коЖељ њацИ Написано Април 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2016 1 hour ago, Tristatri рече Ja ti verujem! . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 28, 2016 Пријави Подели Написано Април 28, 2016 6 hours ago, Жељко рече Мислим да чланови форума без обзира на политичке ставове треба ипак боље да познају друге чланове форума после толико година форумашења. ja imam spisak svih forumasa koji rade za amerikance, doci ce i mojih 5 minuta. Плутон, RYLAH, коЖељ њацИ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 28, 2016 Пријави Подели Написано Април 28, 2016 On 4/26/2016 at 21:21, Жељко рече Здравко Милићевић: Шта се десило с коалицијом ДСС-Двери? inSha После ових избора поставља се питање шта се догодило, па да неке странке које су од избора много очекивале, нагло падну на црти испод и око цензуса. Ако изузмемо младе и неискусне људе који још нису ни схватили шта је политика или оне где су сви у коалицијама хтели да буду председници, па су се у таквим амбицијама распадали, највише од свега чуди потпуна пропаст странке Двери, која је некада уливала велику наду. ДСС овде и није толико релевантна, јер је за очекивати било да бивше странке власти у каснијим изборима направе слаб резултат, што потврђује и данашњи статус некадашњег председника Србије, Бориса Тадића. Народна мудрост каже: "Треба знати када је добро зауставити се." Зато је и бивши председник Војислав Коштуница замало избегао потпуну политичку катастрофу, док садашња челница ДСС-а, госпођа Рашковић Ивић, изгледа тешко успева да избегне велику непопуларност. Али, највеће разочарање су управо Двери. Од некадашњег покрета који је уливао наду и који су подржавали чувени српски национални интелектуалци, као што је професорка Смиља Аврамов или др Мила Алечковић, затим, песник Добрица Ерић и друге јавне личности, Двери су данас само бледа сенка. У време док сам и сам био симпатизер овог саборног покрета, без икаквих средстава, са само пар плаката и са скромном кампањом, без учешћа на телевизији и у потпуној блокади медија, Двери су успеле да освоје из прве руке 4,4 посто бирачких гласова. Данас, када су Двери ушле у коалицију са још једном политичком странком, када је њихова кампања очигледно била веома скупа, јер су сви градови Србије били преплављени најскупљим стакленим билбордима "Срећа за Србију", када су сви становници ове земље, а и они ван ње, по сведочењу, сви корисници интернета, морали да их гледају чим отворе интернет, јер је ова коалиција платила најскупљу "тараба интернет кампању" коју нисте могли да избегнете (аутоматско наметање: Упознај Обрадовића, упознај Рашковић Ивић, итд.), када су њихова лица у кампањи била озарена срећом и када су. скупо одевени и лепо очешљани. давали најоптимистичкије изјаве о победи, данас су они на ивици да пређу или не пређу изборни цензус са јасним гласовима једино из Чикага! Другим речима, данас су они са десет пута више средстава него некада, освојили само 0,5 више гласова! Очигледно је да је реч о потпуном фијаску. Прича о крађи гласова овде је итекако већ изанђала, реч је највероватније о стварном паду популарности. А ако бисмо поделили проценте на два коалициона партнера, Двери би добиле нешто више од 3 посто гласова, што значи да би са много више средстава данас добили мање гласова, него некада када су били потпуно нова и непозната политичка странка. Будућност ове коалиције очигледно је неизвесна, а чак и ако уз велика натезања коалиција уђе у скупштину, она је данас у Србији тек седма, осма странка (заправо две странке) по снази и то иза многих бивших досовских странака. Да ли је ово порука српског народа да, упркос свему, није довољно имати само новац за кампању? Или је то одговор на претерану агресивност њихове кампање? Шта год да је у питању, за ДСС све ово није ни чудно, будући да је њена председница својим несмотреним изјавама постала прилично непопуларна у српском бирачком телу. Али, за некадашњу странку Двери ово је опасан пад популарности и дефинитивни раскид са некадашњом прошлошћу, пуном наде. И да несрећа буде још већа, коалиција Двери-ДСС, од које се ограђују њени бивши чланови, па чак изгледа и некадашњи председник ДСС-а Војислав Коштуница, ступа у свом незадовољству у нову ширу коалицију са Тадићем, Пајтићем и другима, које Србија не памти баш по слави. Овим чином Двери-ДСС као да судбински још више тону, боље рећи, Двери чине сопствено политичко самоубиство. Аутор је пуковник у пензији http://www.vidovdan.org/drustvo/item/72236-zdravko-milicevic-sta-se-desilo-s-koalicijom-dss-dveri Mene je sramota ovo da čitam. Dotićnu gospodu treba propisno nalupati zbog uvlačnja Vučiću. Beskičmenjaci.....mislim na terćesrbijance, naravno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 28, 2016 Пријави Подели Написано Април 28, 2016 11 hours ago, Жељко рече Ne, sine Nedeljko, ovo su plodovi rada Dveri. Nisam ja oterao Glišića iz Dveri nego Bole Obradović. Nisam ja Jasminu Vujić ubacio u Dveri nego Boško Obradović. I nisam ja Šešelja nagovorio da govori o Dverima to što govori, nego su Dveri same do toga dovele. 1. Glasove je izgubio uglvnom DSS, Dveri su osetno pale (dokaz za to su loklane sredine gde su Dveri i DSS samostalno izlazili). Izbori su itekako bili neregularni. Nema gde se nije muljalo. 2. Spoljnopolitički program Dveri ostao je isti. Promena ima u sferi ekonomije (peMzije i sl.), otišlo se levlje nego 2012, što se ni meni ne dopada. 3. Priča o podršci USA i nekakvoj lovi koju su poslali je krajnje degutantna. Pa mi druže u mom lokalnom odboru nemamo ni za kriju, kakve crne Amerike, kakvi crni dolari. A te priče dolaze od strane lažne vojvotkinje Vojislave Kešelj. 4. Glišić je ničim izazvan otišao, ne sačekavši da istekne rok od šest meseci koji je zahtevao da se vidi kakao će dejstvovati Statut stranke, za koji i je sam onomad podržao. Jasmina Vujić je u Dverima od 212, i zašto se tada dotični nije pobunio? Sad laprda kad se udružio sa onimlopovom Parovićem. Čuj Prović, oj živote ironijo коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2016 Милан Кампонески подржао Двери на поновљеним изборима: http://amitzdulniker.com/2016/04/28/srpska-opozicija-ima-sansu-da-pokaze-narodu-da-je-odgovornija-od-vucica/ NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2016 4 minutes ago, NemanjaVa рече Priča o podršci USA i nekakvoj lovi koju su poslali je krajnje degutantna. Pa mi druže u mom lokalnom odboru nemamo ni za kriju, kakve crne Amerike, kakvi crni dolari. A te priče dolaze od strane lažne vojvotkinje Vojislave Kešelj. Ја се на Фб нисам могао одбранити од спонзорисаних објава Двери и нарочито Обрадовића. То без пара не бива. А што се тиче локала знам и сам у каквом су стању на локалу огранци Двери, што не значи да је и врх у истом стању. И код мене овде се није могло плаћати кирија за просторије па се на крају остало без просторија. Плаћао је један честит црквени човек који је у то време имао неки солидан бизнис. Но ни то није помогло да се Двери омасове. Мислим та канцеларија. Мада сам совјетовао и брата и осталу екипу да направе дежурства и покушају некако преко разних акција да привуку масу, некако све је било бадава. На крају у целој општини Двери су освојиле око 600 и нешто гласова. Што је у односу на претходне изборе одлично али недовољно да се добије макар један одборник. Од врха Двери нису добили никакву помоћ, мислим на новчану. Једном су се појавили Боле и Санда на некој трибини где је све укупно било око 50-ак људи и то је то. Ако већ та дијаспора толико помаже Двери како се прича, могли су помоћи локалне огранке Двери новчано па би онда и презентација на локалу имала бољи ефекат. Али то више није моја брига... NemanjaVa and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Април 28, 2016 Пријави Подели Написано Април 28, 2016 4 minutes ago, Жељко рече Ја се на Фб нисам могао одбранити од спонзорисаних објава Двери и нарочито Обрадовића. То без пара не бива. А што се тиче локала знам и сам у каквом су стању на локалу огранци Двери, што не значи да је и врх у истом стању. И код мене овде се није могло плаћати кирија за просторије па се на крају остало без просторија. Плаћао је један честит црквени човек који је у то време имао неки солидан бизнис. Но ни то није помогло да се Двери омасове. Мислим та канцеларија. Мада сам совјетовао и брата и осталу екипу да направе дежурства и покушају некако преко разних акција да привуку масу, некако све је било бадава. На крају у целој општини Двери су освојиле око 600 и нешто гласова. Што је у односу на претходне изборе одлично али недовољно да се добије макар један одборник. Од врха Двери нису добили никакву помоћ, мислим на новчану. Једном су се појавили Боле и Санда на некој трибини где је све укупно било око 50-ак људи и то је то. Ако већ та дијаспора толико помаже Двери како се прича, могли су помоћи локалне огранке Двери новчано па би онда и презентација на локалу имала бољи ефекат. Али то више није моја брига... Neka je Boškova politika da se lokal snalazi sam, u smislu da centrala ne može sve da rešava. Tačno da je kampanja bila skuplja, ali treba tu mnogo više finasija, posebno za lokal.... Heheheh, nama falilo 400 glasova da preripimo celzijus, na 4, 14 % smo. I to sami, bez DSS. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2016 14 minutes ago, NemanjaVa рече Neka je Boškova politika da se lokal snalazi sam, u smislu da centrala ne može sve da rešava. Tačno da je kampanja bila skuplja, ali treba tu mnogo više finasija, posebno za lokal.... Heheheh, nama falilo 400 glasova da preripimo celzijus, na 4, 14 % smo. I to sami, bez DSS. Овде је фалило 0,5% ту негде, али са ДСС-ом. С тим што је од 100% који су гласали за ову коалицију 99% гласало пре свега за Двери. Ових 1% су ови из ДСС-а гласали сами за себе јер њих нико више не бенда ни 5%. Не свиђа ми се та политика да локал развија сам себе. Овде код мене су Двери рецимо пре пар година биле веома популарне и чак кад нису имали људе за локалну листу на покрајини су освојили толико гласова да су могли ладно да имају два одборника на локалу. То је прокоцкано лошом политиком с врха. Не причам ја ово што причам безвезе него зато што сам разочаран у врх Двери. Пре сам с тим врхом имао бољи контакт, па ништа није вредело. Доста неозбиљности је ту и неодговорности. Врх треба да помаже локал тамо где постоје симаптије за странку и где постоји могућност да се нешто уради. А не да игнорише то и препусти све случајности. То је неозбиљно а таквој неозбиљности ја не могу дати подршку. Наравно да локал мора да покаже ентузијазам и да вреди нешто, но знам много таквих локала који су запели па на крају ништа јер заиста је изостала подршка од врха у моменту кад је била најпотребнија. Двери немају искуство страначке борбе и организације. То ће бити дуг процес док се то не стекне, до тада ће много људи да се разочара. Што се тиче тих младих људи на локалу њима свака част и за труд и за борбу и за све. Али бојим се да ће све бити бадава и да до следећих избора неће више бити ту тих људи да наставе ту причу. RYLAH and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 28, 2016 Пријави Подели Написано Април 28, 2016 45 minutes ago, Жељко рече Ја се на Фб нисам могао одбранити од спонзорисаних објава Двери и нарочито Обрадовића. То без пара не бива. То уопште не кошта много. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 13 hours ago, Ђорђе Р рече Жена је имала такво мишљење и пре него што су Двери постали политичка партија. Зашто не би ишло то двоје заједно? По теби (и другима којима је исто чудно) она би требала да направи саботажу и дигне Америку у ваздух неком нуклеарном бомбом. Жена се бави научним истраживањем, и едукацијом, а такође има и своје мишљење о земљи у којој живи и ради, као и о томе у ком смеру би требала да иде Србија (земља из које потиче). Потпуно разумем њен политички став, иако нисам гласао за њу, ни Двери. Винча је уништена, ЕТФ је престао да школује кадрове у области Нуклеарне физике. Она се и те како борила за струку, за Винчу, за ЕТФ. Исто тако се борила да се Телеком не прода. Разумем и зашто је ушла у политику, и зашто се одлучила за Двери. Није имала шта друго да изабере. У конкуренцији осталих странака, једино су Двери могле да дођу у обзир, или да оснује своју партију, као што је Радуловић урадио. Али Радуловић је напустио своју професију, и прешао је на економију, а онда је напустио економију и прешао на политику. Мислим да је проф. Вујић на првом месту и даље научно истраживачки рад и едукација. У озбиљним земљама, а Америке су много озбиљне земље, није могуће да жена која ради нуклеарни програм за њихову војску искрено подржава Путина, Русију и ОДКБ. Е сад... Или су Америке одједном постале неозбиљне, или их је проф. Вујић захебала да не знају шта она овде ради и да она заправо подржава Путина, Русију, ОДКБ и отпор Америкама и ЕУ, ил она није искрена у целој причи, а ови из Двери неискрени са њом ил будале, свеједно. Четврто нема. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 6 hours ago, RYLAH рече У озбиљним земљама, а Америке су много озбиљне земље, није могуће да жена која ради нуклеарни програм за њихову војску искрено подржава Путина, Русију и ОДКБ. Е сад... Или су Америке одједном постале неозбиљне, или их је проф. Вујић захебала да не знају шта она овде ради и да она заправо подржава Путина, Русију, ОДКБ и отпор Америкама и ЕУ, ил она није искрена у целој причи, а ови из Двери неискрени са њом ил будале, свеједно. Четврто нема. Чак и да се шалиш, није коректно беспотребно блатити човека који искрено помаже Србе и Србију. Проф. Вујић, осим што је изизетан стручњак, исто тако се труди да организује, помаже Србију и Србе у дијаспори. Када се читају овакве бљувотине, испадне да су најбољи они који су дигли руке од Србије, и који гледају само своје дупе. Да ли стварно мислиш да проф. Вујић ради нуклеарни програм за америчку војску? Верујем да и на овом форуму има људи који су радили пројекте које је финансирала америчка војска (ДАРПА). Њих занима научни рад, а не твоји политички ставови. Ако радиш рецимо на пројекту који истражује односе између делова атома, Америке не занима за кога ћеш да гласаш и кога подржаваш (дал си за СНС ил Двери), него их занима до којих си резултата дошао. Можемо да причамо бајке о теоријама завере, а можемо и да озбиљно причамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 Риле често износи мишљење просечног српског гласача (необразованог, кафанског типа, пропалитета, а који се у све разуме и који о себи има највише мишљење). Нека врста пародије. Само тако могу да схватим ово његово саглашавање са нападима на проф. Вујић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 9 minutes ago, Ђорђе Р рече Да ли стварно мислиш да проф. Вујић ради нуклеарни програм за америчку војску? Верујем да и на овом форуму има људи који су радили пројекте које је финансирала америчка војска (ДАРПА). Њих занима научни рад, а не твоји политички ставови. Ако радиш рецимо на пројекту који истражује односе између делова атома, Америке не занима за кога ћеш да гласаш и кога подржаваш (дал си за СНС ил Двери), него их занима до којих си резултата дошао. Можемо да причамо бајке о теоријама завере, а можемо и да озбиљно причамо. Да, она је програмски директор http://nssc.berkeley.edu/about/, а ако мало истражиш, видећеш и са ким и за кога раде. За разлику од нас, у Америкама и другим нормалним земљама не може да се деси да неко ко искрено подржава политику која је директно уперена против интереса Америке ради тако битне ствари. Ако ти верујеш да је тако нешто могуће, супер, ал то се једноставно не дешава. Овде не причам о интелектуалцима типа Ноам Чомски, који раде неке ствари које нису од виталног интереса по националну сигурност САД, већ о људима попут прф. Вујић која води програме који имају везе са нуклеарном безбедношћу. Сви ти пројекти су под надзором америчке војске или разних агенција које одговарају америчкој војсци. Они се са тим стварима једностано не играју. Значи, једно су политички ставови, а друго је ситуација када један од људи који су високо рангирани у њиховом систему безбедности оде и води кампању за једну политичку странку, и то за политичку странку која се наводно залаже за ствари које су директно супротне америчким интересима у овом делу света. По другачјиој логици, могло би да им се деси да приме неког талибана тамо, ал нема везе никакве, битни су његови резултати. 11 minutes ago, Ђорђе Р рече Само тако могу да схватим ово његово саглашавање са нападима на проф. Вујић. Не саглашавам се уопште са нападима на њу, само причамо реално. Овде не тролујем. А већ сам рекао - ја такве људе не бих пуштао у политику јер онда постају легитимне мете кретена који се у том блату сналазе као код своје куће. Поштен човек у српској политици нема шта да тражи, макар још једно десетак година. Као што је својевремено Стојковић ушао у политику, па је доживљавао да га пљују кретени који му нису ни до колена. Са друге стране, Стојковић је, откад је баталио политику, професор на крагујевачком Медицинском факултету, основао је институт који ће овој земљи да значи више него што би могао било који његов политички ангажман да значи (а опет, за време прошле власти, отварање тог института је било жестоко минирано из Београда, јер је декан крагујевачког медицинског факултета друга политичка опција). Што се проф. Вујић тиче, много ми је криво што таквих као што је она немамо још двадесет или тридесет. Или сто. Такви људи су национално благо. Трошити такве људе по политичким партијама је греота већа него све паре које су покрадене у овој јадној земљи. Али ако се већ политички ангажовала, и ако већ причамо о њеном политичком деловању, људи таквог ранга не могу да воде самосталну политику, јер су превише битни за САД. Могу можда тек кад оду у пензију. Дакле, не верујем странци која има таквог лика као једну од најистакнутијих политичких фигура кад прича да воли Путина, Русију, да оће да иде у ОДКБ и да гура прст у око Америкама, јер то једноставно није спојиво са њеним функцијама, које су, поред научних, и политичке и безбедносне функције у земљи против које се наводно Двери боре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 59 minutes ago, Ђорђе Р рече Да ли стварно мислиш да проф. Вујић ради нуклеарни програм за америчку војску? Не ради за њихову војску, али је високо рангирана у хијерархији људи који су задужени за безбедност нуклеарног арсенала САД. Тако да ово што Риле прича има смисла, с тим што ми не знамо какве су безбедоносне провере за њу и сличне и да ли оне стварно укључују и њихове политичке ставове, и колико се на то стварно обраћа пажња. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 5 minutes ago, GeniusAtWork рече с тим што ми не знамо какве су безбедоносне провере за њу и сличне и да ли оне стварно укључују и њихове политичке ставове, и колико се на то стварно обраћа пажња. Не занимају нас много њихови политички ставови... RYLAH, Аурор and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука