Милан Ракић Написано Јул 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 2 hours ago, Dragi рече Ja mislio ovo je ovde pravoslavni forum i ne forum €uro-zelenih i progresivaca za savremenu političku korektnost. Stav Pravoslavne Crkve je jasan oko ovakih stvari, i ovde nema ništa da se dodaje niti kroz mala vrata da se propagira podvrgavanje Crkve savremenim, progresivnim idejama. Ako je etnofiletizam jeres jer podvrgavanje Crkve nacionalno-političkim programima, onda ništa manje nije jeres podvrgavanje Crkve progresivnim-liberalnim programima. Ако ти се не свиђа, прошеташ на неко друго место. Намера није била за "промоцијом" ичега. Намера је била да продискутујемо о особи коју познајемо, која живи ту у нашем комшилуку а не на Вануату оточју. Особи која је била у браку. Са женом изродила 4-оро деце и на крају се одлучила за ово. Да продискутујемо о томе, шта, како, због чега и човек је ту код нас. Није на Новом Зеланду и не дешава се другом да би ћутали. А своја лупетања и бојазни о природи овог Форума, остави у својој авлији, свом граду, држави, породици, жени и деци! Kaludjerovic Sreten, Mилена КШ, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 15, 2016 Пријави Подели Написано Јул 15, 2016 5 hours ago, Dragi рече Stav Pravoslavne Crkve je jasan oko ovakih stvari Protojerej Velibor Džomić, koji je stručnjak za crkveno pravo, izjavio je za “Vijesti” da je zvaničan stav SPC da je trans osobama “blagosloveno korišćenje darova crkve Hristove od kršćenja do pričešća". Ako je ovo stav SPC onda ne razumem bas tvoj post? Evo ti ceo tekst:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?nav_id=376687&dd=17&mm=08&yyyy=2009 Paradoksologija, Danijela and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 16, 2016 Пријави Подели Написано Јул 16, 2016 9 hours ago, Милан Ракић рече Ако ти се не свиђа, прошеташ на неко друго место. Намера није била за "промоцијом" ичега. Намера је била да продискутујемо о особи коју познајемо, која живи ту у нашем комшилуку а не на Вануату оточју. Особи која је била у браку. Са женом изродила 4-оро деце и на крају се одлучила за ово. Да продискутујемо о томе, шта, како, због чега и човек је ту код нас. Није на Новом Зеланду и не дешава се другом да би ћутали. А своја лупетања и бојазни о природи овог Форума, остави у својој авлији, свом граду, држави, породици, жени и деци! Porodicu nisi trebo da mu pominjes ni u kakovm kontekstu, da tebi neko pomene zenu decu ovako sta bi ti uradio ? Н И Н Е and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
обученаусунце Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 То је за жаљење. Не може мерило објективног стања и места у друштву да буде нечија субјективна и себична жеља. Дакле нема никакве хелене јер ни у овом случају као и иначе није могуће од себе и своје изворне суштине побећи ма колико се неко маскирао и лажно представљао. Овакве појаве су жалосне и никада друштво не треба прилагођавати њима. Треба их посматрати са благонаклоним сажаљењем и као одраз скретања пажње на себе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
обученаусунце Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 On 6/22/2016 at 16:25, Ronald рече Ja bih volio da postoji mogućnost slobodnog izbora za sve, ali je teško to primjeniti kod djece kad roditelji odlučuju u njihovo ime i popuste pod pritiskom emocija. Не можете бирати своју изворну суштину, своје порекло, своје родитеље, своју биографију, своје потомке, свој пол...итд, итд Увек можете да се лажно представљате и да намећете своју вољу али онда рачунајте и на отпоре. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 6 hours ago, обученаусунце рече То је за жаљење. Не може мерило објективног стања и места у друштву да буде нечија субјективна и себична жеља Da, dokle god se objektivno stanje savrseno poklapa sa TVOJIM subjektivnim zeljama. Osim toga kakvu poruku saljes ovim? Da se lisimo subjektivnosti i individualnosti i uklppimo se svi u jednu amorfnu masu koja ce isto da misli i isto da radi? Ne hvala, to je za mene cista patologija. Svi smo jedinstveni i u nasim ralzikama lezi sva sarenolikost ovog sveta... bolje se zapitaj zasto ne postujes kolorit kojim je bog obojio tvoju okolinu nego na silu ( i neprirodno?) nameces crno beli pogled na svet u kome su dobri svi oni koji lice na tebe a svi drugi su losi i odmetnuti od tog itog boga? bojim se da ces mnogo da se iznenadis kada ga budes srela jednog dana... 6 hours ago, обученаусунце рече Дакле нема никакве хелене јер ни у овом случају као и иначе није могуће од себе и своје изворне суштине побећи ма колико се неко маскирао и лажно представљао. Sustina ove osobe jeste Helena. Ko je tebe popeo na poziciju sa koje mozes da sudis da li je to i koliko tacno? Ja sam ateista pa ne znam tacno, jel bog bese od vas ocekuje to sto ti radsi? Da osudjujete ljude oko sebe i donoite svoj sud o njima i njohim zivotima? Ili se od vas trazi nesto drugo? Nesto sto se tice samo vas i Boga... i nikoga drugog? Znas sta jeste neprirodno? Kad u bibliji pise "ljubite bliznje svoje" a ti mislis da to "bliznji" odnosi na ljude koje pozajes... 6 hours ago, обученаусунце рече Овакве појаве су жалосне и никада друштво не треба прилагођавати њима. Ove "pojave" su deo drustva. Ne mozes da ih prilagodjavas necemu cega su sastavni deo. Mozes samo da prihvatis ili da ogreznes u cinizmu i mracnjastvu... 7 hours ago, обученаусунце рече Треба их посматрати са благонаклоним сажаљењем и као одраз скретања пажње на себе. Na to imas apsolutno pravo... Ja mislim da je to vrlo bolestan stav ali dajem za pravo da ga imas. Tvoj stav tvoja stvar... Kapiras li koncept? u stvari, sta te pa pitam... naravno da ne kapiras. 6 hours ago, обученаусунце рече Не можете бирати своју изворну суштину, своје порекло, своје родитеље, своју биографију, своје потомке, свој пол...итд, итд Увек можете да се лажно представљате и да намећете своју вољу али онда рачунајте и на отпоре. . Jadni su ljudi kojima se sustina ogleda u polu, poreklu, roditeljima i biografiji.... Милан Ракић and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 5 minutes ago, cloudking рече Sustina ove osobe jeste Helena. Ko je tebe popeo na poziciju sa koje mozes da sudis da li je to i koliko tacno? Ja sam ateista pa ne znam tacno, jel bog bese od vas ocekuje to sto ti radsi? Da osudjujete ljude oko sebe i donoite svoj sud o njima i njohim zivotima? Ili se od vas trazi nesto drugo? Nesto sto se tice samo vas i Boga... i nikoga drugog? Znas sta jeste neprirodno? Kad u bibliji pise "ljubite bliznje svoje" a ti mislis da to "bliznji" odnosi na ljude koje pozajes... 15 minutes ago, cloudking рече Na to imas apsolutno pravo... Ja mislim da je to vrlo bolestan stav ali dajem za pravo da ga imas. Tvoj stav tvoja stvar... Kapiras li koncept? u stvari, sta te pa pitam... naravno da ne kapiras. 6 minutes ago, cloudking рече Ove "pojave" su deo drustva. Ne mozes da ih prilagodjavas necemu cega su sastavni deo. Mozes samo da prihvatis ili da ogreznes u cinizmu i mracnjastvu... Postoje ljudi koji osjecaju da imaju dio tijela 'viska', npr. neka zena je osjecala da joj je potkoljenica visak, trazila od doktora da joj amputiraju nogu, oni nisu htjeli i zena stavila nogu u led, ne znam tacno koliko je drzala uglavnom na kraju su joj morali amputirati potkoljenicu. Zena se posle toga osjeca odlicno. Sta mislis ti o tome? Kako posmatras te ljude? Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 11, 2016 Пријави Подели Написано Август 11, 2016 16 hours ago, billy2014 рече Postoje ljudi koji osjecaju da imaju dio tijela 'viska', npr. neka zena je osjecala da joj je potkoljenica visak, trazila od doktora da joj amputiraju nogu, oni nisu htjeli i zena stavila nogu u led, ne znam tacno koliko je drzala uglavnom na kraju su joj morali amputirati potkoljenicu. Zena se posle toga osjeca odlicno. Sta mislis ti o tome? Kako posmatras te ljude? Nigde ne vidim vezu izmedju teme i tvog pitanja. Odmah VRLO JASNO naglasiti da je poredjenje veoma promaseno, jer situacija u kojoj osoba neki deo tela oseca kao visak i zeli da ga odstrani nije neizleciva i moze da bude ukazatelj nekog drugog psihickog problema. Zato se i operacije promene pola ne rade kao sto vi mislite po principu "hm... bas bih danas mogo malo da budem zena, idem da se recnem" nego im predhode sati i sati terapija, razgovora sa strucnim licima pa kad nakon dugotrajnog i mukotrpnog procesa doktor proceni da je akcija zaista pozeljna i ispravna, stupa se resavanju tog problema. Transrodnost nije izleciva bas kao ni homoseksualnost i nije proizvod psihickog problema vec same prirode te osobe, ono s cim je rodjena... ili ako ti bolje zvuci- ono sto joj je bog dao... Od homoseksualnosti se jos niko nije izlecio... PS. Nemam nista protiv da ljudi sa svojim telom rade sta god im je volja. Njihovo je. Nije tvoje. Ti tvoje cuvaj onako kako ti mislis da treba. Mилена КШ, Милан Ракић and Danijela је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 11, 2016 Пријави Подели Написано Август 11, 2016 1 hour ago, cloudking рече nego im predhode sati i sati terapija, razgovora sa strucnim licima pa kad nakon dugotrajnog i mukotrpnog procesa doktor proceni da je akcija zaista pozeljna i ispravna, stupa se resavanju tog problema. Kod nas je zdravstvo u nekoj svojoj zelenoj dimenziji . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Август 11, 2016 Пријави Подели Написано Август 11, 2016 1 hour ago, cloudking рече Nigde ne vidim vezu izmedju teme i tvog pitanja. Odmah VRLO JASNO naglasiti da je poredjenje veoma promaseno, jer situacija u kojoj osoba neki deo tela oseca kao visak i zeli da ga odstrani nije neizleciva i moze da bude ukazatelj nekog drugog psihickog problema. Zato se i operacije promene pola ne rade kao sto vi mislite po principu "hm... bas bih danas mogo malo da budem zena, idem da se recnem" nego im predhode sati i sati terapija, razgovora sa strucnim licima pa kad nakon dugotrajnog i mukotrpnog procesa doktor proceni da je akcija zaista pozeljna i ispravna, stupa se resavanju tog problema Kako ne vidis vezu, zena reze potkoljenicu i posle toga je srecna, major reze penis i posle toga je srecan.Oboje imaju osjecaj da im tijelo nije kako treba. Reci mi vezano za promjenu pola, postoje li ljudi koji se tokom dugotrajnog i mukotrpnog procesa 'predomisle' i odustanu od nakane da promijene pol, odnosno doktor procijeni da akcija nije pozeljna i ispravna? 1 hour ago, cloudking рече Transrodnost nije izleciva bas kao ni homoseksualnost i nije proizvod psihickog problema vec same prirode te osobe, ono s cim je rodjena... ili ako ti bolje zvuci- ono sto joj je bog dao... Bog je zbog takvih unistio Sodom tako da to sigurno nije On dao. Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 11, 2016 Пријави Подели Написано Август 11, 2016 1 hour ago, billy2014 рече Kako ne vidis vezu, zena reze potkoljenicu i posle toga je srecna, major reze penis i posle toga je srecan.Oboje imaju osjecaj da im tijelo nije kako treba. Reci mi vezano za promjenu pola, postoje li ljudi koji se tokom dugotrajnog i mukotrpnog procesa 'predomisle' i odustanu od nakane da promijene pol, odnosno doktor procijeni da akcija nije pozeljna i ispravna? Bog je zbog takvih unistio Sodom tako da to sigurno nije On dao. Otkud znam nisam strucnjak iz te oblasti. Verujem da postoje ljudi koji odustanu jer imas transrodne osobe koje nikad i ne udju u tu pricu promene pola i neke koje odu do kraja. Seksualnost je nesto od cega ne mozes da "odustanes", a operacija ko operacija. Nekom treba nekom ne. E da, treba da znas da nisu sve transrodne osobe homoseksualci. Ima slucajeva da muskarci promene pol a i dalje ih privlace zene. (I obratno) Sta bi tvoj bog njima zamerio? Oni npr nisu homoseksualci. Bas me zanima. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука