Jump to content

Misandrija kao drustveni fenomen.

Препоручена порука

3 minutes ago, Иван ♪♫ рече

ma nije uopšte zlonameran bre :) 

Ma znam da nije Ivane, kako moze moj komsija da bude zlonameran :)

Znamo se mi podosta :) Nego samo kazem, nije lepo u internet komunikaciji tako, ne moze bre da se prati tema :)

A da caskamo mozemo i uz pivo doduse, neki od nas cemo uz sokic :)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

44 minutes ago, Natasa. рече

Ne tuče ga bezveze, mora da je nešto zabrljao. Sigurno je varao kurvar ili se kockao, alkoholisao po kafanama...ali nije bio dobar :ani_biggrin:.

Drago mi je da si se iskulirala. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Samo da prokomentarišem slike: Iz srednjeg vijeka - tuče pijanog muža, koji nije donio hranu porodici, ali samo zato što je pijan jer bi inače on nju naravno istabao, tad ga baš ništa nije sprečavalo u tome; ili možda majka bludnog sina, u korist patrijarhalnog morala svakako.

Indija - ironija žešća, gdje i dan-danas se dešava u nekim zabitima da udovicu spale nakon smrti muža, a spaljivanje žena im je kulturološki obrazac nasilja - pandan ovdašnjem prebijanju je polij benzinom i baci šibicu, ako preživi, preživi. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Дијана. рече

Samo da prokomentarišem slike: Iz srednjeg vijeka - tuče pijanog muža, koji nije donio hranu porodici, ali samo zato što je pijan jer bi inače on nju naravno istabao, tad ga baš ništa nije sprečavalo u tome; ili možda majka bludnog sina, u korist patrijarhalnog morala svakako.

Indija - ironija žešća, gdje i dan-danas se dešava u nekim zabitima da udovicu spale nakon smrti muža, a spaljivanje žena im je kulturološki obrazac nasilja - pandan ovdašnjem prebijanju je polij benzinom i baci šibicu, ako preživi, preživi. 

Kao sto rekoh, misandrija i mizigonija se ne iskljucuju. Cesto se - nadopunjuju. 

Poenta ove teme nije da pokaze kako su muskarci super a zene lose, vec da ukaze na probleme koje muskarci dobijaju od strane zena. Da pokaze drugu stranu novcica po imenu - nasilje. 

Подели на овим сајтовима

Mlađo: Misandrija i mizoginija se dopunjuju: tačno, baš  tako, jedno proizvodi drugo! Dijalektika!

Vučeš na negativnu stranu, a ja sam pokušala  da napravim pristup 'a da se mi lijepo manemo oboga, da ne ratujemo i ne dokazujemo ko je krivlji i ko je gori, nego da se malo više razumijemo', na onoj temi Kako humanizovati odnose između polova. Dole mizoginija! Dole misandrija! Živjela ravnopravnost, medšusobno razumijevanje, uvažavanje i ljubav!

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Дијана. рече

Mlađo: Misandrija i mizoginija se dopunjuju: tačno, baš  tako, jedno proizvodi drugo! Dijalektika!

Vučeš na negativnu stranu, a ja sam pokušala  da napravim pristup 'a da se mi lijepo manemo oboga, da ne ratujemo i ne dokazujemo ko je krivlji i ko je gori, nego da se malo više razumijemo', na onoj temi Kako humanizovati odnose između polova. Dole mizoginija! Dole misandrija! Živjela ravnopravnost, medšusobno razumijevanje, uvažavanje i ljubav!

o kakvoj ti ravnopravnosti pricas, to zadrzi za sebe i svoj dom, nema potrebe da se okolo zalazes za to, jer hristos nije tako rekao, nit je tako normalno, prirodno.

sta ti mislis da polovi slucajno postoje, najbolje da se ukinu, jel da...

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Дијана. рече

Ja ne dokazujem ko je gori, ja samo navodim da postoje lose individue u oba "smera" i da treba da se borimo protiv onoga sto stvara te lose individue. 

Подели на овим сајтовима

Kordun: Hristos nije tako rekao, ali ti si tako rekao, pa ću morati da zaćutim! :)

A ti se nauči elementarnoj pristojnosti; a probaj  i da razumiješ šta je napisano, bez da učitavaš. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Млађони рече

Ja ne dokazujem ko je gori, ja samo navodim da postoje lose individue u oba "smera" i da treba da se borimo protiv onoga sto stvara te lose individue. 

sve protuprirodno je lose, na losim temeljima nema niceg dobrog

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Млађони рече

Neko mudar, ali čini mi se da je to prisutno i u indijskoj kulturi, i u hrišćanskoj, dakle univerzalan princip, je da je borba protiv zla uzaludna u tom, negativnom smislu; da je bolje boriti se za dobro. Svaka borba nužno povređuje nekog, nešto čini nepravedno, principi ne uvažavaju bezbrojnost faktora ibogatstvo ljudskih bića. Ratujući protivv nečeg ili još gore nekog, izgubimo iz vida ono svijetlo i dobro, počnemo gledati lošim okom, to su opsjene. Zalaži se za dobro, i onda se boriš protiv zla. To ti je Mladene kao kad hoćeš da presudiš u roditeljskom paru ko je prav a ko je kriv, i ko je krivlji, a dijete pati i jednako voli oba roditelja i srce mu se cijepa na pola. Oni ratuju preko djeteta, i crkoše da dokažu da je ono drugo krivo a da oni valjaju i da dijete treba da voli njih. To socijalni radnici stalno gledaju i protiv toga se bore, naravno malo sam iskarikirala.

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Иван ♪♫ рече

o, bre, opušteno

хаххаха, ја сам се баш дезоријентисала... када хоћеш да правиш зимницу и форумујеш тако то иде драги Иване :) поздрав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...