Jump to content

Није баш све на друштвеним мрежама смешно...

Оцени ову тему

Препоручена порука

7 minutes ago, Ћириличар рече

К'о што рекох на некој другој теми, мислим да је министар планирао да те оцјене више буду један од више извора података о раду наставника.

Ја сам на тој теми изнела своје мишљење због чега то не би требало да се ради.

А ево и још једног мишљења на ту тему.

Оно што мени смета у овој причи око поменутог састава јесте једна незрелост родитеља и један погрешан став и однос према школовању и наставницима уопште. Данас је модерно да будеш жесток родитељ који је паметнији и од педијатра и васпитачице и наставника и свих који се баве децом. Данас је дете мали бог а родитељ је његова десна рука у креирању његове недодирљивости. Овакви и слични текстови имају за циљ утврђивање оваквог става. Родитељи деле овај текст као супер ствар а клинци ликују. Стварамо генерације деце кукуруза.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, АлександраВ рече

Оно што мени смета у овој причи око поменутог састава јесте једна незрелост родитеља и један погрешан став и однос према школовању и наставницима уопште. Данас је модерно да будеш жесток родитељ који је паметнији и од педијатра и васпитачице и наставника и свих који се баве децом. Данас је дете мали бог а родитељ је његова десна рука у креирању његове недодирљивости. Овакви и слични текстови имају за циљ утврђивање оваквог става. Родитељи деле овај текст као супер ствар а клинци ликују. Стварамо генерације деце кукуруза.

Није да није тачно, али мора се бити пажљив када се као референта тачка узима дисурс на интернету, поготово на Фејсбуку и сличним страницама, јер су далеко од репрезентативних узорака. Уосталом, на интернет је малој мањини веома лако бити најгласнија, па се стиче утисак као да их има много више. И ту треба бити пажљив и не падати у очај.

Подели на овим сајтовима

Слажем се са тобом.

Оно што мене помало обесхрабрује у том смислу јесте оно што чујем од родитеља у неким необавезним разговорима (реалним, не виртуелним), то је тај "тврди" став у корист деце, који је присутан и на друштвеним мрежама, можда се они само тако приказују а у стварним ситуацијама нису баш такви, волимо ми да се јуначимо на речима. Међутим, чињеница је да су деца, генерално посматрано, распуштена, неваспитана и бесна. Не треба ти фејсбук, довољно је да уђеш у неки бус у Бгд-у и да видиш како сви клинци седе а бабе и деде са штаповима, жене са кесама или децом стоје а ако и седиш а неки клинац стоји поред тебе, лупа те ранцем у главу а клинке држе телефоне једном руком а другом се држе тако да ти набијају нокте у врат. И ником ништа. Не можеш им ништа. Тужиће те Сразбуру. Тако су им мама и тата рекли. Тужиће и маму и тату, на крају.

Подели на овим сајтовима

Деца ваљда треба да се васпитавају у кругу својих породица, а не на друштвеним мрежама.

Што се тиче детета са са аутизмом, заиста је страшно како поједини људи немају обзира према таквој деци.Нисам стручњак за то , али сам чуо да таква деца чак могу имати више талента и да буду креативнија од деце које немају аутизам.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Ненад. рече

али сам чуо да таква деца чак могу имати више талента и да буду креативнија од деце које немају аутизам.

Ziva istina. Poznajem vise njih. Par matematicara i 7-8 sa savrsenim, apsolutnim sluhom. Secam se jednog decaka koji je imao eholaliju ( mislim da se tako zove ono kad od verbalne komunikacije samo moze da ponovi ono sto mu kazes. E taj decak je savrseno tacno, i u tekstu, i u melodiji, mogao da otpeva svaku pesmu.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

:sunce:

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...