Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, Ћириличар рече Друго је убити хиљаде противника након што си их заробио и разоружао, ко год они били и шта год они урадили. to se nikad nije desilo, ko te je to slagao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Vrlo dobro sve znam. I u II svjetskom ratu na tom području su Srbi bili strašno progonjeni i ubijani. Nema opravdanja za zločin, jer se izjednačuješ sa onima koji su činili zločin prema tvom narodu. Na žalost, nisu svi naši vojnici poslušali svoga patrijarha! Nisu svi ostali ljudi. Naše zaboravljanje naših žrtava, naročito kad je Jasenovac u pitanju, je bolna i sramna tema, ali odvojena od ovoga. Sofija_, Ћириличар, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 20 minutes ago, Sofija_ рече Wow ili ne wow tako ti je. Mozda sam malo vise upucenija u ovaj slucaj, no ne smem sve pricati, razumes Ne delujes kao neko ko ne sme da prica, prilicno si razgovetna Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Sofija_ рече to se nikad nije desilo, ko te je to slagao? Па како је извршен злочин у Сребреници? Битком или стријељањима ратних заробљеника? Стријељањима ратних заробљеника. 1 hour ago, Sofija_ рече Ima, povezano je. Vrlo dobro znas sta se desilo u Kravicama, a i posle. Злодјела Насера Орића и његових су на његову душу. Злодјела Младића и његових војника су на њихову. Обојица су имала слободан избор да ли да почине злочине у Сребреници и око Сребренице. Дакле, морално нема везе. Има везе у смислу ако желимо разумјети Младићеву акцију, али само у том смислу јесу повезани Кравица и Сребреница. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Управо сада, cloudking рече Ne delujes kao neko ko ne sme da prica, prilicno si razgovetna Klaudicu dragi, sve je dobro dok ne postavljam slike, snimke, papire i ostale poverljive podatke ja sam nebitna, istina ce kad tad izaci na videlo, ima ih vec koje pece savest, novinari/fotografi koji su bili svedoci, a zive u Norveskoj/Danskoj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 minute ago, Sofija_ рече Klaudicu dragi, sve je dobro dok ne postavljam slike, snimke, papire i ostale poverljive podatke ja sam nebitna, istina ce kad tad izaci na videlo, ima ih vec koje pece savest, novinari/fotografi koji su bili svedoci, a zive u Norveskoj/Danskoj Ovo je forum. Ne poznajemo se. Treba da znas da izjava "ja znam dosta ali ne smem da vam pruzim dokaze" nosi jednaku tezinu kao i "upoznala sam mikija mausa licno ali ne smem da vam predocim dokaze" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Цела ова прича око Сребренице је прилично бизарна, тј. бизаран је начин на који се она презентује у политичким круговима, пре свега муслиманским. Као да није довољно значајно што се ужасан злочин догодио, који се ничим не може оправдати, него се инистира на томе да ли је био геноцид, или "само" ратни злочин. Као да то мења било шта, сем у главама оних који мисле да се свака дискусија може добити уколико супротној страни залепимо епитет "геноцидне"... Толико промашено, толико дегутантно. А са друге стране имамо нажалост и наше усијане главе које испровоциране (или једноставно заслепљене) одлазе у другу крајност и проналазе оно "али" које би у њиховим главама злочин могло да оправда... Све у свему политичка свињарија. Дијана., Ћириличар, АлександраВ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 9 minutes ago, Дијана. рече Naše zaboravljanje naših žrtava, naročito kad je Jasenovac u pitanju, je bolna i sramna tema, ali odvojena od ovoga. Управо тако Дијана, много мука на нашим просторима долази одатле што увек измешамо све теме. Дијана. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Ne postoji zemlja na svetu, koja je svoje vojskovodje predala/prodala drugoj zemlji da im sudi. Za to nam nikad dobro biti nece. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 I zato što uvijek ide osveta na osvetu, i odmazda na odmazdu! i krvavi bosanski lonac ključa li ključa, unedogled, i uvijek iznova! Rekla je Golda Meir: "Opraštamo vam što ste ubijali naše sinove. Ne možemo vam oprostiti što ste nas natjerali da ubijamo vaše sinove." Jedan moj profa na faksu inače predavao psihologiju ali i socijalnu patologiju, obradio je nadugačko i naširoko i rat i ratni zločin kao oblik soc.pat. pojave. Napisao je u udžbeniku i neke poetske crtice o tome kako nam trebaju spomenici pomirenja i praštanja ovde! АлександраВ, Караконџула, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Дијана. рече Jedan moj profa na faksu inače predavao psihologiju ali i socijalnu patologiju, obradio je nadugačko i naširoko i rat i ratni zločin kao oblik soc.pat. pojave. Napisao je u udžbeniku i neke poetske crtice o tome kako nam trebaju spomenici pomirenja i praštanja ovde! Нема вајде од тога. Зла крв тече Босном од њеног зачећа још у Средњем вијеку. То је земља ван времена и простора, "с оне стране ума". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 26 minutes ago, Sofija_ рече upoznala sam neke ovde u azilskom centru, dok sam radila kao prevodilac. I ja sam radila kao prevodilac za UN, i upoznala neke preživjele. ;(( Zbog nečeg, ljudi mi uvijek pričaju tužne i teške priče, i morala sam da saosjetim. Nisam debelokožac. Nemaš ti pojma kako je bilo biti prevodilac u Bosni 1996. Ja sam ta koja 'održava' teme o Jasenovcu ovde; imaš i ovu skorašnju o Stepincu, pa vidi moje stavove... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Управо сада, Ћириличар рече Нема вајде од тога. Зла крв тече Босном од њеног зачећа још у Средњем вијеку. То је земља ван времена и простора, "с оне стране ума". Slažem se, al mi lajk ni amin neće od ruke... A moj dobri profa je dobro prošo što mu neki velikosrpski ološ nije koske polomio.. takvi koji lome srećom ne čitaju knjige, još manje udžbenike. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 10 minutes ago, cloudking рече "upoznala sam mikija mausa licno ali ne smem da vam predocim dokaze" Ne volim Miki mausa. Ne moras da verujes, ja sam napisala sta imam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 6 minutes ago, Sofija_ рече Ne postoji zemlja na svetu, koja je svoje vojskovodje predala/prodala drugoj zemlji da im sudi. Za to nam nikad dobro biti nece. Na nekom višem planu, to je pravda, i time smo oprani mi kao narod i oni su žrtvovani i time su se i njihovi lični grijesi oprali malo. Oni koji su se vratili iz Haga, kao Gotovina, i Orić, nisu oprani od krvi. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука