Jump to content

"da te poštedi Hristos Bog"

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

4 hours ago, Muramasa рече

U čemu je onda problem sa Paklom?

1. Zašto onda zakukavate nad nepokajanima kada uvek imaju izbor?

2. Što onda plašite ljude Paklom?

1. Жао нам је.

2. Какво плашење када је то стандардно стање, па, ми, људи у паклу и живимо кад немамо љубави, само што то осећамо као природно стање (док за боље не сазнамо), а уствари је то само понизно пузање у смрт.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 112
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

23 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ako se je neko uplašio Pakla, pa makar u tom paklu i vladao, onda je taj neko to dobro i valjano uradio.

... treba jos samo da zavoli raj ... I na dobrom je putu . 

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 5/2/2016 at 10:08, Muramasa рече

Više puta sam nailazio na ovaj citat i rekao bih da je u suštoj suprotnosti u odnosu na ono kako vi zamišljate Hrista i kako biste hteli da ga predstavite.

Prema ovome, ja bih Hrista zamislio kao nekog razbojnika koji dolazi noću i kojeg treba dočekati sa metkom u cevi, pre svega, kao neprijatelja.
Neprijatelj je taj koji možda nekoga poštedi ili ne, a ne roditelj ili prijatelj ili spasitelj. Ako treba da me spašava od sebe samog, zar mu nije daleko lakše da ne dolazi uopšte, bar kod mene?

Ako je najveća pretnja sa njegove strane to da me odluči od samog sebe, koju onda imam drugu pretnju od koje treba da me poštedi?

Kako vi razumete ovaj citat?

Ovaj citat, kao i svi drugi citati utemeljeni na Svetom Pismu i Predanju, jesu vrata kroz koja ulaziš u jednu palatu beskonačnosti. To su vrata a ne palata dovršena i postojana.

Posle ulaska kroz ta vrata, citat dobija smisao u opitu i sjedinjuje se u jednu celinu (palata) sa ostalim citatima (vratima). Ništa u toj večnoj i beskonačnoj palati nije samo za sebe, već su citati postojani samo u zajednici ostalih citata, koji se medjusobno prožimaju tj. ispunjavaju i tvore zajednicu, kao što je stvaraju ličnosti.

Ponekad čovek hoće da sudi i osudi drugog čoveka, to nam je nekako svima u prirodi, pa u tom smislu verujući u Božju milost, mi vapimo za nebeskim sudom upravo da sebi ne damo za pravo konačnog i nepogrešivog suda. 

Ti kažeš Muramasa da Hristos ne treba da te poštedi, mi kažemo da treba. Jedno i drugo su legitimni stavovi, ti govoriš da ti pomoć nije potrebna mi mislimo da jeste kao i svakom drugom živom biću i takvi se obraćamo Bogu bez da tebe prisiljavamo na bilo kakvu promenu u tvom razmišljanju i stavu koji imaš pred našim Tvorcem. Mi pri tom nismo licemerni, već smo duboko iskusili, da čovek dugo godina može živeti u zabludi, te je nama i sveta dužnost, da molitveno pominjemo tvoju zabludu. :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 5/5/2016 at 14:00, Ђоле Пролеће рече

Ако хоћеш ајде за Њим, обриши патос са својим егом, пусти га да крвари, брутално, на "смрт". Ал Му мораш прво поверовати...

Nalazim se na nekom trgu. Ispred mene recimo 10 praznih stolova. Ispred svakog stola po jedan čovek. Svako od njih mi govori da se poslužim sa njegovog stola koji je, kako on kaže prepun svega i svačega najlepšeg.

E sad ako se ja ne prihvatim ni jednog stola jel je to do mog ega ili......

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ђоле Пролеће рече

До твог ега, који мисли да му колач не треба.

Svako voli kolač (gotovo svako) pa i ja ali samo ako je stvaran a ne u mojo mašti. Priznajem može i to da prija (zamišljen kolač) ali bi na kraju ostao gladan jer njega jednostavno nema.

Nema ovo ništa veze sa mojim egom već sa  elementarnim razumom.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

Наравно да има. Он је кључни играч који те зеза. Него ти немаш моода да устанеш на њега. Зато што си се у старту усро од свега онога што би могао сазнати о себи.

Znači napustim razum, prihvatim maštu kao stvarnost i onda saznam prave szvari o sebi, a za koje me razum sputava da saznam.joooj :krstix::vrtiglavu: :lupaglavu:0122_tuk

Auuuu crni Miroslave.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

On 5/3/2016 at 12:52, Muramasa рече

Zamisli sad Bog konačno naumi da napravi od mene svetitelja, pa krene da udara i taman misli, "dobio sam Dijanu", pa još malo i onda "dobio sam Jessy", pa još udara i kada bude siguran da je dobio Nenada ili o. Justina

Padoh sa stolice!!!:)) Ne znam šta kažu Nele i Džesi... :navijanje:

Al' i dalje tvrdim da sam greškom svrstana u to društvo :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...