АлександраВ Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 Otvoren konkurs za Najbolje edukatore Srbije Šta jednog nastavnika čini izuzetnim? Šta danas u modernom dobu znači biti najbolji nastavnik i šta je adekvatno znanje? Kakvi su to nastavnici koje učenici pamte i koji su ih možda inspirisali da se u životu bave svojom sadašnjom profesijom? Koliko je nastavnički poziv važan za pravilno odrastanje novih generacija i zdravo društvo? Da li ga dovoljno uvažavamo i podržavamo? Udruženje „Živojin Mišić“ pokrenulo je 2014. godine projekat „Najbolji edukatori Srbije“, sa željom da istakne ugledne primere naše prosvete. Učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni tokom dve godine realizacije ovog projekta se odlikuju inovativnošću, posvećenošću, aktivizmom, spremnošću da uče, da se usavršavaju i prilagođavaju modernim potrebama obrazovanja, da primenjuju nove metode i sredstva u nastavi, da učenike uče kako da primenjuju znanje i tako ih pripremaju za savremene zahteve tržišta rada. Oni su neretko pokretači pozitivnih promena u svojoj okolini, pioniri napretka i postizanja natprosečnih rezultata i kao takve slobodno ih možemo nazvati i preduzetnicima u svom poslu. Udruženje “Živojin Mišić” otvorilo je prijave za treći po redu konkurs za Najbolje edukatore Srbije, koji će biti otvoren do 1. jula 2016. godine. Ukoliko i vi poznajete učitelja ili učiteljicu, nastavnika ili nastavnicu, profesora ili profesorku za koga smatrate da je najbolji u svom poslu, ovaj projekat je pravo mesto da to i kažete! Istaknuti, inovativni, motivisani, jedinstveni i drugačiji nastavnici su nastavnici kakve tražimo. Opišite šta je karakteristično u njihovom radu, u njihovom odnosu sa učenicima i šta je ono najdragocenije što učenici nauče. Koji je njihov način rada, koje aktivnosti i projekte realizuju sa učenicima? Pošaljite nam linkove sajtova, snimaka, objava i svih ostalih materijala koji mogu posvedočiti o njihovom radu. Za dve godine realizacije ovog projekta nagrađeno je ukupno 32 najboljih, koji dolaze iz mesta širom Srbije, iz gradskih i seoskih škola. Najbolje biraju prošlogodišnji nagrađeni zajedno sa komisijom kroz više krugova selekcije, a svi nagrađeni dobijaju novčane nagrade za unapređenje svog rada i nastave. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Udruženja „Živojin Mišić“ sredinom narednog polugodišta, a prijave se šalju preko prijavne forme koja se nalazi na sajtu projekta. http://zivojinmisic.rs/najbolji-edukatori-srbije/ JESSY, Биљана 1234 and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 Могу ли да се пријаве кука, мотика, шиба, батина и васпитна шљага? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Мај 23, 2016 Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 3 minutes ago, Ћириличар рече Могу ли да се пријаве кука, мотика, шиба, батина и васпитна шљага? Лепа реч и гвоздена врата отвара. Мени лепа реч учитељ, бака и дека били учитељи, едукатор ми некако не пријања уху. ПС О васпитним методама на које нас подсећате, расправљало се на курсевима васпитно образовног типа под називом Насиље у школи. То био неки пројекат у сарадњи са неком ЕУ институцијом. Директор нас обавестио да наша школа нема новац да плати тај курс. Дакле, то код нас не може да буде. АлександраВ and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2016 7 hours ago, Биљана 1234 рече Мени лепа реч учитељ И мени Овде су обухваћени и учитељи и наставници и професори па су их назвали едукаторима, што је мени исто засметало... али то је тај термин, шта да радимо... 7 hours ago, Биљана 1234 рече наша школа нема новац да плати тај курс. Дакле, то код нас не може да буде. Док неко са стране не искешира, али не за потребе школе него за потребе ко зна чега... за курс ће да буде, временом, а за нпр. нове клупе које би висином требало да прате тренд раста данашње деце, која буквално клече да би стала испод ниских столова и ломе кичму, е то није уопште ни популарно ни медијски видљиво, а ко зна, можда услови у учионицама у којима проводе пола дана, утичу на агресивност...можда... Биљана 1234 and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 7 hours ago, АлександраВ рече И мени Овде су обухваћени и учитељи и наставници и професори па су их назвали едукаторима, што је мени исто засметало... али то је тај термин, шта да радимо... Док неко са стране не искешира, али не за потребе школе него за потребе ко зна чега... за курс ће да буде, временом, а за нпр. нове клупе које би висином требало да прате тренд раста данашње деце, која буквално клече да би стала испод ниских столова и ломе кичму, е то није уопште ни популарно ни медијски видљиво, а ко зна, можда услови у учионицама у којима проводе пола дана, утичу на агресивност...можда... Zanimljivo, da ja od nedavno imam istu tu ideju o klupama i stolicama koje ne prate visinu učenika. Valjda loša cirkulacija može da utiče na tu agresivnost. I organi koi nisu u prirodnom položaju. A i metaforično. Škole kasne. Uvek kasne za stvarnošću. Od septembra u kabinetu imam jednu stolicu čiji naslon su deca pilicama oštetila. Nedostaje deo kvadratnog oblika. Jedan čas sam iskoristila da napravimo priču o toj stolici. Da je oneobičimo. U šestom razredu su bili zanimljivi komentari. Nosim se mišlju da jednom za pismeni zadtak dam tako neku temu. АлександраВ and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 14 hours ago, Биљана 1234 рече Nosim se mišlju da jednom za pismeni zadtak dam tako neku temu. То би било баш одлично Добра идеја 14 hours ago, Биљана 1234 рече Škole kasne. Uvek kasne za stvarnošću. Касне и као да не дају да се иде у корак с временом, што због пара, што због законске регулативе а има ту и ригидности руководећег кадра. Али и родитељи су чудни, ако школа и покуша нешто ново, било шта, наилази на зид родитеља који само нешто гунђају, филозофирају и политички коментаришу. А да дају 200 динара (за своје дете које борави у школи) да се нпр. окречи или било шта, када већ држава нема слуха за то, е то је одмах драма. Присуствовала сам таквим родитељским састанцима (као родитељ) и било ми је мука од родитеља. Не дајем ја школи, ја дајем деци, својој, нашој. Свака част вама просветним радницима, свака вам част. И најгори од вас су одлични у каквим условима радите и са чиме се сусрећете. Биљана 1234 and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 24, 2016 Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 4 minutes ago, АлександраВ рече Свака част вама просветним радницима, свака вам част. И најгори од вас су одлични у каквим условима радите и са чиме се сусрећете. Хвала....хвала сестро Јуче ми један ђак (додуше из неке приватне школе где сам на замени) рекао "Признајте да мрзите што ово радите!" прочитало ме дете само тако....нисам могао ништа да одговорим до да се искезим и ....заћутим А данас у школи где сам запослен пара ми на уши ишла.....па после није...па после једног ђака ми малтретирала двојица других ученика, ал ја и колегиница закачисмо и трећег у "грдњи" (не намерно) па се тај трећи изнервирао, па отишао кући и плакао Иди бре, морам да се извиним том дечку следећи пут, није лако... Биљана 1234, АлександраВ and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2016 1 minute ago, Драшко рече није лако... Стварно не знам како то други не виде. Хајде клинци, то је друго, сви знамо ту релацију ђак - школа, то је увек тако било. Има ту свега. Али ми одрасли, брате мили, ми смо катастрофа. Слушам родитеље школараца, па они су толико нереални у очекивањима, мудровањима, нереални у перципирању своје деце. Чини ми се, када мало боље размислим, да је просвету уништио вишегодишњи негативан однос и понашање родитеља (као и неваспитање деце), значи друштво, више него државна небрига и недостатак пара. И та стална хајка на просветне раднике ме ужасава. И то је мала реч. Драшко, Биљана 1234 and Јелина је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Мај 26, 2016 Пријави Подели Написано Мај 26, 2016 Сматрам да најбољи наставници, професори и они који воле свој посао треба да направе ју тјуб канал и каче своја предавања тамо. Деца на тај начин могу много лакше да усвоје градиво. Код нас је тај систем слабо развијен, међутим на енглеском се може наћи готово било која лекција. Пошто о хемији на српском нема готово ничега ја сам био инспирисан да направим свој канал и дам допринос образовању у Србији. Нисам предавач по струци али повремено снимим неку лекцију у нади да ћу можда помоћи неком, а и да ћу покренути оне који то раде много боље. Искористићу ову прилику да се мало рекламирам, а вама ако није тешко дајте неки лајк или се препишите на канал. Хвала на подршци! https://www.youtube.com/channel/UCibDosfmY-5Ktp1U_BvjTQg АлександраВ, Дијана., Јелина and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука