Jump to content

Blokiranje oglasa na internetu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Oglasi na internet stranicama dok surfamo predstavljaju trenutno vazan izvor prihoda mnogim sajtovima i izdavacima i zahvaljujuci njima dosta servisa je besplatno. S druge strane neki oglasi mogu biti jako iritirajuci jer ometaju citanje stranice, iskacu bez upozorenja, razvuku se preko citave strane do mjere da ne mozes pronaci gdje se gase, nose u sebi audo ili video poruku itd. Ja inace ne klikam nikad na oglas niti ikad ista sto mi treba trazim preko internet oglasa. No u zadnje vrijeme me je zainteresovao program za blokiranje oglasa jer na blicu i slicnim sajtovima su poceli biti iritantni sa postavljanjem oglasa preko natpisa za sliku u tekstu. Tako sam nabasao na vrlo popularan program Ad Block plus https://adblockplus.org/ koji se moze instalirati na jedan od popularnih pretrazivaca. Ad Blok plus ima opciju da se totalno blokiraju svi oglasi ili da se ostavi opcija da se neki neiritirajuci oglasi poput google, amazon itd.. prikazuju.  Trenutno su pluginovi koji rade blokiranje oglasa instalirani u oko 40 miliona browsera i trend je u velikom porastu do te mjere da je vec alarmirao mnoge webmastere i izdavace na interentu i sada se vodi debata da li je moralno blokirati oglase i time ugrozavati njihov prihod. Mnogi vec kmece na glas a pojavili su se i smjesni sajtovi poput http://www.removeadblock.com/ koji pozivaju na odbacivanje programa za blokiranje i objasnjavaju razloge zasto. 

Kakava su vasa iskustva? Citate li oglase i da li ste za jednu od opcija, da se oglasi ne bolikraju uopste, da se blokiraju samo iritirajuci ili da se blokiraju u potpunosti? 

Apple recimo planira da za IOS 9 u safari ugradi opciju blokiranja oglasa. Mozda je vec i ugradjeno, samo sto ne koristim safari pa ne znam. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Имам само Јутјуб блокер, ово остало ми углавном не смета. Али ово на Јутјубу је ужас. Посебно кад у сред неког клипа доброг крене нека одвратна песма појачана до даске, и мораш да истрпиш минимум пет секунди малтретирања. Чак ми ни они огласи не би сметали толико да није ових глупости.

Што се осталих сајтова тиче, и не сметају ми огласи, јер их једноставно не примећујем, нити сам икада чини ми се и кликтао на огласе.

А ова прича оглашивача да је то неморално, бла бла бла... Изгледа да и бизниси са Интернета полако постају гломазни и некреативни и тешко се прилагођавају новим условима. Ко кад су ови из музичке индустрије кукали како је неморално да слушаш песме на Јутјубу или да им не платиш за слушање песама, па им је требало неколико година док се нису прилагодили, тако и ови треба да нађу нове начине да дођу до циљане публике, уместо што кукају за нечим што више не може да се заустави. Једна од предности Интернета над телевизијом је била та што нема досадних блокова реклама, а сад кад су покушали да од Интернета направе управо то, кукају.

Да нису били толико агресивни, вероватно да адблокери не би били толико популарни.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...