дибидусрус Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Ипак је у питању Христов Гроб, ма како он представљен. Друго, месија ( Хомер) у Јерусалиму. Ако су хтели нешто да критикују могли су да то покажу на други начин. Што баш у Јерусалиму? То што је серија квалитетна по другим критеријумима на страну. Александар С је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 да ли сте ви спремни да направите такав филм? Или, ако радите као аниматор и главни вам уредник предложи овако нешто, шта би сте радили? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 ljudi ismevaju loše pojave u veri prosečnog amerikanca...to je sve...verujem da dallje od toga nisu ni razmišljali... Homer je osoba koja ne vidi dalje od krofne..po meni je još i dobro o oko Hristovog groba u odnosu na ono šta je moglo da se desi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Mislim da bi bilo u redu da se vrati naziv teme onakav kakav sam i postavio. Dakle "Simsonovi - dosad najveći udar na hrišćanstvo" a ne "SimPsonovi - dosad najveći udar na hrišćanstvo" Ko hoće SimPsone nek sam otvori temu sa takvim nazivom. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Иначе ево једне студије о Симсонима и хришћанству. http://www.snpp.com/other/papers/ss.paper.html Око 70 одсто садржаја Симсонових је религиозно, а 11 епизода је у потпуности било посвећено религији. Закључак на крају ове студије је ... "The Simpson's with its insightful and satirical views on religion and other aspects of life proves to be sophisticated and quite educational. While watching humorous episodes, viewers question the hypocrisy of religious institutions and reflect on religious intolerance in their society. In conclusion, The Simpsons effectively employs satire to explore many aspects of religious life in America." Ја се не слажем са оваквим ставом, јер је он неправославан, мада ме то неће удаљити од Симсонових и њихових гегова. Једино ми је жао што Грејнинг није наставио са Футурамом за коју мислим да је милион пута боља од Симсонових. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 to pokazuje da ti ironija i satira nisu bliske kao vidovi kritike a ne da su simpsonovi loši ili nepravoslavni... i razumem ja da su ukusi različiti...ali što baš najveći udar na hrišćanstvo... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Mislim da bi bilo u redu da se vrati naziv teme onakav kakav sam i postavio. Dakle "Simsonovi - dosad najveći udar na hrišćanstvo" a ne "SimPsonovi - dosad najveći udar na hrišćanstvo" Ko hoće SimPsone nek sam otvori temu sa takvim nazivom. Па, погрешио си,јер нису Симсонови,већ СимПсонови. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 stara priča... nova tema...svako vidi šta hoće... Ја нешто највише волим надреалисте Došla struja, reaguj ko munja - Nadrealisti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дориан Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Надреалисти су за оне који имају лош укус, форе су сељачке и офуцане, али добро таква нам је већина народа па пролази сасвим ОК. Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Надреалисти су за оне који имају лош укус, форе су сељачке и офуцане, али добро таква нам је већина народа па пролази сасвим ОК. уууууууу оки Доки... ја сам значи офуцана сељанка? хм.... па види мене насмију ... деси се.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дориан Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Ти кажеш Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Ти околишаш .gif' class='bbc_emoticon' alt='t4431' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дориан Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 t4431 Опрости ако сам те увредио Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Ма јок болан t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука