drvce Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 1 minute ago, RYLAH рече Правим домаћинима лажи нису потребне, јер се њихов ауторитет, моћ и снага у породици никад не доводе у питање. To su samo dva gledanja na isto, jednima to izlgeda kao moc, snaga i autoritet, a drugi suzivanjem pletemo opsene. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 7 minutes ago, Милан Ракић рече Pa šta da ti kažem! Хвала ти што ми пожеле да будем жив и здрав. Желим ти исто! Видиш. Ниси једина која је путовала аутобусима, нити си једина која је у једном тренутку свог живота промишљала. "А шта је мој музички вкус?" Нити си једина од нас имала привилегију да идеш на свадбе... Нити су те на матурама засипали "класиком" Видиш. Али си једна од многих која је указала на проблематику која стоји... Чињеница Али си исто тако једна од ретких која је у проблематику толико "упливала" да познаје готово све њене закономерности. Видиш. Као што сад диваним са тобом, тако сам ономад, пре 7/8 година, причу "причао" и са извесном др Татјаном Ђорђевић... Њена интенција беше да ми сви кршћани, када буде тзв. "Парада поноса", у тамо неки недељни дан, треба да изађемо на улицу и да просвједујемо проту тог "гада"... Ја ипак тада стајах на "темељима приче" да је наше, уколико друга страна `оће да на счује да искажемо свој став, али тада, у конкретном дану (недеља) и тачном сату (10 сати), ми немам о шта да тражимо тамо негде (Прак испред ФМУ), јер се тада у нашим храмовима пева "Херувика"... Нисам добио одговор неколико сати, док ме уз бановање са њене странице ниједочекао коментар: "Дабогда ти деца били педери! Педерчино једна мртва!" Дакле, пошто сам банован, нисамчак ни стигао да се осврнем на ово "мртва",мсм. боле ме уво, него да им додам соли на рану и на ово за децу, па да рекнем: "Макар и педери, нек` су живи, здрави и насмејани! Па макар и педери били" Него, како си кренула, очекујем отприлике клетву: "Дабогда ти деца слушала ЈК!" Ovo je samo diskusija,ja ljude sa kojima diskutujem uvažavam,čak i kada imamo različite stavove,percepcije .Nedeljom,na Liturgiji molimo se za sve,za celi svet.I slušam one divne Hristove parabole,poruke,priče. u kojima je neretko afirmisao one koje je svet odbacio.Hristos nije sedeo sa apostolima u kući,nego je izašao u taj svet i rekao učenicima svojim da idu svima,i među sve.Ne možemo zanemariti kontekst ni u jednoj temi,društvenoj,kulturnoj,crkvenoj.Problem je kada mislimo da nekoga poznajemo,a u stvari tako malo znamo o nekome ili nečemu. Милан Ракић and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 1 minute ago, Нифада рече Ovo je samo diskusija,ja ljude sa kojima diskutujem uvažavam,čak i kada imamo različite stavove,percepcije .Nedeljom,na Liturgiji molimo se za sve,za celi svet.I slušam one divne Hristove parabole,poruke,priče. u kojima je neretko afirmisao one koje je svet odbacio.Hristos nije sedeo sa apostolima u kući,nego je izašao u taj svet i rekao učenicima svojim da idu svima,i među sve.Ne možemo zanemariti kontekst ni u jednoj temi,društvenoj,kulturnoj,crkvenoj.Problem je kada mislimo da nekoga poznajemo,a u stvari tako malo znamo o nekome ili nečemu. Амин! АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 To ona dr Tatjana "povratak Bogu i prirodi"? "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 1 minute ago, Anika рече To ona dr Tatjana "povratak Bogu i prirodi"? Jes Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 Boze oprosti, ali nije ona sva svoja ako je tako rekla... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 Ал` да не грешим душу; када сам на неколико места поделио то своје искуство са њоме, мање-више дебату/дијалог, али ту "клетву" (мсм фућка ми се, ал` је онако неуобичајено то за једног лекара да тако кажем); углавном, од свих сам добио, који су мало боље упућенији у причу, да то заправо није била она, но њен муж, који се (тада) на Фезбуку оглашавао у њено име... (кажем тада, пошто сада нема тог "профила") Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 Malo su oni bili (ne znam sad) skloni ekstremima... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 4 hours ago, Нифада рече Crkva svakako,mora da glasno svedoči istinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 ко има времена да погледа и даље... Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 3 hours ago, Odahviing рече Inače ja smatram testove opšte informisanosti za veliku glupost Превелику. Ја сам на пријемном имала тест опште информисаности (звао се тест опште културе), и то је тотална глупост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 Премда је Џини објаснио апропо критике најнижих вредности (из уводног пост-а)... Никада оне неће ишчезнути јер то нису просто само вредности које усвајамо/одбацујемо, већ су део наше смртне природе. С' тим у вези, треба нудити алтернативу, али само личним примером и ближњима. Мислим, могу људи да седну и редом осуђују ове или оне појаве, објасне да треба (и зашто) другачије, али све то је ретко када суштински. Чак и што се живота верујућих тиче, превише има теорије (и то управо овог типа: циљ је ово, треба онако, овако би било идеално, итд., као и супротно); у принципу - покушавам да кажем да је то само много приче и текстова (у и за наше време) који не дотичу човекове потребе и дилеме... GeniusAtWork and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 Ja mislim da vise niko ne gleda rijalitije i da je cela prica oko gledanosti izmisljena ... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 Kod mene ima par ljudi koji su u fazonu: "Te rijalitije to samo debili gledaju, zaklupljivanje ljudi, ja bih to sve zabranio". I onda se nešto desi i samo vidiš neki od njih počinje sa rečenicu:"E ne gledam one <ime rijalitija> ali čuo sam desilo se <to i to>" i onda kreće opsi onda idu razmena mišljenja o situaciji onih koji su juče pričali da to ne gledaju i da bi to zabranili. Ima i druga grupa, ma ne gledam ja to, onako neki put kad naletim, ono dok obrćem kanale, pa tako neki put ono vidim šta se dešava, ali retko kada. A famo znaju sve šta se dešava. Ali najbolje mi je kada se čujemo pa kada mi oduševljeno kažu: "Jesi li video kako se pobiše ovaj i ovaj?" GeniusAtWork and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука