ако то значи не чинити никакво зло, него да нас има хиљаду а да учинимо било какво зло.". Хришћани? Ђе сте? АлександраВ, Дијана., Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 minute ago, Ћириличар рече За разлику од Хрвата и Бошњака Ko su bosnjaci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Sofija_ рече Ko su bosnjaci? Јужни Словени исламске вјероисповјести који говоре српско-хрватским / југословенским / босанским / српским / хрватским / црногорским језиком. Препознају се лако - праве најбоље ћевапе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, Ћириличар рече Јужни Словени исламске вјероисповјести који говоре српско-хрватским / југословенским / босанским / српским / хрватским / црногорским језиком. Препознају се лако - праве најбоље ћевапе. Reci zeni da su to muslimani koji sad hoce da se zovu bosnjaci i da jedini u svijetu hoce da pricaju jezikom(bosanskim) koji ne nosi ime po narodu nego po drzavi. kordun, АлександраВ and Sofija_ је реаговао/ла на ово 3 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука