АлександраВ Написано Септембар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 7 minutes ago, Ћириличар рече К'о што рекох на некој другој теми, мислим да је министар планирао да те оцјене више буду један од више извора података о раду наставника. Ја сам на тој теми изнела своје мишљење због чега то не би требало да се ради. А ево и још једног мишљења на ту тему. Оно што мени смета у овој причи око поменутог састава јесте једна незрелост родитеља и један погрешан став и однос према школовању и наставницима уопште. Данас је модерно да будеш жесток родитељ који је паметнији и од педијатра и васпитачице и наставника и свих који се баве децом. Данас је дете мали бог а родитељ је његова десна рука у креирању његове недодирљивости. Овакви и слични текстови имају за циљ утврђивање оваквог става. Родитељи деле овај текст као супер ствар а клинци ликују. Стварамо генерације деце кукуруза. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 1 hour ago, АлександраВ рече Оно што мени смета у овој причи око поменутог састава јесте једна незрелост родитеља и један погрешан став и однос према школовању и наставницима уопште. Данас је модерно да будеш жесток родитељ који је паметнији и од педијатра и васпитачице и наставника и свих који се баве децом. Данас је дете мали бог а родитељ је његова десна рука у креирању његове недодирљивости. Овакви и слични текстови имају за циљ утврђивање оваквог става. Родитељи деле овај текст као супер ствар а клинци ликују. Стварамо генерације деце кукуруза. Није да није тачно, али мора се бити пажљив када се као референта тачка узима дисурс на интернету, поготово на Фејсбуку и сличним страницама, јер су далеко од репрезентативних узорака. Уосталом, на интернет је малој мањини веома лако бити најгласнија, па се стиче утисак као да их има много више. И ту треба бити пажљив и не падати у очај. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 Слажем се са тобом. Оно што мене помало обесхрабрује у том смислу јесте оно што чујем од родитеља у неким необавезним разговорима (реалним, не виртуелним), то је тај "тврди" став у корист деце, који је присутан и на друштвеним мрежама, можда се они само тако приказују а у стварним ситуацијама нису баш такви, волимо ми да се јуначимо на речима. Међутим, чињеница је да су деца, генерално посматрано, распуштена, неваспитана и бесна. Не треба ти фејсбук, довољно је да уђеш у неки бус у Бгд-у и да видиш како сви клинци седе а бабе и деде са штаповима, жене са кесама или децом стоје а ако и седиш а неки клинац стоји поред тебе, лупа те ранцем у главу а клинке држе телефоне једном руком а другом се држе тако да ти набијају нокте у врат. И ником ништа. Не можеш им ништа. Тужиће те Сразбуру. Тако су им мама и тата рекли. Тужиће и маму и тату, на крају. Дијана. and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 Деца ваљда треба да се васпитавају у кругу својих породица, а не на друштвеним мрежама. Што се тиче детета са са аутизмом, заиста је страшно како поједини људи немају обзира према таквој деци.Нисам стручњак за то , али сам чуо да таква деца чак могу имати више талента и да буду креативнија од деце које немају аутизам. АлександраВ, Дијана. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 7 minutes ago, Ненад. рече али сам чуо да таква деца чак могу имати више талента и да буду креативнија од деце које немају аутизам. Ziva istina. Poznajem vise njih. Par matematicara i 7-8 sa savrsenim, apsolutnim sluhom. Secam se jednog decaka koji je imao eholaliju ( mislim da se tako zove ono kad od verbalne komunikacije samo moze da ponovi ono sto mu kazes. E taj decak je savrseno tacno, i u tekstu, i u melodiji, mogao da otpeva svaku pesmu. Дијана., АлександраВ and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука