Jump to content

SRAMOTA svijeta :(

Оцени ову тему

Препоручена порука

MONSTRUOZNO! Psu odsečene sve četiri noge!

Dve devojke u beogradskom naselju Medaković pronašle preplašenu ženku psa kojoj je neko odsekao sve četiri noge! ORKA i "Evropska inicijativa 17" najavili krivičnu prijavu protiv nepoznatog mučitelja

Постављена слика

Prizor koji su ove dve devojke na povratku svojoj kući zatekle na parkingu u ulici Radovana Simića Cige, između brojeva 15 i 40 u beogradskom naselju Medaković II, bio je više nego potresan! Parkingom je puzilo kuče bez nogu, a za njim je ostajao krvav trag!

Krila se ispod kola

- Zatekla sam preplašenu kucu kako se krije ispod kola. Nije htela da izađe pa smo je izvlačili, ali ipak nije pokazala nijedan znak agresivnosti! Kada sam videla da su joj odsečene sve noge, zgrozila sam se! Prepoznala sam ovu ženku jer sam je ranije viđala u tom kraju. Nema vlasnika, ali niko se nije žalio da je agresivna i da napada ljude - kaže za Press Sandra Spoja, aktivistkinja Udruženja za zaštitu životinja "Evropska inicijativa 17".

Kako je ta organizacija već sarađivala sa veterinarskom ambulantom "Artvet" na Bežanijskoj kosi, a i s obzirom na to da je bilo već kasno i mnoge ambulante zatvorene, povređenog psa su kolima prevezli do te ordinacije.

Veterinar Vlada Antić, koji je osakaćenu ženku te večeri primio u svojoj ambulanti, kaže da za 25 godina rada nije video tako stravičan slučaj!

- Noge su odsečene oštrim predmetom, verovatno sekirom! Moguće je da je to uradio jedan čovek, vezavši psa, ili da je više njih to učinilo! Prema stanju rana, noge su ženki odsečene pre oko deset dana. Mahom su zarasle, ali na nekim mestima još krvare. Nije bilo potrebe da rane hirurški obrađujemo, niti da ženki dajemo infuzuju. Noge smo joj previli, nahranili je i napojili. Bila je mirna sve vreme i ležala na operacionom stolu. Noć je provela u našoj ambulanti - zabrinuto govori Antić.

Prema njegovim rečima, na kučetu nije bilo drugih povreda, niti tragova koje bi moralo da ima ukoliko mu je vezanom i svesnom sečena noga po noga.

- Ne mogu da objasnim kako kuče nije iskrvarilo! Da bi se sprečilo krvarenje, trebalo mu je prevezati rane žicom, ili nečim sličnim, ali takvih tragova nema - objašnjava dr Antić.

S druge strane, on ne isključuje mogućnost da je životinja osakaćena nesrećnim slučajem.

- Možda je ženka upala u zamku za lisice i divlje životinje. Međutim, sve četiri noge su joj ravnomerno presečene, a i zamka obično "ne uhvati" sve noge - objašnjava on.

U ambulantu su, kako kaže dr Antić, i ranije građani dovodili pse kojima je čovek naudio, ali ovakav slučaj još nisu videli!

Постављена слика

- Zabrinuti sugrađani dovodili su nam pse kojima je neko žicom vezao jezik ili kojima su noge krvarile, jer su bile vezivane lancima. Nisu retkost ni slučajevi polomljenih kostiju i kičme kod životinja - navodi on.

Vlasnik ove ordinacije dr Marko Tanasković kaže da će pružiti utočište ovoj ženki još nekoliko dana, ali se nada da će im se uskoro neko javiti sa željom da udomi nesrećnog psa.

Ženka je, navodi dr Tanasković, stara oko godinu dana i mešanac je. U Udruženju za zaštitu životinja "Evropska inicijativa 17" odmah su je nazvali Mila.

Angažovali advokata

- Ona je dobra kuca, i pored prestravljenosti i bola. Angažovali smo advokata, koji će policiji podneti prijavu za ovaj monstruozan čin! Takođe, štampaćemo plakate sa slikama Mile, da meštane naselja obavestimo da je među njima monstrum koji je u stanju da psu sekirom odseče nogu po nogu - objašnjava Sandra Spoja iz tog udruženja.

Ја бих том чики који је одсекао ноге овом псу, одсекао **** за сва времена и послао га у Црну Реку.

Подели на овим сајтовима

MONSTRUOZNO! Psu odsečene sve četiri noge!

Dve devojke u beogradskom naselju Medaković pronašle preplašenu ženku psa kojoj je neko odsekao sve četiri noge! ORKA i "Evropska inicijativa 17" najavili krivičnu prijavu protiv nepoznatog mučitelja

Постављена слика

Prizor koji su ove dve devojke na povratku svojoj kući zatekle na parkingu u ulici Radovana Simića Cige, između brojeva 15 i 40 u beogradskom naselju Medaković II, bio je više nego potresan! Parkingom je puzilo kuče bez nogu, a za njim je ostajao krvav trag!

Krila se ispod kola

- Zatekla sam preplašenu kucu kako se krije ispod kola. Nije htela da izađe pa smo je izvlačili, ali ipak nije pokazala nijedan znak agresivnosti! Kada sam videla da su joj odsečene sve noge, zgrozila sam se! Prepoznala sam ovu ženku jer sam je ranije viđala u tom kraju. Nema vlasnika, ali niko se nije žalio da je agresivna i da napada ljude - kaže za Press Sandra Spoja, aktivistkinja Udruženja za zaštitu životinja "Evropska inicijativa 17".

Kako je ta organizacija već sarađivala sa veterinarskom ambulantom "Artvet" na Bežanijskoj kosi, a i s obzirom na to da je bilo već kasno i mnoge ambulante zatvorene, povređenog psa su kolima prevezli do te ordinacije.

Veterinar Vlada Antić, koji je osakaćenu ženku te večeri primio u svojoj ambulanti, kaže da za 25 godina rada nije video tako stravičan slučaj!

- Noge su odsečene oštrim predmetom, verovatno sekirom! Moguće je da je to uradio jedan čovek, vezavši psa, ili da je više njih to učinilo! Prema stanju rana, noge su ženki odsečene pre oko deset dana. Mahom su zarasle, ali na nekim mestima još krvare. Nije bilo potrebe da rane hirurški obrađujemo, niti da ženki dajemo infuzuju. Noge smo joj previli, nahranili je i napojili. Bila je mirna sve vreme i ležala na operacionom stolu. Noć je provela u našoj ambulanti - zabrinuto govori Antić.

Prema njegovim rečima, na kučetu nije bilo drugih povreda, niti tragova koje bi moralo da ima ukoliko mu je vezanom i svesnom sečena noga po noga.

- Ne mogu da objasnim kako kuče nije iskrvarilo! Da bi se sprečilo krvarenje, trebalo mu je prevezati rane žicom, ili nečim sličnim, ali takvih tragova nema - objašnjava dr Antić.

S druge strane, on ne isključuje mogućnost da je životinja osakaćena nesrećnim slučajem.

- Možda je ženka upala u zamku za lisice i divlje životinje. Međutim, sve četiri noge su joj ravnomerno presečene, a i zamka obično "ne uhvati" sve noge - objašnjava on.

U ambulantu su, kako kaže dr Antić, i ranije građani dovodili pse kojima je čovek naudio, ali ovakav slučaj još nisu videli!

Постављена слика

- Zabrinuti sugrađani dovodili su nam pse kojima je neko žicom vezao jezik ili kojima su noge krvarile, jer su bile vezivane lancima. Nisu retkost ni slučajevi polomljenih kostiju i kičme kod životinja - navodi on.

Vlasnik ove ordinacije dr Marko Tanasković kaže da će pružiti utočište ovoj ženki još nekoliko dana, ali se nada da će im se uskoro neko javiti sa željom da udomi nesrećnog psa.

Ženka je, navodi dr Tanasković, stara oko godinu dana i mešanac je. U Udruženju za zaštitu životinja "Evropska inicijativa 17" odmah su je nazvali Mila.

Angažovali advokata

- Ona je dobra kuca, i pored prestravljenosti i bola. Angažovali smo advokata, koji će policiji podneti prijavu za ovaj monstruozan čin! Takođe, štampaćemo plakate sa slikama Mile, da meštane naselja obavestimo da je među njima monstrum koji je u stanju da psu sekirom odseče nogu po nogu - objašnjava Sandra Spoja iz tog udruženja.

Tresla sam se dosta dugo kad sam ovo procitala. Kakva stvorenja obitavaju medju nama? Imaju samo oblicje coveka a unutra...

Sad je bio jadan pas a sledeci...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Moja жена је 90'-их у Русији у жбуну видела човека у комадима. И то недалеко од места где живим.Побегла је од места у шоку. Делови тела су били у некој кеси. тад се убијало ихаха.

Пре пар година кренем ја на празник Ваведења. Е сад, да лису ми рекли у храму , или сам ја сам видео не сећам се, али знам да на неколико десетина метра од храма сам видео свежу крв и неке симболе као шака људска исцртанена зиду једног трансформатора за струју. О чему се ради? Једна бака од 70 и кусур година је уместо да крене на службу у 7 ујутро кренула пар сати раније. И њу су нашли неки лудаци силовали и заклали. И то на неколико, како рекох десетина метра од храма.

Ако се много говори о овом псу онда је то опет нека политика да се ми Срби покажемо као лудачки народ.

Подели на овим сајтовима

Moja жена је 90'-их у Русији у жбуну видела човека у комадима. И то недалеко од места где живим.Побегла је од места у шоку. Делови тела су били у некој кеси. тад се убијало ихаха.

Пре пар година кренем ја на празник Ваведења. Е сад, да лису ми рекли у храму , или сам ја сам видео не сећам се, али знам да на неколико десетина метра од храма сам видео свежу крв и неке симболе као шака људска исцртанена зиду једног трансформатора за струју. О чему се ради? Једна бака од 70 и кусур година је уместо да крене на службу у 7 ујутро кренула пар сати раније. И њу су нашли неки лудаци силовали и заклали. И то на неколико, како рекох десетина метра од храма.

Ако се много говори о овом псу онда је то опет нека политика да се ми Срби покажемо као лудачки народ.

Jel ovo ona prica "vi mislite o psima, a ne mislite o ljudima"?!

Nije ovo mnogo price o psu, nego malo price o monstruoznosti, i o tome definitivno treba vise govoriti! Po meni samo bolestan covek, i to jako bolestan, moze divljacki nesto da unisti, sta god to bilo. Zasto bi trebalo da je manje bolno to sto je zverski osakatio psa? Jel bi ti bio miran kad bi neko takav, recimo, svakodnevno boravio u blizini tvog deteta?

Подели на овим сајтовима

ČIN UPUĆUJE NA OSVETU

Psiholog Zoran Musterović kaže za Press da ovaj stravičan čin više liči na neku osvetu nego na poriv za mučenjem i iživljavanjem.

- Moguće je da je počinilac neki revoltirani roditelj koji je na ovaj način hteo da se osveti životinji ako mu je ugrozila dete, ali i da na neki način pošalje poruku javnosti. Istina, ovakav čin je veoma destruktivan i nije primeren, ali smatram da nije reč o osobi koja uživa u mučenju. Druga mogućnost je da je nesrećni pas naleteo na grupu adolescenata, koji su puni besa i verovatno pod uticajem alkohola, pa im je tako nešto bila zabava. Takve osobe u detinjstvu nisu razvile normalan osećaj prema životinjama, da ih maze ili čuvaju, već su ih jahali, šutirali, maltretirali... - zaključio je Musterović.

Da, kada neko odsece neduznom stvorenju noge i ostavi ga u mukama, to nije rec o osobi koja ima poriv za mucenjem i izivljavanjem. Mislim stvarno.

Sirotica mala. Ali, hvala Bogu, ima ljudi koji ce joj uciniti zivot manje mucnim.

Sto se tice onog uzasnog krvavog pira na Farskim Ostrvima, svaki komentar je suvisan. Doci ce i to vaspostavljenje, kako kaze lepo Smile, kada ce prestati tuga i uzdisaj citave tvorevine.

Подели на овим сајтовима

Ovde nesto ne bih rekao da je u pitanju masina, jer je izuzetno minorna verovatnoca da sve 4 noge tako ravnomerno upadnu pod neko secivo... i zasto bi zivotinja uopste prisla na masinu?

Nego, ako se ljudi ovako seckaju i komadaju, pa cak i prozdiru (!!!), sta da se ocekuje prema zivotinjama...

Ima stvari koje vise ni zlocinom ne mogu da se nazovu, ovo je cist satanizam, samo okoreli fasista u dusi moze ovako nesto da uradi...

Isto mu dodje i za one Dance... ljudi prosto nisu normalis...

Sto se ovog slucaja tice, i kad bi nekog uhvatili, plasim se da bi bilo ono natezanje, dok cela stvar ne zastari...

Ma nismo mi za finocu, Dusanov zakonik je za nas, nista blaze...

A eto, bl. uspomene starac Pajsije lepo kaze: "covek ljubazni zagrlice cak i jeza"...

Bog nas trpi neizmerno, slava Njemu za neshvatljivo dugotrpljenje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

И ја сам то раније добила емајлом . ..

и шта рећи осим ужасссс...

нико није обавештавао

да ли је огромна кампања против такве забаве

уродила плодом . ..

Стани мало да ли је то "забава" или је у питању легалан лов ради прехране ?

zabava i vežba lova,

pročitaj ceo text...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Da ovo  je bolesno.

Bolesnije od toa kada je meni jedan #eronja objesio psa!

Скоро је био случај у Нишу

када су неки клинци

на дрво

обесили 4 штенца...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

divna vijest,  danas su se javili Francuzi, proizvođači proteza,  donirace u cjelosti i čak će je udomiti u Francuskoj.

Колико је лоша прича

има у њој барем мало доброг...

на жалост,

неке животиње не нађу уопште дом и живе на улици,

док им се нешто страшно не деси...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Иначе је скоро немогуће да су ране старе 10 дана

и да пас није искрварио.

Пошто знам да је случај пријављен полицији,

али нису узети отисци,

ово је ваљда начин да се они заштите

јер нису довољно озбиљно схватили случај...

Мислим чак да је боље да су пса убили,

него ово...

то би било "човечније".

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

http://upodobljavanje.wordpress.com/

"Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..."

ђакон М. Лазић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Последица погрешне теологије је и последица оваког понашања, колико год вам ову чудно и смешно звучало. И ти који бране животиње, та разна друштва, мислим да немају здраву основу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...